Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 409
  • 461
  •   1
Отговори
# 225
  • София
А може да е 60 и няколко кг и да се опитва да свали "онези прословути 5-10 кг", за които всички жени над 40 си мечтаем.

# 226
Ендокринолога в случая е за смяна.
Даже за отнемане на лекарски права.
Ако ще се губи мускулна маса, което важи за всеки човек, от това не може да избягаш.
Най-елементарния съвет е - ТРЕНИРОВКИ, СИЛОВИ.

# 227
Здравейте, интересна ми е Вашата гледна точка. Наскоро разглеждах снимки от нашумелите коледни банкети и ми направи впечатление един любопитен социален феномен. Много жени на възраст между 40 и 50 години изглеждат сякаш пренебрегват грижата за себе си – неподходящи дрехи, грим или натрупани килограми. От другата страна, немалко мъже в същата възрастова група изглеждат по подобен начин: с огромни шкембета и минимална грижа за външния вид, сякаш това е „нормално“ за тяхната възраст. В същото време някои от тях демонстрират високомерен поглед ,самоувереност и маниер на бай Ганьо
Как мислите, на какво се дължи този ефект? На лош начин на живот и стрес, културни нагласи, липса на навици за самоподдържане или нещо друго? Интересно ми е да прочета Вашите наблюдения и мнения – без оценки, просто размисъл.

Сигурно и такива хора като горепосочените има, но не ме интересуват, нито ме вълнуват техните избори.

Моите връстнички изглеждат прекрасно, мъжете също се стараят. Бях на 30 годишнината от завършването на випуска- щастливи, удовлетворени хора. Това са моите наблюдения и мнение.
На 50 човек не е грохнал старец. Има още 20 пълноценни години до 70. А живот има и след това.
Може би звучи ужасяващо за млад човек, но това е животът. Ако си жив- остаряваш. Май авторката я е страх да не се превърне в развалина- всичко е в нашите ръце. Човек себе си трябва да гледа първо, не да се чуди и мае чуждите приоритети.

Роки, не я плаши с 5-10кг. Joy

# 228
Просто може да е видял твърде неразумен пациент, или както казах жена, която е склонна да гладува упорито и безконтролно.

# 229
Големи кристални топки в тоя форум Joy
Какво е видяла ендокриноложката няма как да знаем, можем само да коментираме предаденото от съфорумката. Та, ендокриноложката вместо да ръси бисери, можело е да посъветва това, което Елора го написа: тренировки с тежести и разумно хранене. А тази информация я има на всяка крачка вече.

# 230
Повечето които са необвързани и без деца на около 40, нямат болни родители и пр., всъщност доста се поддържат, повече в сравнение с тези с деца. Може би защото си имат си цялото време и пари само за себе си, не трябва да си съобразяват хранителните режими с други хора, още са на пазара и живеят по-динамично... Като това важи и за мъжете. Та авторката, след като е без деца и няма други грижи, има всички шансове да изглежда по-поддържана от запуснатите колежки по фирмените партита.

# 231
  • София
... да не се хвърляш да се правиш на 20 годишна, ...

А какво означава тази фраза, винаги съм се чудила? Simple Smile Как се "правиш" на 20-годишна?
За мен е много важно на всяка една възраст да изглеждам като най-добрата версия на собственото си Аз – естествено, доколкото ми позволяват усилията. Старостта и смъртта досега никой не ги е надвил, но това че на 50, примерно, държиш да си със стройна фигурна и полагаш целенасочено старание за това, не значи, че се "правиш на 20-годишна". Пак казвам, каквото и да се влага в този странен израз.
А професионално направеният лифтинг след определена възраст е едно от най-чудесните неща, които една дама може да направи за външния си вид. Peace Но е много скъпа инвестиция.
Означава, че всеки изглежда на толкова години на колкото е. Може да изглежда добре или прекрасно за възрастта си, но само толкова. Не си ли виждала хора, които са убедени, че изглеждат на възрастта на децата си? Не, че нещо трябва да правиш или не ако не си на 20, но е хубаво да съзнаваш, че не си на 20 и да не очакваш някой да мисли, че си на 20 или ако ти кажат, че изглеждаш на 20 да съзнаваш, че това е мега пресилен комплимент.
Само това. То е най-трудното, според мен, все едно как изглеждаш. Не се чувствам на 49, т.е. все едно 50, самосъзнанието ми не е на стар човек, но не съм на 20. Шок, но факт. Сигурно не мога да го обясня, защото не е онова старовремско разбиране, че след някакви години трябва да се обличаш в сиво и да си кисел, просто някои неща, които се случват с телата ни са нормални за възрастта. В момента, включително и темата го показва, сякаш стана срамно да не си на 20. Това го намирам крайно и вредно.

# 232
  • София
Тренировките с тежести може да не са подходящи за приятелката. Може изобщо да не е препоръчително да се напрягам физически.

# 233
Имам близък, над 40-те, разведе се и лудна да прави тяло. Все ми се хвали как му искали млади момичета лична карта, че не вярвали на колко години е наистина, хич не се усеща. Като му казах, че на мен в нощен клуб ми искаха лична карта, защото непълнолетни не пускали, повяхна, защото аз дори изглеждам по -възрастна от годините си. Хората просто един вид комплимент правят, като лъжат и лицемерничат, защото много хора се ласкаят, като им каже някой колко млади изглеждат.

# 234
Авторке, на вашия банкет как беше?
Не са ли колегите ти и колежките ти, общо взето, предвидими как ще се нагласят за банкета?
Това пък , ако гледаш снимки в нета на чужди банкети, е много странно.
Има колективи от кранистки, има банкети на държавни служителки, дето си мерят всеки ден прическите.
Много странна тема, но я изчетох цялата, значи е интересен диспутът 🙂

# 235
Интересен е, да. Всеки в нещо се припознава и започва да го оборва или защитава. В допълнение, анонимността дава криле Wink

# 236
Аз пък все още се чудя , защо хората като чуят "поддържан човек" решават , че:
1.Човека мисли че е на 20 цял живот
2.Човека има ботокс и пластична хирургия
3.Човека се облича кой знае как с дизайнерски дрехи
4.Човека има гел лак

Много интересни разбирания наистина

# 237
  • София
Аз пък все още се чудя , защо хората като чуят "поддържан човек" решават , че:
1.Човека мисли че е на 20 цял живот
2.Човека има ботокс и пластична хирургия
3.Човека се облича кой знае как с дизайнерски дрехи
4.Човека има гел лак

Много интересни разбирания наистина
Аз не мисля това, но от началото питам какво се има предвид и отговор не получавам, освен ядене на чия и тичане по изгрев.

# 238
Тренировките с тежести може да не са подходящи за приятелката. Може изобщо да не е препоръчително да се напрягам физически.

Това прозвуча и като оправдание и като сарказъм Joy
Е да, всеки трябва да се съобразява с възможностите си. Но и с желанията.
Но на човек му е заложено движение, не да седи и да лежи, то оттам тръгват драмите.
Аз съм с дискови хернии на кръст, на врат, сколиоза, какво ли не.
И пак ги правя. Има ли желание, има начин. Правя това, което ми понася, че има неща от силовите не са за мен.
Планинския катерач /то е по-скоро кардио/ може да те стопи за дни, особено в корема, ама мен ме праща за две седмици на легло и елементарна гимнастика ще видя през крив макарон. Мъка ми е, ама не мога да го правя.
Ей сега тия дни бях леко настинала, та внимавах със спорта и много ми липсваше, днес вече се поразчекнах.
Като наркотик ми е.

# 239
Кой както си ходи в ежедневието на работа, същичкият си е и на банкета. Тези, дето се гласят, пак ще се нагласят. Едва ли ще има изненадани.
Ние имаме бал, за който си плащаме. Онзи ден ни беше. Ами, както всяка година, и сега беше. Някои идват да се покажат, други да купонясват. Всеки според цЕлите си. И Роберта беше с нас, и Ваня Григорова, И Батков. Еми, нормално облечени, и си танцуваха, и се забавляваха. Ако човек не знае кои са, няма и да попита.

Общи условия

Активация на акаунт