дано въпреки, че е трудно да не ти се отразява много психически и да си добре. И скоро да гушкаш безпроблемно родено здраво бебче за баланс за гадния декември!Много ли болеше индуцираното раждане? Чувала съм, че боли повече от нормално,но трудно се намира база за сравнение. Това със смъкването на корема съм го чувала, но не мога да си го представя, дано бързо да ти мине времето до 13ти, ей го къде е.
Чебурашка, поне са го хванали на време! А как го хванаха? Аз ходих на офталмолог, не ми гледа очите за изтъняване, само дъната мисля и каза, че може да родя естествено... и сега се чудя дали изобщо мога..
Аз днес ходих гладна за ОГТТ и се оказа, че лабораторията вече не работи и е на друго място... другата близка до вкъщи и супер малка и не ми се висеше там 2 часа с опашката от потенциално кашлящи хора. Та утре съм набелязала друга, имам транспорт до нея и пак ще са макс 10 мин ходене, надявам се да имат тоалетна, стискайте ми палци

Благодаря ти много за подкрепата!

По отношение на индуцираното раждане, понеже нямам с какво да го сравня, бих казала, че болеше доста, но въпреки това не ме отказа от идеята отново да бременея и раждам

Предполагам, че боли повече от нормално започващо раждане, защото много бързо тялото влиза в процеса. Няма никаква подготовка, директно се започват максимални по сила контракции, а в същото време тялото бавно реагира и разкритието поне при мен отне малко над 8 часа, за да достигне 10см.
След това имах доста разкъсвания, наложи се и епизиотомия, отне им около час след раждането да ме закърпят. За сравнение, моето момиче се роди 3500, а в същата стая, в която бях имаше мацка, чието момче се беше родило 4200 по естествен път, и нямаше нито един шев.
Не ти го разказвам, за да те плаша, а по-скоро да кажа, че ако е възможно, мисля че е по-добре да си започне сам процеса на раждане. Според мен така тялото ще може със свои темпове да отпусне всичко, което и където трябва.
Надявам се този път да разбера какво е усещането да си действа самостоятелно всичко, тъкмо ще имам база за сравнение