Не знам какво да правя.

• 7 478
  • 153
  •   1
Отговори
# 135
  • sofia
А не може ли някак да се запази брака?
Върнах се да прочета първия пост....за какво да се запазва? Аз не видях нещо в нейните думи, за което да се хвана, че да си струва усилията, нервите за запазване. Отделно, са нужни двама желаещи...не само на думи.

# 136
Ама може, разбира се. Той човекът не е тръгнал да се развежда. Ще си пие, ще я игнорира, тя него също, и животът ще си върви.
Така със сигурност имотите ще се наследят по правилния начин. Освен, разбира се, ако пиянството не се засили и не доведе до някои неочаквани последици като загуба на работа, вземане заеми зад гърба й, продажба на някакви неща, за да се осигурят пари за пиенето.
А може и по-скорошно наследяване на имоти, ако той си докара някоя цироза, отново без намесата на външни лица като наследници.
Само тя трябва да внимава да не се депресира от пияницата вкъщи, защото има и много болести на нервна почва.
Така че запазването на семейството е напълно възможно. То такава ценност може ли да не се пази.

# 137
Така и не разбрах този човек колко точно пие.

# 138
Форумните стандарти тук са много висока летва.

В друга тема прочетох, че който пие по една бира всеки ден е битов алкохолик, дъно, зависим, и прочее...

# 139
  • София /Абсурдистан
И аз.
Истински алкохолизъм не се търпи, разбира се. Но в този случай не е представено като да е така.

# 140
Форумните стандарти тук са много висока летва.
В друга тема прочетох, че който пие по една бира всеки ден е битов алкохолик, дъно, зависим, и прочее...
А аз не разбрах има ли друг мъж в картинката. Щото май по високите форумни стандарти, ако имаш собствено жилище и дете, мъж изобщо не ти трябва, освен ако не те носи на ръце,, еле пък такъв, който всеки петък и събота ходи да пие бира с приятели.
 Особено пък и ако някой колега те гледа с премрежен поглед. Зад всеки ъгъл чакат  свободни принцове .. които ще гледат детето ти като свое, и с теб ще ходят всеки уикенд на спа, или на екскурзия, и ще те носят на ръце. И не близват алкохол.Нищо лошо няма и да си сама, пълно е с млади мъже, висока класа, желаещи да забавляват жени на 40 +...
И настоятелни  съвети за незабавен  развод се дават обикновено от жени без мъж до себе си, ама с безброй ухажори.
Неслучайно питах авторката в какво се изразява нетърпимия алкохолизъм на мъжа, щом дори не комуникират, а се разминават като чужди по коридора.
А и между другото, точно за алкохолиците и 1 бира, или 20 грама уиски са много, щото после не могат да спрат да пият с дни.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 20:57 от Прекрасная Василиса

# 141
Ами те като се разминават като чужди, значи всичко е наред. Joy
Какво му има на семейството. Sweat Smile

# 142
Малко по детски, всеки се сърди за нещо.
Не става така.

# 143
Ами те като се разминават като чужди, значи всичко е наред. Joy
Какво му има на семейството. Sweat Smile
Ми да го гони веднага.
А ако и на него му е писнало от нейните вечни скандали, и за това я избягва.? Няма как да знаем. Авторката каза само, че е непоносим алкохолик , ама няма къде да го изгони,  а много й се иска. Причините за отчуждение и скандали обикновено не са няколко бири два пъти седмично, ама тя и това не казва, дали наистина е алкохолик, или просто тя не го търпи вече. Иска съвет от форума как да го изгони само, след като той няма къде да отиде.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 21:24 от Прекрасная Василиса

# 144
Тоест Василиса една жена, ако има пиянде за мъж не трябва да опява и да се възмущава по никакъв начин, на нея трябва да и е приятно, тъй ли? Даже с нежност да бърше лигите от устничките му.
Нормално е да опява.
А може ли обратното? Жената спира да си върши задълженията. Спира с готвене, чистене, за себе си да мисли само и за нея да се грижи, вее си байряка, детето вече голямо, само на него малко внимание обръща.
Тогава може ли мъжа да мрънка?
Аз мисля, че няма право да се оплаква Wink

# 145
Елора, това, че твой близък е бил насилник и алкохолик не означава, че и този случай е същия.
От няколкото поста на авторката, аз поне не разбрах. Разбрах само, че не се  понасят взаимно. Какви са точно причините,  дали алкохолизъм, дали нещо друго аз не разбрах,  може пък и  да съм тъпа. За това и избягвам да давам категорични съвети за раздяла на непознати хора. Особено пък и ако имат дете. Авторката на 43 години сама ще си вземе решението, и сама ще си носи последствията .

# 146
Айде пак намеси мои роднини Joy
Намери си един пияница, поживей с него и ела да обясняваш.
Тя авторката не ти дължи подробни обяснения. Нито на теб, нито на мен. Споделила кратко и ясно.
Впрочем и да нямаше алкохолизъм в случая, пак е в пълното си право да се раздели с него щом им куцат нещата.
А ти с другия мъж също спекулираш и то грозно.
Да не са те зарязвали тебе, че така проектираш върху непознати?

# 147
Не четете, не четете (измежду редовете 😀) Апартаментите са два, няма логика да са три - не може едновременно да се изплащат 2 на зелено, поне от икономическото състояние на семейството, долу горе като чета, и ако са три нямаше да има дилема.
Авторке, звучиш ми като любовта да си е отишла вече и сега просто търсиш да видиш неща, за които 15 години си приемала. Изясни си първо ти какво искаш и седни и поговори с мъжа си, бъди искрена до край и виж той какво ще отговори.
А и още нещо, грешиш като включваш в това детето. То не може и не бива да е арбитър
Детето никога не била арбитър. Тя е част от това семейство и винаги е знаела какво се случва. Не съм от хората, който ще скрият нещо от детето си, каквото и да било.

# 148
Ако детето е изразило мнение, че те трябва да се разделят, това е доста сериозно и вероятно има защо. То също получава или не получава определено отношение от баща си. Тоест то също взаимодейства с него, и вероятно тези взаимодействия не са приятни. Бащата вероятно се опитва да възпитава, той затова е баща, но какво му се получава, като е на градус, само можем да предполагаме. Отделно моделът за семейни отношения, който детето вижда и запаметява, не е добър.

# 149
  • София
Не е необходимо някой да е алкохолик, насилник или престъпник, за да се стигне до решение за развод.

Необходимо е само да се стигне до извода, че много трудно може да бъде щастлив един човек в тази конфигурация в дългосрочен план.
И да не се бъркат краткосрочни кризи и недоразумения с липсата на перспектива за щастие по много различни причини.

Но аз съм твърдо на мнението, че човек трябва да бъде щастлив, без значение от пола и това право на щастие е достатъчно като мотив за взимането на едно подобно решение, макар, че не мисля, че човек трябва да взима такива решения леко и безотговорно на първпо място към себе си.

Много рядко жените взимат такива решения спонтанно и за една секунда.
Обикновено това е дълъг процес, придружен с много анализи, размишления, сравнения, опити да се регулират отношенията, да се оправят грешките и прочее.

Общи условия

Активация на акаунт