Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 712
  • 313
  •   1
Отговори
# 210
Daisy2613, ох, съжалявам, че така са се стекли при вас нещата Sad дано въпреки, че е трудно да не ти се отразява много психически и да си добре. И скоро да гушкаш безпроблемно родено здраво бебче за баланс за гадния декември!

Много ли болеше индуцираното раждане? Чувала съм, че боли повече от нормално,но трудно се намира база за сравнение. Това със смъкването на корема съм го чувала, но не мога да си го представя, дано бързо да ти мине времето до 13ти, ей го къде е.

Чебурашка, поне са го хванали на време! А как го хванаха? Аз ходих на офталмолог, не ми гледа очите за изтъняване, само дъната мисля и каза, че може да родя естествено... и сега се чудя дали изобщо мога..

Аз днес ходих гладна за ОГТТ и се оказа, че лабораторията вече не работи и е на друго място... другата близка до вкъщи и супер малка и не ми се висеше там 2 часа с опашката от потенциално кашлящи хора. Та утре съм набелязала друга, имам транспорт до нея и пак ще са макс 10 мин ходене, надявам се да имат тоалетна, стискайте ми палци Grinning

Благодаря ти много за подкрепата! Hug

По отношение на индуцираното раждане, понеже нямам с какво да го сравня, бих казала, че болеше доста, но въпреки това не ме отказа от идеята отново да бременея и раждам Grinning

Предполагам, че боли повече от нормално започващо раждане, защото много бързо тялото влиза в процеса. Няма никаква подготовка, директно се започват максимални по сила контракции, а в същото време тялото бавно реагира и разкритието поне при мен отне малко над 8 часа, за да достигне 10см.
След това имах доста разкъсвания, наложи се и епизиотомия, отне им около час след раждането да ме закърпят. За сравнение, моето момиче се роди 3500, а в същата стая, в която бях имаше мацка, чието момче се беше родило 4200 по естествен път, и нямаше нито един шев.
Не ти го разказвам, за да те плаша, а по-скоро да кажа, че ако е възможно, мисля че е по-добре да си започне сам процеса на раждане. Според мен така тялото ще може със свои темпове да отпусне всичко, което и където трябва.
Надявам се този път да разбера какво е усещането да си действа самостоятелно всичко, тъкмо ще имам база за сравнение Grinning

# 211
Да, и аз така знам за индуцираното раждане, но исках все пак да питам. Стискам палци да си стане естествено този път, че и по-малко да боли, ако може!
Аз в плана за раждане мислех да пиша, че не искам епизиотомия, да видим...

Момичета, вие какви комплекти за изписване взехте? Днес ходихме да купим, но ми предложиха само ромпър (гащеризон) с дълъг ръкав и крачол (крачолите завършваха с чорапки все едно) и за отдолу дълги ританки и камисолка с дълъг ръкав... това не е ли много, два слоя дълъг ръкав/крачол? Аз исках боди без ръкави и крачоли и отделно този целия ромпър, но нямаха/или не ми предложиха... та ми е интересно вие как сте го нагласили откъм слоеве

# 212
Момичета, от снощи, през нощта по-скоро започна да ме боли кръст, корем, отново тези стягания или контракции се казваха. Сутринта една идея се чувствах по-добре, но само докато не станах. Днес цял ден е така и продължава и сега. От нищото се появява. Стяга ме корема, става една странна форма не прилича на нищо 😃 и ме заболява и кръста. Минава и след няколко минути отново. Не ми се иска да звъня на АГ в почивните дни. А в нашия град в спешното най-много да са попийнали и надали да има дежурен лекар. Какво мога да направя? Или да си търпя

# 213
Аз съм приготвила боди с дълъг ръкав и ританки, шапка, ръкавички и одеяло (което отвън е плетено, а отвътре е с пух )да го увия,мисля че е достатъчно,  нали не трябва да се навлича,  одеялото все пак ще топли.
Да, и аз така знам за индуцираното раждане, но исках все пак да питам. Стискам палци да си стане естествено този път, че и по-малко да боли, ако може!

Момичета, вие какви комплекти за изписване взехте? Днес ходихме да купим, но ми предложиха само ромпър (гащеризон) с дълъг ръкав и крачол (крачолите завършваха с чорапки все едно) и за отдолу дълги ританки и камисолка с дълъг ръкав... това не е ли много, два слоя дълъг ръкав/крачол? Аз исках боди без ръкави и крачоли и отделно този целия ромпър, но нямаха/или не ми предложиха... та ми е интересно вие как сте го нагласили откъм слоеве

# 214
Stubbornh, коя седмица си? Дали може да са Бракстън-Хикс? Нали уж ако не са на определени интервали, не са истински контракции? Аз бих писала на АГ по вайбър или бих отишла в спешното, за да съм спокойна. Не помня от кой град си, имате ли спешен АГ, а не просто спешен кабинет?

Bobina898, благодаря, и аз тъкмо пак гледам по сайтовете и това обмислях - по един слой дълъг ръкав и крачол, но исках да видя и вие какво сте взели, да не бъркам аз нещо. Иначе не знам защо не ми предложиха нещо такова..

# 215
Stubbornh, коя седмица си? Дали може да са Бракстън-Хикс? Нали уж ако не са на определени интервали, не са истински контракции? Аз бих писала на АГ по вайбър или бих отишла в спешното, за да съм спокойна. Не помня от кой град си, имате ли спешен АГ, а не просто спешен кабинет?

Bobina898, благодаря, и аз тъкмо пак гледам по сайтовете и това обмислях - по един слой дълъг ръкав и крачол, но исках да видя и вие какво сте взели, да не бъркам аз нещо. Иначе не знам защо не ми предложиха нещо такова..

33та седмица съм. Нямаме спешен АГ, само спешен кабинет, в отделението се предполага, че трябва да има лекар, но не се знае има ли. Може би да са тези Бракстън хикс, никак не е приятно. През нощта само си викам боже да не го родя това дете в леглото 😄😄 надявам се да мине. Чак в четвъртък съм на преглед. Но и се замислих, нали ми се беше скъсила шийката бях в 20 и някоя седмица мисля че, не помня вече и тогава АГ се уплаши, че няма да изкарам до 9тия. Но ще гледам да не го мисля това, че и психически ако се натоваря още по-зле ще стане. Иначе бебчо мърда почти постоянно, поне за това съм спокойна

# 216
Ох, ами пиши на АГ по вайбър, ако имаш тази опция, за твое успокоение поне.

Точно днес четох, че в 33 гс започват тези Бракстън хикс, ако не са регулярни, са нормални и тялото си се подготвя. Аз не съм имала такива, но разбирам защо се тревожиш. Доколкото знам при тях има само стягания, не са болезнени. Стискам палци всичко да е наред!

# 217

Аз избрах това: https://angel-baby.eu/drekhi/901-3037-zimen-komplekt-za-izpisvan … 9-razmer-50_56_sm
И на мен ми звучи малко в повече това което са ти предложили, а и ми е странно как така без боди. Камисолката е като блузка, нали?
Иначе и аз искам да взема потничета боди с тънки презрамки/без ръкави за всеки случай за най-отдолу да имам, но нещо не намирам.

Иначе Stubborn, със сигурност се свържи с АГ когато можеш.
Аз много често получавам Б-Х при пълен пикочен мехур или ако съм преяла Sweat Smile
Отминава ли ако легнеш по продължително на лявата страна или? Колко магнезий приемаш?
Топли душове помагат ли?

Според мен ако има облекчения, би трябвало да са Б-Х, но със сигурност не разчитай на моите некомпетентни спекулации.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 00:56 от misheto95

# 218
  • София
Stubborn, надявам се си се свързала с АГ. Това ти е първа бременност, нали? Можеш ли да опишеш странната форма на корема? Нали не е това:
Ако контракциите са продължили в един и същи порядък цял ден, без да стават по-чести, дълги или болезнени, най-вероятно са подготвителни.

# 219
Аз не знам досега дали наистина съм имала контракции, поне не е имало болка , понякога случайно вечер или през деня като си пипна корема и усещам че е мноого твърд, и после минава. Но на прегледи, на тонове никога не съм имала, затова се чудя как ще ги позная истинските ,а и ме е страх ако изведнъж заболи.Stubborn По-  добре да се иде до болница, дори да се окаже напразно ,ние няма как да сме сигурни.Лятото така отидох до спешното заради болка в бъбрека, останах на система за час и нещо , неуточнена бъбречна колика, не беше нещо фатално, но се бях уплашила, всъщност ми казаха да пия бусколизин, но за мое успокоение и по-бързо да  ми мине ми предложиха системата. Оттогава не съм имала проблеми слава богу.
А за зимното облекло на бебетата,  аз живея в Сливен и последната седмица беше 16 градуса, хора по тениски се разхождаха н обедно по улиците. Преди това минусови температури,  сега пак застудяване редува се пролет и зима. Но дори и в голям студ едно хубаво топло одеялце ще е добре мисля.

Аз избрах това: https://angel-baby.eu/drekhi/901-3037-zimen-komplekt-za-izpisvan … 9-razmer-50_56_sm
И на мен ми звучи малко в повече това което са ти предложили, а и ми е странно как така без боди. Камисолката е като блузка, нали?
Иначе и аз искам да взема потничета боди с тънки презрамки/без ръкави за всеки случай за най-отдолу да имам, но нещо не намирам.

Иначе Stubborn, със сигурност се свържи с АГ когато можеш.
Аз много често получавам Б-Х при пълен пикочен мехур или ако съм преяла Sweat Smile
Отминава ли ако легнеш по продължително на лявата страна или? Колко магнезий приемаш?
Топли душове помагат ли?

Според мен ако има облекчения, би трябвало да са Б-Х, но със сигурност не разчитай на моите некомпетентни спекулации.

# 220
Stubborn, надявам се си се свързала с АГ. Това ти е първа бременност, нали? Можеш ли да опишеш странната форма на корема? Нали не е това:
Ако контракциите са продължили в един и същи порядък цял ден, без да стават по-чести, дълги или болезнени, най-вероятно са подготвителни.
Първа бременност ми е да, точно така изглежда корема, някой път и само от едната страна така се вижда. Не отминава като легна ни на ляво ни на дясно никак, когато реши само минава. Магнезия го пия 3х2, и в банята тази вечер с топла вода ми се случи.

# 221
  • София
Първа бременност ми е да, точно така изглежда корема, някой път и само от едната страна така се вижда. Не отминава като легна ни на ляво ни на дясно никак, когато реши само минава. Магнезия го пия 3х2, и в банята тази вечер с топла вода ми се случи.

Отиди веднага в спешен кабинет на АГ болница 🤗 Ако си в София и предвид недоносеността на бебето - Майчин дом, Надежда. Дори да е излишно разкарване - по-добре така - казваме го на всички жени, не можете да си представите с какви “оплаквания” идват..

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 01:41 от AllegraA

# 222
  • София
Stubborn, какво стана, как прекара нощта? Надявам се, че са били само подготвителни и вече всичко е наред.

За изписването, имам една много тънка блузка с ръкав, ританки, отгоре дебело гащеризонче, шапка, ръкавички и одеало.

# 223
Stubborn и аз да питам как си ?
Rising едно одеалце още за отгоре и според мен си в достатъчно.

# 224
Е, как ще търпиш? Подготвителните контракции, като Braxton не са болезнени. Най-добре пиши или звънни на АГ, няма от какво да се стесняваш! Износила си това бебе до 33 г.с., но не подценявай риска в последен триместър. Не търси съвети във форума, специалисти на думи много. Каквито и да са дежурните лекари, поне имат медицинско образование и физическата възможност да действат.

Момичета, от снощи, през нощта по-скоро започна да ме боли кръст, корем, отново тези стягания или контракции се казваха. Сутринта една идея се чувствах по-добре, но само докато не станах. Днес цял ден е така и продължава и сега. От нищото се появява. Стяга ме корема, става една странна форма не прилича на нищо 😃 и ме заболява и кръста. Минава и след няколко минути отново. Не ми се иска да звъня на АГ в почивните дни. А в нашия град в спешното най-много да са попийнали и надали да има дежурен лекар. Какво мога да направя? Или да си търпя

Общи условия

Активация на акаунт