Оправдавате ли децата с другия родител?

• 1 069
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
... Той каквото и да прави от тук нататък, няма да ѝ спечели уважението. Тя си го третира просто като още едно дете, което трябва да възпитава...
С две думи авторът няма полезен ход спрямо жена си....
Подсетих се за една сцена от филма Такси . Не помня коя част, когато по съвет на Даниел  Емилиен влиза в кабинета на Петра с решителен вид ..Simple Smile

# 16
Никакво партньорство нямаше в изтрития първи пост. Просто един мъж, който обвинява всичките си роднини, вкл. детето си. Вместо да се погледне и да потърси своите грешки в общуването със семейството си.
Не, не си свестен. Инертен, мързелив, прехвърлящ вината, обвиняващ други за своите дефекти и още много подобни - това да. Но това не е партньорство.

# 17
Не, изобщо не ми минават през ума такива мисли. Вкъщи котката и детето се надпреварват в белите. Мъжът ми изисква от дъщеря ми да си оправя стаята, да си пише домашните, помага ѝ или аз ѝ помагам, готви и се включва активно в домакинството.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 11:34 от amonqk

# 18
А този е малко мудничък.
Вие го съветвате да се заяви.
Като какъв?

# 19
  • Далечният изток
Като мъж, съпруг, баща...

# 20
  • София
Направо на въпроса, така както го виждам - абсолютно НЕ. Нито оправдавам, нито обвинявам, даже и не говоря за него, ако не се е случило нещо извънредно неприятно, пряко свързано с него.
За бившия ми съпруг и баща на децата говоря. Т.е. - не говоря пред децата.

Малко злоба /днес съм в такова настроение/. Така или иначе от 2017 той изпълняваше ролята на "летен баща", все по командировки, после по работа в чужбина, та няма в какво да го обвинявам, защото за децата се грижех само аз.

# 21
Понеже видях, че профилът ви е сърдито старче, няма да ви питам годините, но на колко приблизително  станахте баща и единствено дете ли ви е.? Сетих се за познати с дълго чакано дете и инвитро, които са го оставили да си прави каквото си иска , но така са и двамата родители

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 16:20 от Dimana12

# 22
Не четох другите постове, но... в моя случай детето е копи/пасте с баща си, да има например 2 % от мен и 98 % от него. Когато беше на 1 г., открих стара снимка (черно - бяла) на моето бебе Flushed с написано на гърба й "Името на баща й - на 1 годинка). Показах я на моите родители и ги попитах:" Открийте 10 - те разлики?" Те погледнаха бебето и снимката и казаха: "Разлика няма". Така че, ако нещо имам възражения, към кой да са? Nerd

# 23
Ако обичаш партньора си е удоволствие да откриваш у детето си неговите черти, та дори и леките му недостатъци. Обвинявате мъжа, че е муден и не е на нивото на жена си, ами той вероятно е бил такъв и в началото, защо се е събрала с него и са създали дете (важи и за него същия въпрос). Ако е казано еднократно ок, човек може да каже някакви неща в яда си, но ако постоянно се говори така в това семейство, по-добре да се разделят и всеки да си търси партньор, какъвто го устройства. Но и тогава пак всеки от двамата ще трябва да се примири, че детето има още един родител, който ще го възпитава по начин, който може на него да не му харесва особено.

# 24
  • София
По отношение на "скоростта", с която се движим в живота, тя е индивидуална за всеки. В самото начало на една връзка някой от бавните може да се забърза за няколко месеца, в някои отношения, но като цяло няма шанс това да се промени.

# 25
  • София

С една дума: не.
Сигурно понеже ММ не би написал "укОражава" .

Общи условия

Активация на акаунт