Болки и изтръпване в бедрото !

• 555
  • 9
  •   1
Отговори
От месеци имам болки и изтръпване в бедрото над коляното и в страни ...Ходих къде ли не по прегледи невролози трима ,и нищо ..Правих си и това изследване с тока пак нищо ..накрая казаха перисталтиката мерална ,защото като се пипна и с ръка кожата все едно ми е изгорена ..
Стоя ли повече на крак и изтръпва и започва да ме боли .
Аз съм с наднормено тегло и казаха че ако сваля ще се оправя ама да ама то не е от днес за утре ..Гледах за замразяване на нерв но ме достраша правил ли е някой такова нещо и какво можете да ме посъветвате !

# 1
  • София
Твърд целулит или лимфедема?

# 2
Изписаха ли нещо все пак? Постоянно ли е това изтръпване и пречи лина ходенето?

# 3
Не си замразявай нищо.
Масажи не помагат ли?
Опитай някакво движение, което ти е поносимо и не те боли.
Дълги разходки?
Дори с килограм надолу ще се почувстваш по-добре.
И така един по един.
Просто трябва да опиташ.

# 4
  • София
Доколкото помня, моят ЛЛ ми беше казал, когато аз имах подобен проблем, че е от заседявате и неправилна стойка. Аз лично препоръчвам йога. Леки упражнения, по 10 минути вкъщи. Има достатъчно видеа по въпроса. Търси примерно "йога при проблеми с бедрата".

# 5
Ямр, и отхвърляне на дискова херния на гръбначния прешлени Тогава търси др. Причини. До мен има случай на прясно опериран точно с такива симптоми.

# 6
От месеци имам болки и изтръпване в бедрото над коляното и в страни ...Ходих къде ли не по прегледи невролози трима ,и нищо ..Правих си и това изследване с тока пак нищо ..накрая казаха перисталтиката мерална ,защото като се пипна и с ръка кожата все едно ми е изгорена ..
Стоя ли повече на крак и изтръпва и започва да ме боли .
Аз съм с наднормено тегло и казаха че ако сваля ще се оправя ама да ама то не е от днес за утре ..Гледах за замразяване на нерв но ме достраша правил ли е някой такова нещо и какво можете да ме посъветвате !

Това не мога да го разбера.
Иначе е възможно от дискови хернии, протрузии в лумбална зона. Скенер поне трябва. Само с ЕМГ не става.

# 7
Казва се мералгия парестетика.
https://www.arsmedica.bg/aktualno/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81 … d0%b3%d0%b8%d1%8f
Отслабването ще помогне.

# 8
Ако пушиш Айкос - спри.

# 9
Снимка на лумбалните прешлени правена ли е? КТ и ЯМР са скъпи изследвания и се правят, ако обикновената снимка не е достатъчна. Напълно възможно е проблемът да е в кръста, а не в бедрото въпреки, че го усещате в бедрото. Майка закъса така и постепенно болката отиде по-надолу от бедрото. А имаше листези и дископатии......

Общи условия

Активация на акаунт