Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 070
  • 461
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Нищо не си разбрала, Базила. Утехи примитивни! Grinning Grinning Grinning
Нищо, де, случва се.

# 451
  • София
Всеки да си спортува както се чувства добре, важното е да има активност. Аз съм намерила решение за себе си, в един леко соц фитнес, почти няма хора, но и да има не ме интересуват, през цялото време съм със слушалки. Оставям дъщеря ми на първия етаж на нейните тренировки и само се качвам горе, спестявам си време. Не тренирам силово почти, повече кардио и задължително стречинг, разтягания на крака, гръб, рамена, много е полезно. Харесвам балет и гимнастика и съответно този тип фигури за жени, не толкова мускули, особено в краката и раменете ми стои грубо, но разбира се, по-добре от отпуснати и обездвижени. Клякания с тежести никога не бих правила например.

# 452
  • Sofia
65-годишна мадама:

www.instagram.com/p/DTNwMAjEaIo

Simple Smile

Тренира само силово, никакво кардио. Храни се изключително изчистено.
Казва, че е много важно своевременно да се започне HRT – тя, за съжаление, е стартирала десетилетие след настъпването на менопаузата, защото в онези годени са смятали, че ХЗТ има негативни ефекти.

# 453
  • Обран бостан ;)
65-годишна мадама:
Скрит текст:
www.instagram.com/p/DTNwMAjEaIo

Simple Smile

Тренира само силово, никакво кардио. Храни се изключително изчистено.
Казва, че е много важно своевременно да се започне HRT – тя, за съжаление, е стартирала десетилетие след настъпването на менопаузата, защото в онези годени са смятали, че ХЗТ има негативни ефекти.

Колко и е пенсията ? Sunglasses

# 454
Когато силовото е в комбинация с ниски калории, ниско въглехидратни режими, има функцията на кардио и фит ефект – чистене.
Не ми харесва на мен тази дама, но евала за грижата за себе си.

# 455
  • Sofia

Повече от твоята заплата. Trollface

# 456
  • Обран бостан ;)

Повече от твоята заплата. Trollface

Ох, шъ зема да са улюбя. Trollface

# 457
Завид, завид.
Браво на жената.

# 458
ХЗТ все още се смята за рискова за определени хора. Тъй че с лека ръка не бих я препоръчвала под път и над път.

# 459
Да, особено за жени с ракови заболявания – минали такива или предразположени наследствено.

# 460
  • Sofia
Не ми харесва на мен тази дама, но евала за грижата за себе си.
В клипчето споменава, че се занимава професионално с фитнес, ходи по конкурси, тренира активно буквално от 20-годишна. Т.е. донякъде става въпрос и за "хляба" ѝ, та вероятно е още по-мотивирана да се поддържа във форма и ще го прави, докато е жива. Simple Smile

Тъй че с лека ръка не бих я препоръчвала под път и над път.
Мисля си, че не е реалистично на 65 да изглеждаш така, ако не е налице грижа и "отвътре". Все пак, преди всичко, ние сме хормони, аминокиселини, ензими, витамини... Simple Smile
Всъщност, дори жени, претърпели онкологични състояния, могат да поддържат HRT (не е изрично забранено) – естествено, след внимателна оценка от специалисти и силен контрол върху провеждането на самата терапия. В живота почти всичко е въпрос на оценка на потенциалните плюсове vs. минуси.

# 461
Тъй, тъй, ама това например как е приложимо за жена в средно-голям български град примерно, в който няма един читав лекар да ѝ каже бременна ли е, и изобщо в менопауза ли е, та камо ли да ѝ провежда терапия, да я следи как ѝ се отразява и.т.н.
Изобщо не става въпрос дали е забранено, а дали е препоръчително при конкретни обстоятелства. Това е за хора с достатъчно големи възможности и достъп до правилните специалисти. Не е за Минка от Сурсулево, която се облича официално два пъти в годината - веднъж за коледния банкет, и веднъж за нечия сватба. Щото нали от банкетите тръгнахме и от неподдържаните лелки.

Общи условия

Активация на акаунт