Не знам какво да правя.

• 7 468
  • 153
  •   1
Отговори
# 60
Ако само той плаща ипотека, смятам че тя няма право на никакви части от този имот.

Ако иска спокойствие, трябва да жертва малко

# 61
Човек с нехармонични семейни отношения и с отпътувал в неизвестното собствен дом е в стресова ситуация и пие бира.
Айде да го убием.
Съпругата е получила повече, отколкото е дала, няма родителска стабилност и намесва 13- годишно момиче в отношенията със съпруга и.
Прави детето своя приятелка и напуска ролята  си на родител.

# 62
Ако само той плаща ипотека, смятам че тя няма право на никакви части от този имот.

Кредита им е общ.
И няма какво да си жертва.
Има си жилище, той да си взима онова зеленото и да се оправя и кой откъде е.

Deborana, как точно намесва детето ми е много любопитно.
Детето не е част от интериора. То е намесено, то е част от това семейство, то трябва ежедневно да гледа пияндето.
Бах тоя стрес. Авторката също е загубила близки, що не се стресира и тя.
А не, чакай, не може и двамата да са стресирани, нали? Авторката няма право на стрес.
Ако някой дава някаква стабилност в това "семейство" то това е тя.

# 63

Ами като съсобственик има, нищо че парите излизат от неговата сметка. И нещо ме съмнява тя просто да се откаже от нейната част, за да е справедливо. Почват се едни схеми кой колко дал, ама кой прал гащите на другия през това време, ама той може да продаде жилището и да остави дъщерята без наследство и т.н, не съм чула някой да е пуснал ей така кокала за няколкостотин хиляди лева… Също става много весело, ако мъжът реши да спре да плаща кредита, започват да търсят нея като съдлъжник да го плаща тя, пък той си е съсобственик.

# 64
Елора, успокой се и стига си гонила разни чужди мъже от чужди къщи. Авторката е била афектирана, че благоверния пак е пил бира с тайфата, и реши да го гони, ама май й мина. Гледам, че не се включва, да разясни поне, наистина ли е алкохолик, или просто обича да пие бира с приятели, което нея много я дразни ...щото има разлика. И тя какво точно разбира под алкохолик, че за някои хора и някоя чаша вино от време на време е алкохолизъм.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 19:41 от Прекрасная Василиса

# 65
Сигурно ѝ е минало, иначе поне щеше да каже за какво е този кредит - дали за общото благо или за нещо само за мъжа.

# 66
Елора, успокой се и стига си гонила разни чужди мъже от чужди къщи. Авторката е била афектирана, че благоверния пак е бил бира с тайфата, и реши да го гони, ама май й мина.

Ама аз съм си спокойна Joy
И как аз гоня чужди мъже, ма ти у ред ли си Joy

# 67
Е, така звучиш щото... Ясно и категорично. От трите поста на авторката включи някакви твои лични драми. И не обичам да ми говорят на ма.
ЕммаТ, кредитът явно е за жилището на зелено.

# 68
Е, не е сигурно за какво е този кредит. Когато говори за първата и втората покупка на зелено, споменава само продажбата на неговото лично жилище като финансиране.
Докато не каже изрично, че е ипотека, няма как да сме сигурни.

# 69
Да, не е сигурно, кой какво и колко плаща.
Принципно няма нищо лошо и странно в деленето на апартаменти и кредити при раздяла, ако хората са разумни и човечни се разбират, ако не се съдят.Жената не ми изглежда да е лоша, все пак я е грижа каквоще стане с мъжа й, иначе да го е изгонила.
Всички я съдят и детето и съдят, защото не искат да живеят в токсична среда.
Който не е живял с алкохолик явно няма да разбере

# 70
Пише, че кредитът е общ, т. е. нещо за семейството. А мъжът е вложил наследеното от родителите си в общ имот за семейството. А авторката се бие в гърдите, как той живеел в нейния апартамент, който също е наследен. Повече от прекрасно.
Ако не си беше продал апартамента, за да се купува общо жилище, сега щеше да има къде да живее, а вероятно нямаше да има и кредит.

# 71
Защо да се бие? Казва го като факт
Дори да не беше неин , пак щяха да оставят нев и детето в него при развод
Освен това тя май казва, че ще остави него да живее в новия апартамент,не е писала че ще иска нещо от него

# 72
Тоест тя няма да участва в ипотеката, праща си го да живее там в апартамента, нищо не иска от него… и след 20 години като е изплатен апартаментът автоматично си става и на двамата. Grinning Или тя сега ще отиде до нотариус и банка и казва аз му дарявам неговата част и не искам нищо от него?

Представям си мъжът ми да ме “остави да живея”/натири в общото ни жилище, което аз трябва да ремонтирам и изцяло да изплащам.

# 73
Я, го остави, я не, вече не е само негово.

# 74
По принцип, когато положението е нетърпимо, прежалваш тухлите и продължаваш живота си. Така или иначе той е вложил също и то цялото си наследство. Ама дали ще стане така… категорично не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт