Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 300
  • 461
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Нямам впечатление хората толкова да са се скапали след 40-50, но си остаряваме, това е нормално някак.

Да де, то самото остаряване вече е липса на поддръжка по не съвсем ясните съвременни критерии. По някаква причина е пълно с мумифицирани индивиди от двата пола, наливащи хилядарки на месечна база в поддръжка и убедени, че това ги прави млади или поне изглеждат такива. Всъщност 95% от хората си изглеждат точно на годините, на които са, но това им прави впечатление само в другите. И се стига до "ама еди-коя си как се с състарила, сигурно се е зарязала..." Ми Еди-коя си е на 64, примерно, и си изглежда точно на толкова, та малко става като "аууу, ми то слънцето изгрява от изток". Впрочем само аз ли не мога да разбера тая съвременна шизофрения - едновременно виреят и някакво супер body positivity, и тотален култ към външния вид, който дори не е истински външен вид, а някакъв минал през 50 филтъра? Това различни социални групи ли са, или едни и същи прослойки и поколения някак съвместяват двете концепции безпроблемно, по силата на всеобщата двумисъл на 21 век? Малко ми е странно, от една страна гледаш реклама на Nike примерно със 120 кг модел, опитващ се да те убеди, че се чувства и изглежда велико; и в същото време, пак примерно, в социалните мрежи се сипят подигравки, задето някой имал крив зъб, увиснал бюст или пори по лицето. Някакви ей такива безумия.

# 151
  • Обран бостан ;)
Красиво означава да имаш мярка за всичко.

Демокрит

# 152
Авторке, щях да кажа интересна тема, имаме национален проблем с ранна заболяваемост, диабет, инфаркти и инсулти, обаче после продължи с разни арогантни погледи и не знам си какви дрехи и прически и разбрах, че въпросът не е в това, че хората не се чувстват добре, а как ти се връзват в “естетиката”. Тоест като си дебел гледай в земята…

Както каза Ал Бънди по-назад, нещата опират до пари. Допълвам и време, което също е пари.

# 153
  • София
За съжаление, е така за времето. Особено при жените, има огромна разлика между жени, които работят работа на смени и нямат време даже да си оправят косата, пък камо ли да си напазаруват дрехи и жени, които работят полека или не работят и само се гласят.

# 154
За съжаление, е така за времето. Особено при жените, има огромна разлика между жени, които работят работа на смени и нямат време даже да си оправят косата, пък камо ли да си напазаруват дрехи и жени, които работят полека или не работят и само се гласят.

Съгласна съм, да не забравяме и финансовият аспект.
Ако не работиш и си добре платена можеш да си позволяваш всякакви процедури, които една работеща жена не може.
И все пак всичко си е до желание - работя с млади жени, които тотално са се запуснали и занемарили с наднормено тегло и неугледен външен вид.
Чудят ми се как съм свалила 10 килограма и продължавам да свалям.
Просто е - спрях да се тъпча, ама като нямат воля ще приличат на китове, защото е далеч по-лесно да се храниш нездравословно. Млади жени... срам и позор.
Та не е всичко само пари и време и желание трябва.

# 155
  • София
Срам и позор е интересен подбор на думи.
Темата се превръща в нещо отвратително.

# 156
Чак пък позор! Да наричаш младите си колежки китове, ок ли е? Един човек за да се тъпче има някакви емоционални липси.
Пак повтарям, че на първо място е културата. Имаш ли съзнание и себеуважение, ще намериш начин и средства да се погрижиш за себе си

# 157
Ха ха, интересно Ариел, преди да свали 10-те кг, дали се е чувствала от запуснатите китове?! Използва си минутките за реклама тя, както винаги - неадекватно.

# 158
  • Бургас

Ако не работиш и си добре платена можеш да си позволяваш всякакви процедури, които една работеща жена не може.
И все пак всичко си е до желание - работя с млади жени, които тотално са се запуснали и занемарили с наднормено тегло и неугледен външен вид.
Просто е - спрях да се тъпча, ама като нямат воля ще приличат на китове, защото е далеч по-лесно да се храниш нездравословно. Млади жени... срам и позор.

Хмммм, интересно, а преди защо си се тъпчела? Защо се налага да сваляш килограми? Кит ли си била?

# 159
  • София

Ариел, както сама отбелязваш, да се поддържаш струва пари, както и е нужно време.
Хубаво е, че просто като "спрях да се тъпча", е решило проблемите ти. При много хора не е така.
Качествената и здравословна храна, между другото, също струва доста пари.
А и още нещо - ти ги определяш като китове, ама те може да си се харесват така, нито пък някой да е пълен е срам и позор. Казвам само.

# 160

Хмммм, интересно, а преди защо си се тъпчела? Защо се налага да сваляш килограми? Кит ли си била?

Да бях кит.Не ме е срам да го призная.

# 161
Аз пак да кажа, че не познавам нито една 45-50 годишна дама, която се тъпче и въпреки това само 2 от познатите ми не са мръднали на килограми. Парадоксът е, че точно те ядат доста сладко.

А за Ариел, какво да кажа, потвърждава правилото, че скоро отслабналите са най-брутални, към неотслабналите. Едно превъзходство излъчват, че чак е забавно. А всъщност задържането на свалените килограми в годините е истински трудното.

# 162
  • София
770 000 души у нас имат диабет, сигурно още толкова инсулинова резистентност. Изключително грозно е да се коментират килограмите на хората. Никой не иска да е дебел или стар, или грозен. За тъп не коментирам, защото глупавите хора не знаят, че са глупави и не страдат.

# 163
Аз идеално се вписвам в коментирания профил на авторката: 40+ години и наднормено тегло. Цял живот качвам и свалям килограми. През няколко години ме блъсва мотивацията и намирам воля в себе си и успявам да отслабна. Тогава съм най-щастливия човек. За съжаление задържам резултата година-две и кантара пак тръгва нагоре. Нямам заболявания, поне не физически. За съжаление в момента от доста време съм в “дебелия” си период. И самочувствието ми е…никакво, влияе на целия ми живот (негативно). Постоянно съм тъжна, депресирана, не се поглеждам в огледалото, купувам си дрехи, които просто ми стават, не следя модни тенденции. Но пък се грижа за тях, да са винаги чисти, обръщам внимание и се грижа за косата и кожата на лицето си. Обаче тия килограми….по улиците ходя с наведена глава. Едва ли не “Щом аз не виждам хората, и те не ме виждат”.  Благодарение на тази тема разбрах, че не е така. Има някакви хора, които гледат. И съдят.
И сега се чувствам още по-зле.
Надявам се на авторката да ѝ се е оправил деня.

# 164
  • София
Мементо мори, горе главата! Hug

Ти си само на 40, какви са тия пораженчески мисли! Още си млада, имаш шанс да постигнеш много и да влезеш в слаб период, ей сега, само минават празниците и си ти! Ценността на човек не се определя от размера на задника му, да знаеш. Сигурна съм, че си фин и добър човек, вярвам, че ще намериш силите да промениш начина си на живот и да си възвърнеш самочувствието и доброто настроение. Горе главата... Ако би те мотивирало, може да се състезаваме на лични ...

Успех и весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт