Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 11 211
  • 489
  •   1
Отговори
# 195
Чудесно.
Благодаря
Тренировките и разтяганията са от програмата Мама ще съм, купих си я в момента, в който ми казаха, че вече мога да правя тренировки.

Разтяганията и упражненията за тазовото дъно се припокриват с тези: https://www.youtube.com/watch?v=2dXq4KaGLOI

Тренировките ми идват в повече понякога (онзи ден бяха с 2 тежести от по 2.5 кг), но след тях се чувствам добре. Правя ги само на инат, но реално освен че се измарям и паузирам да почивам, не ме боли кръста все още. А и съм свикнала да тренирам и да се движа и не се чувствам добре като си седя на дупето. Пък и искам да се изморя физически, за да мога поне малко да дремна през нощта.

Аз реших да работя по последно, позволиха ми да съм от вкъщи и от декември почти за нищо не ме търсят. Буквално отварям лаптопа, за да пиша тук и да гледам разни бебешки неща в различните онлайн магазини...

# 196
Аз съм в една група във ФБ и не виждам проблем да питам или коментирам там , заставайки с името и лицето си. То има няколко за февруарски бебета. В тази ,в която съм аз не съм видяла проблем относно анонимните постове или пък да има майки, които не са бременни.  Има такива като мен, които вече имаме едно дете и можем да даваме мнение от страна на вече минали някои периоди на отглеждане , макар все пак всяко дете да е различно и при него да върши работа различен подход.

# 197
Deq2, може ли да споделиш линк?

Днес пробвах тази йога за бременни, озори ме на места, но ми хареса. Пускам линк, ако някой иска да пробва - https://youtu.be/_NP6u3TWlBE?si=YDwWNQt160oodezd

И това видео за зимни бебета може да ви е полезно (не съм го изгледала цялото още) - https://www.youtube.com/live/agdOI1UHFxo?si=Va-Zer4txtlhcUV-

И това - Избегни трудностите в първите дни след раждането

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 19:47 от Rising_Star

# 198
Deq2, може ли да споделиш линк?

Днес пробвах тази йога за бременни, озори ме на места, но ми хареса. Пускам линк, ако някой иска да пробва - https://youtu.be/_NP6u3TWlBE?si=YDwWNQt160oodezd

И това видео за зимни бебета може да ви е полезно (не съм го изгледала цялото още) - https://www.youtube.com/live/agdOI1UHFxo?si=Va-Zer4txtlhcUV-

И това - Избегни трудностите в първите дни след раждането

https://www.facebook.com/groups/650518138034061/?ref=share  Заповядай

# 199
Благодаря и аз за упражненията! В сряда ходих на пилатес за бременни и ми допадна. Доста от тези упражнения ги имаше. И аз вървя много и се движа. Пускам си сторитела и два часа вървя в парка, но се е много студено и днес вървях точно 15 минути преди да замръзна. Ние правим ремонт и времето ми минава доста бързо... Не съм изгледлаа ни един сериал, дори не съм подготвила нищо за предстоящото събитие. Тази бременност ми мина като миг

# 200
Deq2, благодаря

BeLadylike, леле два часа в парка, браво! Аз не знам дали ще мога да издържа толкова.. мъча се и аз, но в повечето случаи се чудя къде да ида да пишкам, че бебето притиска пикочния мехур и 10 Мин след като изляза, имам чувството че ми се ходи до тоалетна 😅

В София ли си ходила на пилатес за бременни? На мен хем ми се ходи на групови тренировки, хем ме е страх някой да не ме зарази

# 201
Във Варна : ) Планирала съм маршрута за ходене в детайли. Не пия вода преди да тръгна и ползвам тоалетна на точно определено място.
Сппред мен с право се тревожиш за заразяване. Мен от вторник от едно ходене в КАТ ме дразни гърлото и тази вечер не спах от кашлица и болки в гърлото. Ужас....
Deq2, благодаря

BeLadylike, леле два часа в парка, браво! Аз не знам дали ще мога да издържа толкова.. мъча се и аз, но в повечето случаи се чудя къде да ида да пишкам, че бебето притиска пикочния мехур и 10 Мин след като изляза, имам чувството че ми се ходи до тоалетна 😅

В София ли си ходила на пилатес за бременни? На мен хем ми се ходи на групови тренировки, хем ме е страх някой да не ме зарази

# 202
Някое от момичетата беше писала, че след грип я е спасила черната ряпа за кашлицата, за гърло аз мога да препоръчам гранофурин
Във Варна : ) Планирала съм маршрута за ходене в детайли. Не пия вода преди да тръгна и ползвам тоалетна на точно определено място.
Сппред мен с право се тревожиш за заразяване. Мен от вторник от едно ходене в КАТ ме дразни гърлото и тази вечер не спах от кашлица и болки в гърлото. Ужас....
Deq2, благодаря

# 203
  • София
Да, при.мен черната ряпа с мед се оказа страшно полезна. Аз никак не съм по тези домашни лекове, но това го препоръчвам с две ръце.
Една средно голяма черна ряпа се слага в купичка и се издълбава, като вътре в дупката се сипва лъжица мед. След една нощ или 5-6 часа вече има готов сок, който се пие 2-3 пъти на ден. После отново се сипва мед в дупката и така. Ползвах една ряпа 2 дни и после действам с друга.

# 204
Благодаря много, момичета! И аз го правя този лек за детето, но изключих за него. Даже имах черна ряпа в хладилника и веднага си направих. Писах на АГ, на личната, никой не ме отразява, все пак е уикенда. Ще пия чай и ряпа и дано да мине. Така не ме е боляло гърло и не съм кашляла отдавна

# 205
Бързо оздравяване
Благодаря много, момичета! И аз го правя този лек за детето, но изключих за него. Даже имах черна ряпа в хладилника и веднага си направих. Писах на АГ, на личната, никой не ме отразява, все пак е уикенда. Ще пия чай и ряпа и дано да мине. Така не ме е боляло гърло и не съм кашляла отдавна

# 206
За гърло - Тимотабс. Сигурно са лекички и нищо не правят, но поне са за бременни. Също така по-малко лукчета или поне не билкови, понеже съдържат масло от салвия, а тя е от малкото строго забранени билки.
Също става и бонбоните Рикола.

# 207
Бързо да минава гърлото! На мен много ми помагаше топло мляко с масло (може да сложиш и мед, ако не ти е висока кръвната захар). Много добре смазваше и облекчаваше. Смуках и тусипрес (не тези със салвия, другото, които са подходящи за бременни) и Трахизан. Парацетамол също помага за болките в гърлото, казаха ми го в спешното. Но аз бях с доказан грип и бях много зле.

Ако искаш си направи тест за грип, ако се докаже да започнеш бързо Тамифлу, за да не стигнеш до антибиотик като мен. Стискам палци да не е това и да мине бързо!

# 208
Трахизана нали е с антибиотик, подходящ ли е за нас ? Тамифлу може да се пие? Мислех, че не. Полезна информация, дано не се налага на никоя да се стига до там да ги пие де.

Бързо да минава гърлото! На мен много ми помагаше топло мляко с масло (може да сложиш и мед, ако не ти е висока кръвната захар). Много добре смазваше и облекчаваше. Смуках и тусипрес (не тези със салвия, другото, които са подходящи за бременни) и Трахизан. Парацетамол също помага за болките в гърлото, казаха ми го в спешното. Но аз бях с доказан грип и бях много зле.

Ако искаш си направи тест за грип, ако се докаже да започнеш бързо Тамифлу, за да не стигнеш до антибиотик като мен. Стискам палци да не е това и да мине бързо!

# 209
Тамифлу при грип е подходящ и за бременни и за новородени даже. АГ-то ми каза да го започна, когато му казах, че съм с грип..но вече е само с рецепта. Не се приема на гладно, защото при някои бременни, дразни стомаха.

Трахизан не е проблем, с антибиотик е, но е локален и не е проблем. Пак в спешното ми го казаха.

Антибиотик за бременни - Аугментин, аз бях на него, чак след приема му взех да се подобрявам.

Дано на никоя да не се налага, да. Искрено пожелавам до края да сме здрави всички, че и след това!

Трахизана нали е с антибиотик, подходящ ли е за нас ? Тамифлу може да се пие? Мислех, че не. Полезна информация, дано не се налага на никоя да се стига до там да ги пие де.

Общи условия

Активация на акаунт