Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 689
  • 313
  •   1
Отговори
# 225
И аз влязох да видя как си, Stubborn, надявам се, че с бебето сте добре!

Благодаря за отговорите вие какво сте взели за изписването! Не съм сгрешила значи, че не купих, ще ида в друг магазин. Иначе планирах да е с одеалото, което аз плета, но май ще е с едната пелена, която едната баба поръча да ушият

# 226
Моят корем става като този от снимката още от началото на втори триместър, когато дори нямах корем. Но това е само по време на стяганията. Ставало е и като конус, а почти винаги се издува само от ляво, а дясната страна си стои хлътнала. Контракции също си имам от лятото, а вече са и болезнени, нищо че са подготвителни. В началото на 37седмица съм обаче, знам, че разликата от 3-4 седмици е голяма, но както казах съм така от месеци.
Преди 2 дни имах и умерени целодневни менструални болки, но предния ден бях на тонове и бърз оглед на бебето от АГ понеже още е седалищно.
Надявам се Stubborn да е добре и да е фалшива тревога, но не разбирам паниката, телата започват да се подготвят за раждане. Едни по-рано, други по-късно.

Иначе за дрешките - приготвила съм тънко боди и ританки, мама ми е изплела жилетка и терлички и отгоре пухкав гащеризон с качулка. Ако времето е като днес в София (сняг и вятър) ще имам подготвено и едно плетено одеалце от тази хипоалергенната прежда Ализе пуфи да се наметне бебето, без да се увива като пъшкул. А и с мъжа ми не държим топло в колата попринцип, та да си го завия и там след като сваля гащеризона заради безопасността в столчето.

# 227
Аз съм в 32г.с., но и аз ги имам тези неболезнени стягания на корема поне от началото на декември. Има дни, в които са по-малко, има дни в които са доста повече. Ако почивам и лежа ми минават. Но ако аз съм активна или бебето е по-активно се засилват. Та в тази връзка вече повече от месец АГ ми замени магнезия с коринфар. Не мисля, че за тязи седмица са притеснителни, но все пак консултация с АГ за спокойствие.

# 228
Относно дрешките за изписване - предвид зимния период все пак ,не се знае дали ще е 15градуса или минус 10, така че аз лично процедирам по следния начин: взела съм боди с дълъг ръкав, ританки, гащеризон и естествено ръкавички, шапка и терлички.  На момента според времето акушерката ще може да прецени дали да и облече всичко или само част от облеклото. Както и освен одеалцето за изписване, сме поръчали и едно одеалце за кошче за кола , то е с цепка за коланите, понеже то няма как повито да се сложи в седалката и отново на момента ще го решим дали ще го използваме или само ще я завием с това одеалце, с което е била повита.
  Февруари все пак - може да е топло ,може и да вали сняг  и да е студено.

# 229
Здравейте момичета. Добре съм, тази нощ пак имаше на няколко пъти така, но не беше нещо кой знае какво. Не бързам да се шашкам. Знам, че има време, няма да мисля, че може да стане по-рано. Може би си е нормално да има такива контракции. Пих само но-шпа и магнезия. Нищо друго не съм правила. И си почивам

# 230
  • София
Stubborn, радвам се, че си добре. Магнезият и нош па ще ти помогнат. Мързелувай си в леглоти всичко ще е наред.

# 231
Stubborn, и аз се радвам че си добре и не се шашкаш, повтаряй си, че всичко е наред, но и сега през деня пиши на АГ според мен. Аз също не искам да пиша и да ги занимавам уикендите, но се опитвам да се пречупя за спешните неща.

Момичета, вие колко мг магнезий на ден приемате? Аз съм на 365 mg, но покрай крампите на краката последните дни вдигнах на 730 mg. Чудя се дали затова нямам никакви стягания и контракции, то не е задължително да имам де.

Благодаря на всички, които се включиха за дрешките! Ще взема тези дни за топло време, а ако се наложи мъжът ми ще иде да вземе и изпере докато сме в болницата с малкия. Одеала и завивки иначе имаме колкото искаш 😁

# 232
Rising_Star, каква марка е магнезия? Колко елементарен магнезий има в едно хапче? Струва ми се множко, но зависи от крайната доза, която се получава. Защото то може да е магнезий 200мг, но да има само 30мг елементарен магнезий на таблетка.
Stubbornh, точно така, лежане и мързел известно време 😁

# 233
Bioelectra ми каза да пия АГ-то и него пия. Пише "магнезиев карбонат, лек 670 mg, магнезиев оксид, лек 342 мг съответно 365 мг магнезиеви йони"

В книгата на Хедра, четох, че гладът към сладко по време на бременност може да е симптом на недостиг на магнезий, а на мен от около месец само сладко ми се яде (в началото на бременността, изобщо не исках да видя сладко). И с тези крампи се чудя дали наистина не трябва да приемам повече

# 234
  • София
Аз вземам 2Х2 Магнерот от 500 и ми е добре. Тази седмица изследвах нивото на магнезия в кръвта, в норма е, малко по към долната граница. Няколко дни все забравям и пих само по 2, но започна да ми прескача сърцето (това си е стар проблем) и бързо се върнах към дозата.

При мен синузитът страшно се обостри, слиза ми секрет от носа надолу, той ме дави, кашлям и се видях в приключение вчера. В сряда ще питам АГ-то дали е ок да взема малко Геломиртор или Синлан, че да мине поне малко това възпаление. Притеснявам се кашлицата да не предизвика контракции, мехурът да се спука или не знам още какво.

Момичета, дайте акъл. Имам няколко стари плюшени играчки, които си седят в един шкаф със сантиментална стойност. Да ги пусна ли в пералнята и на колко градуса? Тези препарати за плюшени играчки някак не ми вдъхват доверие. Мислех да ги наслагам в торби, да ги пусна на 30 С без центрофуга и после на парното да седят дълго, дълго.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 12:17 от Yellow_girl

# 235
За сладкото съм същата. До преди 1-2 месеца ми се гадеше само от мисълта за шоколад, а сега вече само това ми е в главата, но гледам да не ям.
Иначе според мен това не е най-добрия магнезий за бременна, но щом АГ го е изписал. Магнезиевият оксид повече вреди отколкото да помага. Аз лично пиех магнерот, след това за доста кратко приемах магнезиев глицинат, който се смята за най-добре усвоимата форма. От началото на месеца АГ ми го спря, въпреки 99-те% шанс за секцио.
Можеш да хапваш черен шоколад над 80% какао или по-скоро да добавяш хубаво какао към разни храни и напитки, понеже помня че си с ГД. Така хем ще.утоляваш желанието за сладко, хем ще.набавяш допълнително магнезий от какаото.

Yellow_girl, пробвала ли си синулан спрей, мисля че е позволен и мнооого помага. Иначе за плюшените играчки хубаво ще ги изпереш, но как ще ги изсушиш сега зимата? Аз лично също съм пълна със стари плюшки, но няма да давам на детето, за мен са прахосъбирачи.

# 236
Bobina , в Сливен ли си се насочила да раждаш и ако да, къде? Аз също съм от района, но се следя в Казанлък, а болницата там няма неонатология. Сливен ми е по близо като град с по-голяма болница. Отделно се чувствам кофти, че мисля да родя някъде, където не съм ходила до сега и дали АГ няма да се обиди.

Относно темата с дрешките, аз съм подготвила комплект от блузка с дълъг ръкав и ританки, отделно боди с къс и дълъг ръкав ( там да преценят кое да облекат), две шапки ( тънка и дебела), терлички и порт бебе което става на одеало. Обаче като ви чета, май съм прекалила 😄😄

# 237
  • София
MS_97, не съм пробвала със спрея, все на хапчета го карах, но това е добра идея. Сега ще прочета и действам. От години се боря с това чудо и все чувам разни приказни истории за баби, които те натискат по челото, секретът руква и никога повече не чуваш за синузит. Ама аз още не съм срещнала такава баба.
Lallova, не мисля, че си прекалила с дрешките. Акушерката ще ти върне нещо, ако прецени, че е много.

# 238
Стъборн, радвам се, че си добре! Явно се подготвя тялото.
Алегра, това пръстен на Бъндел ли е?

Stubborn, надявам се си се свързала с АГ. Това ти е първа бременност, нали? Можеш ли да опишеш странната форма на корема? Нали не е това:
Ако контракциите са продължили в един и същи порядък цял ден, без да стават по-чести, дълги или болезнени, най-вероятно са подготвителни.

# 239
Да, в Сливен ще раждам в Окръжна болница -Иван Селимински ,само тя има неонатология, и лекарите са добри, до момента нямам проблеми с бременността ,затова не съм търсила други болници.Тук няма и възможност за избор на екип , но пак при положение, че не се налага нещо планово и проблемно , ще бъде лекар и акушери ,които са на смяна.Бебето иначе си върви едро 37 седмица в края -3,400 кг.
Bobina , в Сливен ли си се насочила да раждаш и ако да, къде? Аз също съм от района, но се следя в Казанлък, а болницата там няма неонатология. Сливен ми е по близо като град с по-голяма болница. Отделно се чувствам кофти, че мисля да родя някъде, където не съм ходила до сега и дали АГ няма да се обиди.

Относно темата с дрешките, аз съм подготвила комплект от блузка с дълъг ръкав и ританки, отделно боди с къс и дълъг ръкав ( там да преценят кое да облекат), две шапки ( тънка и дебела), терлички и порт бебе което става на одеало. Обаче като ви чета, май съм прекалила 😄😄

Общи условия

Активация на акаунт