🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 88 903
  • 977
  •   12
Отговори
# 915
Мрази авокадото, по-точно това, че участниците го използват непрекъснато и не винаги по вкусен и интересен начин. Манчев всъщност представи негов "прочит" със скариди и други неща, на ММ му хареса докато го гледаше, но аз надали ще му го правя по този начин, макар че звучеше не лошо /не обичам авокадо и излишен труд..../

# 916
А какъв беше лафа преди години с авокадото на Манчев, на всяка манджа ли го препоръчваше или не го искаше, че не помня? Joy
Каза, че от авокадо и гуакамоле Без коса останал.Joy
Кимиона е специфична подправка и наистина не се слага на всичко.

# 917
  • София
Толкова ли е ценен тоз тиквен медал ъъъ плакет, че такава голяма борба пада?!

А пък Манчо с какъв апломб съобщи как се готви качамак, направо паднах. Истинската мамалига се прави с вода и царевично брашно, нема масло, нема кашкавал. Баба ми редовно правеше мамалига и я бъркаше като Раду с точилката за да стане пухкава и да няма бучки. После слагаше или сиренце и запръжка от олио и червен пипер или я поливаше с петмез да стане като десерт.
Скрит текст:
Иначе аз сега правя мамалигата с царевичен грис, равни части прясно мляко и вода, слагам масълце и настърган кашкавал, но много преди Манчо да обяви на всеослушание великата рецепта. Наскоро чух, че някои хора я приготвят и със сметана. Като цяло с масълце си става вкусен качамака, спор няма.
Ма глей ся... баба ти нищо не разбира от съвремен качамак Grinning Случай чичааааа ти Манчев и нема да сбърсаш. Ако требе нема туряш и царевично брашно, ами от киноа. Stuck Out Tongue

# 918
Авокадо и сьомга не харесва.
Сега новата му мантра е “масло и олио”.

# 919
Колко пък да е мазно бон филето?
Въпрос на вкус е дали само с олио или и малко масло.

Манчо готви още в стил Балкантурист, кой вече яде толкова тежка храна...на свинско масло не слагам, достатъчно мазно е...

И качамак лично аз съм яла или с масло и сирене, или с пържено месце /свинско/. И двата варианта ми харесват, но предпочитам първия и не мога да си го представя без масло.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 15:13 от ddarri

# 920
  • София
Всъщност Манчев сподели разновидност при правенето на качамака без да е казал - това е оригиналът. Вкъщи готовият качамак се залива с разтопено масло с червен пипер, слага се сирене ш пръжки. Веднъж навън съм го яла и с кашкавал и беше много вкусно.
Всяка кухня си има своите особености. Той може да показва неща с много масло, което в някои къщи да се приема, в други да се замени с олио или изобщо да не се слага мазнина.

# 921
  • Варна
 Дочакахме нормален и приятен епизод. Дано така продължи!
От скоро правя качамак със сметана, харесва ни.

# 922
Как със сметана? В Румъния съм яла така, на топчета, вътре имаше нещо като топено сирене и панирано, уникално беше, но не съм си играла да пробвам

# 923
  • Варна
Не, когато е почти готов, слагам готварска сметана и разбърквам . Хапваме го топъл, като пюре. Ако изстине вероятно ще е твърд, като ,,хляб".

# 924
Колкото похвали за Раду (заслужени), толкова и критика за Манчев(абсолютно незаслужени).

Защо препоръчвал масло, ами защото е вкусно! Всеки смислен готвач би го препоръчал, или ако не ви го казва, е защото за него това е очевидно и рефлекс - като да сложиш сол.
И спокойно - няма да стане мазно, това да не е майонеза Grinning

В ресторантите това е основна причина ястията да са вкусни - слага се масло и то доста. Едни прости спагети като им шибнат 50г масло и стават "един път", а после хората се чудят вкъщи защо не са същите.

Това е предаване за готвене и посрещане на гости, а не да си броим калориите. За това и всякакви "диетични" гозби са за отбягване.

И последно - няма да ви стане нищо от маслото, почти всички французи ядат масло всеки ден в почти всичко, а имат много ниски нива на затлъстяване, холестерол и сърдечни проблеми спрямо много развити държави Wink

# 925
Разбира се, че повечето неща с масло са по- вкусни. Но миналата седмица, например, се видя какво разбира Манчев под "малко масло".

# 926
Да, с масло е по вкусно... и на спагетите си слагам и аз. Но ястие със масло, свинско и сметана за мен е доста тежко и като вкус...не че броя калории! Blush Не всеки обича толкова тежко мазни неща...
А, за качамака е ясно, то без масло няма как, ако е с пържено месце маслото може да се пропусне!

# 927
Вече ще му викам Манчо Маслото. На всяка рецепта блъска много масло. И само това препоръчва.

Всяко ястие става по-вкусно с добавка на чисто масло.
То хубаво, ама айде да не слагаме във всичко масло. Ще станем 300 кила.

# 928
От маслото няма как да станем 300 кила, от количеството на порциите по-скоро.

# 929
  • София
И аз не разбирам този хейт и подигравки с Манчев. Разбирам, че във форума има неоценени домакини, заслужаващи звезди Мишлен, но на човека това му е професията. Всеки готви, както му е вкусно. Той дава съвети, а дали хората ще ги спазват е въпрос на лично предпочитание.

Общи условия

Активация на акаунт