Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 7 068
  • 321
  •   1
Отговори
# 135
Визуализирай си го и може и да е Simple Smile
С баткото бях си казала, че ще раждам през нощта и сутринта ще изпратя снимки на бабите да им съобщя новината, към 1ч бях в болницата и 5:55 родих Simple Smile
Yellow сетих се и за Даная Simple Smile

Още една информация, която ми излезе, знаете си го сигурно, но да го кача, ако има пуденки още Simple Smile

Симона много ми харесва, с тире не чак толкова, но аз по принцип не харесвам имена с тире. Както каза yellow_girl тежко ми идва. А и сякаш винаги се изпозлва само едното име.
Дария също е много хубаво!

На мен и Симеон много ми харесва за мъжко име, но мъжът ми е Симеон и отпада Grinning

Sunshine, леле! Мислех че трябва да са през по-малко време, за да стане 10 см разкритие :O имам приятелки, които като теб не са усетили огромни болки, едната даже отивала на рутинен преглед и отишла сама с градски транспорт и са видели, че е с 10 см Grinning така че не си единствена с подобна история. Аз се моля да ми е толкова лежерно раждането, звучи приятно и бързо

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 07:52 от Sunshine..@

# 136
Да, права си, ще опитам с визуализации, трудно ми е, но не пречи да опитам. Мисля и по-сериозно да се хвана да чета книгата "раждане с любов". Дадоха ми я и ми казаха, че сигурно ще трябва секцио и от тогава не съм я пипнала...

Мерси за графиката, Sunshine! Мале, аз като ходих на лекции, даже казаха бебето да спи на 18-20 градуса. Доста натъртваха да не държим бебето на твърде топло, за да не прегрее.

Аз да се оплача - след грипа кръвната ми захар е до небесата...първо мерене като се посъвзех - 6.5 (30.12). От тогава се стреснах, хванах се с режим, повече движение, спирам да ям в 8 вечерта и пак не може да падне под 5.1.. днес съм на преглед и ще кажа на АГ-то, надявам се да не съм направила гестационен диабет с всичкия мед докато бях болна..
В този ред на мисли, само аз ли си я меря всяка сутрин на гладно?

# 137
  • София
Много лошо е това с кръвната захар след грип/Ковид. Май е често срещан остатък от тези инфекции Sad
Не я меря, кръвните ми показват стойности около 5 и никой не ми е казал да обърна някакво по-сериозно внимание.

# 138
То и на мен не ми бяха казали да обърна внимание... но меря всяка сутрин в нас и вече взе да ме притеснява..и вече ме вписаха, че съм с ГД на днешния преглед,

Шок новината - бебето е добре, но върви 4 седмици напред - в 32+3 тежи 2600...началото на декември беше 1300, та направо се е удвоило за това време... не знам как се е случило това, аз не съм качила, нито коремът ми видимо е станал по-голям, нито ям мнохо, а сладко и въглехидрати - в минимални количества. Може и началото на февруари да се роди (терминът ми е за края на февруари), та съм в шок, живеех с мисълта, че имаме месец и половина...

Някоя от вас може ли да ми препоръча ендокринолог в София, по възможност да работи с НЗОК, но не задължително

# 139
  • София
На бебчо явно му харесват коледните и новогодишни гозби и си хапва и за двама ви Simple Smile И моето раждане май ще е първата половина на февруари, ако всичко е наред. Има още месец, но някак времето буквално изтече между пръстите.

Иначе за еднокринолог, ето при тези двете съм ходила

Д-р Роза Станоева и д-р Мариана Недева и съм доволна. Двете работят в един и същи медицински център и приемат по НЗОК. Д-р Недева е малко по-странна, но е добър професионалист. Ядосва се, когато някой закъснее или не дойде.

# 140
И при мен положението е същото. Днес бях на преглед в 33+5. Измериха бебка 2,950гр. (последно на фетална на 19.12 беше 1850). Много ме притесни това. АГ каза и че ако стане много голяма да се готвя за секцио…
На всичкото отгоре трябваше да ми вземе микробиология (без спекулум). Изпитах ужасна болка. Каза, че вероятно се случва инфекция и постави спекулум за да огледа (което изобщо не болеше). 2 минути по-късно ми се допишка зверски. Резултатът е постоянни позиви и адски болки при уриниране, та се чудя дали не е взела микробиология от уретрата. Вече 4 час съм в ада и не знам какво да правя….

# 141
Yellow_girl, благодаря, ще ги видя дали имат скорошни часове. Че повечето, които гледах имат чак за края на януари-началото на февруари... А то и нали не всеки ендокринолог се занимава с бременни/гестационен диабет

иначе аз почти не съм яла по празниците, бях болна и не съм преяждала, даже бях свалила 2.5 кг и още не съм си ги върнала... Освен покрай грипа нещо да се е разбъзикала кръвната захар и от там инсулина и да е порастнал повече, не знам...Стискам палци при теб да е наред, ти е гласеше за планирано секцио, нали правилно помня?

Зефир, разбирам те, и аз съм крива малко, но не казаха да има реален проблем с бебето, казаха че ще го наблюдаваме и се опитвам да се успокоя и да не се панирам за няма нищо... за болките след тази микробиология защо не пишеш на АГ? Не ми звучи нормално. На мен също ми вземаха микробиология днес, нищо не усетих

# 142
Моето бебе също се е повлияло добре по време на празниците, като в началото на декември беше 1630 гр., а вчера 2900 гр. Изпреварва с цели 4 седмици, а имам още 40 дена до термин. Сдобила съм се и с две хернии, дано не се налага оперативна намеса след секциото.

# 143
  • София
Момичета, надявам се, че просто бебчетата ви са пораснали повече, но няма да има нужда от секцио. Аз днес бях за първи път на тонове, но не я мериха. Доколкото знам последния месец качват най-много, но и най-трудно се измерва точно колко е бебето.

Rising_Star,  а казаха ли ти да се следиш по-често или не? Ако не е било притеснително и не трябва често да ходиш, значи би трявало всичко да е наред.

Зефир, и на мен ми вземаха микробиология, доста неприятно, но по-скоро акушерката не беше от най-кадърните, но след това нищо не усетих. Възможно е да има някаква начална инфекция или да е била по-груба, но ако продължи, направо отиди при АГ-то да види. Тъпо ще е ако накрая се появи някакъв цистит.

# 144
Лелеее, ама кога изписахте две страници? Връщам се да чета. Да попитам нещо първо- от желязото, което пия са ми станали кафяво сиви зъбите. Усещах, че нещо не е наред, но докато зацепя от какво е. Някой знае ли това нещо ще се оправи ли. Оттук нататък ще пия със сламка, но сега това ми е голям удар по самочувствието

# 145
Явно бебетата ни са решили да дръпнат яко с растежа като за края на годината, може пък да не е толкова странно да са с 4 седмици напред, не знам ...дано в крайна сметка всички да сме добре

Алфафа, какви са тези хернии и имат ли нещо общо с бременността?

BeLadylike, сигурна ли си, че е от желязото? Да не би бебето да ти изсмуква калция?

# 146
Да, със сигурнист е от желязото- течни ампули и билкова кръв. Видях,че зъбите ми са с променен цвят, обаче не зацепвах от какво и ми светна днес, след като желязото ми оцвети единия пръст и няма отмиване това. Много ме е яд.

# 147
От бременността са, да. Имам изтъняване на коремната стена покрай белега от секциото, оттам съм се сдобила с две ингвинални хернии. Sad

Явно бебетата ни са решили да дръпнат яко с растежа като за края на годината, може пък да не е толкова странно да са с 4 седмици напред, не знам ...дано в крайна сметка всички да сме добре

Алфафа, какви са тези хернии и имат ли нещо общо с бременността?

BeLadylike, сигурна ли си, че е от желязото? Да не би бебето да ти изсмуква калция?

# 148
Да, със сигурнист е от желязото- течни ампули и билкова кръв. Видях,че зъбите ми са с променен цвят, обаче не зацепвах от какво и ми светна днес, след като желязото ми оцвети единия пръст и няма отмиване това. Много ме е яд.
Когато спреш да ги пиеш зъбите се оправят сами. И на мен ми се случи преди 2 години, много се ядосвах и го спрях, след 2 3 седмици нещата се оправиха.

# 149
На тонове казват ли колко килограма е бебчо? Понеже на моята АГ е доста стар ехографа и не ми казва такива неща, само на ФМ ми казваше. Надявам се да е пораснало моето момче, последно на 22.12 като го видяхме беше килограм и половина. Имам чувството, че цяла вечност е минала от последния преглед, искам вече да си го видя пак. А от няколко дни се чувствам по различен начин, някак и много ми тежи вече, сякаш като се поразмърда и усещам все едно няма място горкото и чак ме боли. Хем малко остана хем има ощеее време 😄
Показвам ви моето момченце да го видите, тогава АГ каза, че нещо е сърдит 😄 може би да си е спял и ние сме го събудили ❤️

Общи условия

Активация на акаунт