Да де, то самото остаряване вече е липса на поддръжка по не съвсем ясните съвременни критерии. По някаква причина е пълно с мумифицирани индивиди от двата пола, наливащи хилядарки на месечна база в поддръжка и убедени, че това ги прави млади или поне изглеждат такива. Всъщност 95% от хората си изглеждат точно на годините, на които са, но това им прави впечатление само в другите. И се стига до "ама еди-коя си как се с състарила, сигурно се е зарязала..." Ми Еди-коя си е на 64, примерно, и си изглежда точно на толкова, та малко става като "аууу, ми то слънцето изгрява от изток". Впрочем само аз ли не мога да разбера тая съвременна шизофрения - едновременно виреят и някакво супер body positivity, и тотален култ към външния вид, който дори не е истински външен вид, а някакъв минал през 50 филтъра? Това различни социални групи ли са, или едни и същи прослойки и поколения някак съвместяват двете концепции безпроблемно, по силата на всеобщата двумисъл на 21 век? Малко ми е странно, от една страна гледаш реклама на Nike примерно със 120 кг модел, опитващ се да те убеди, че се чувства и изглежда велико; и в същото време, пак примерно, в социалните мрежи се сипят подигравки, задето някой имал крив зъб, увиснал бюст или пори по лицето. Някакви ей такива безумия.