🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 142 521
  • 1 534
  •   18
Отговори
# 1 440
Тартар не е ли бял сос с кисели краставички? Никога не съм го приготвяла, но в различни ресторанти съм поръчвала и е именно това. Обикновено се консумира с риба.

# 1 441
Има 3 вида "Тартар" - сос Тартар, стек Тартар и Тартар от риба и зеленчуци. Това, което приготви Златка е последното и си отговаря на рецептата. На мен пък Дънди ми е забавен, малко смях да има в компанията е по-добре отколкото само сериозни или кулинарни разговори.

# 1 442
На мен пък Дънди ми е забавен, малко смях да има в компанията е по-добре отколкото само сериозни или кулинарни разговори.

Въпрос на вкус и чувство за хумор. Мен той не може да ме разсмее, има нещо досадно, лигаво и мазно в него, но това е въпрос на лично възприятие. Утре със сигурност ще готви с много приказки, лигавщини, помощ и дърдорене. Златка ми хареса, защото е стегната, дисциплинирана и знае какво да прави, има план и си го следва. При него ще бъде някаква "артистична" неуредица с много напъни за оригиналност и духовитост.

# 1 443
На мен тази седмица не ми е интересна и може би няма да гледам. Днес слушах с едно ухо, докато чета криминални хроники..

# 1 444
Добре сготви, но това "неимоверно" го пляска без никакъв смисъл....не знае какво означава тази дума.

То само това да беше. След “хипнотизация” спрях да ѝ броя лапсусите.
Иначе добре сготви, хареса ми. Чисто, обиграно, без да се подмотва. Манчо уж искаше дресинга за салатата с цвекло да види; за него не знам, но ние не го видяхме, а и на мен ми беше интересно да видя какъв ще е.

# 1 445
Много неща ми идва да напиша за Златето, но ще се въздържа. По отношение на Черешката е топ - напазарува, сготви си и то различни, интересни неща, хубава маса, беше се постарала много. И готви бързо и спретнато, просто тия глупости за фон а ла Степфордска съпруга ми дойдоха в повече. Тука поне е по-смирена(направо уморена) за разлика от Хелс-а, там беше адски, адски дразнеща и пренавита с бая лабилни нерви.

Гърдева е пишман психоложка и доста дребна душица, явно е решила да грабне плакета, та затова бута по някоя точка. В случая беше нелепо, съмнявам се да се справи и на 1/10 толкова чевръсто.

Чоткин предния път май не беше с особено интересно меню, че и не беше отдавна. Не знам защо пак го вкарват, нали. Освен, ако нали, благоверната му няма някое ново амплоа, че тя бая смени, нали, за слава, и да е решила пак да се покаже, нали, да не сме я забравили случайно.

Иначе е приятно за гледане тая седмица, и готвене има, и не е неловко на масата, дори Гърдева и Чоткин изтърпявам без да сменям канала.

# 1 446
  • София
Златка се справи много добре.
Много организирана и спретната. Знаеше какво ще прави и как ще го направи. Без излишни лигавщини. Менюто ми хареса, а явно беше и вкусно по реакциите и коментарите на гостите. Също така ги посрещна уютно и добре ги предразположи. 78 точки е много висока летва предвид факта, че явно най-ниската оценка ще е 19 точки тази седмица. Любопитно ми е дали самата Златка ще е толкова ларж с оценките или ще е по-стриктна. От това ще зависи и крайното класиране.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 02:22 от Diavolo

# 1 447
"Неимоверно няма как "гледам и се чудя защо не пропуснах на Златка вечерята.
Умират ми мозъчни клетки само докато я слушам.

# 1 448
Първоначално щях да критикувам Златка, но размислих. Добре се справи с вечерята, нервността може би в началото и ме напрегна,НО, доста се постара с храната и ентъртейнинга на гостите. Особено мило беше написаното на ръка от личен опит на края. Единствена забележка, че по малко адресиреше Алекс на фона на мъжете, но може би е, защото не я познава и се чувства по сигурна около мъже. Във фитнес залата е така.Навици. Дънди се очертава като най досаден и преиграва както винаги. Пренавит и простоват. Да видим по нататък.😏

# 1 449
  • Пловдив
А ръкавиците що не ги сложи още като меси?
И телешкото толкоз рано...вън беше светло, а като бяха на салатата ми се видя часовника на Станислав да показва 22ч. Явно после пак готви нови порции.

# 1 450
Ми то хубу не е у тях, ама нали ...ужасен тиган, фурна, абсорбатор Close Малко да бяха зачистили.
В един кадър преди гостите да дойдат имаше кадър с подпряна ръка на плота, ама не беше на Златка.
Филтрите на абсорбатора бяха ужасно мръсни.

# 1 451
Златка се справи перфектно в кухнята. Е, винаги всеки може да има някакви забележки спрямо собствения си вкус, но подготовката и старанието на Златка се видя.

Имам чувството, че повечето хора я укоряват заради вече далечното ѝ минало на плеймейтка, но в последните години тя се промени страшно много и то в положителна посока. Съдя от случаите в които я засичам по ТВ предаванията основно.

Дънди е изключително забавна личност, винаги позитивен и с много самоирония, не знам да е напднал никого. Много талантлив актьор, поне комедиен такъв - гледал съм го в театъра, както и естествено в сериалите по ТВ - никога не разочарова. 

# 1 452
Златка е много критична и педантична ,предполагам,че няма да е щедра в оценяването. Много са високи критериите й. От нея очаквам отнемане на точки.

# 1 453
Харесва ми компанията засега. Някой може ли да каже, колко време и на колко градуса пече Златка телешкото, след тигана?

# 1 454
Злата може да готви и е добра домакиня. Не съм възхитена от менюто, но сготви бързо, чисто и с професионализъм. Дънди и Александра не могат да готвят, но се справят по нюх. Всичките съм ги гледала в Хелса. На мен Дънди винаги ми е бил симпатичен...!

Общи условия

Активация на акаунт