Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 15 600
  • 633
  •   3
Отговори
# 615
Благодаря момичета.
Стискам палци и за останалите раждания ♥️
Чудесно ще си с такива мисли, все пак трябва и да "купонясваме" не свършва живота и за нас 😁
Честито Sunshine! Да е много здрава малката Симона и да радва мама, която бързо, бързо да се възстанови.
Добре върви нашата групичка, бебчета валят, валят. Още не е минала една седмица от операцията, а аз вече си мисля кого да каня на погача 😄

# 616
Честито Sunshine! Да е много здрава малката Симона и да радва мама, която бързо, бързо да се възстанови.
Добре върви нашата групичка, бебчета валят, валят. Още не е минала една седмица от операцията, а аз вече си мисля кого да каня на погача 😄

Хаха, разбирам те! Аз още не съм родила и вече си мисля как лятото ще ходим да караме сърф с бебето... Или аз ще карам, а с баща му ще ме гледат. Вече и за планина с малкото мисля 😁 за ужас на родителите и на двамата.

Много ми е вълнуващо да влизам да видя чие бебче вече е на бял свят! Малки по-инстинско ми е така, че след броени дни и нашето толкова чакано детенце ще е тук, много ми е интересно и как ще изглежда 😁

# 617
  • София
Oh Rising star, бях на крачка да питам ChatGP как ще изглежда моето момиче, когато порасна. И аз съм мислила за лятото къде ще се ходи 😄 За момента мисля април да я заведа на планина, където имаме апартамент (стая и кухня) и в момента се ремонтира.
Стискам палци раждането да мине много леко и скоро да гушкаш бебче.
И да, вярно е, любовта се засилва всеки ден.

# 618
Радвам се, че ти е по-спокойно, misheto95! Олеква като отметнеш няколко задачки 😊

При мен предложиха да предизвикат раждането, защото съм с гестационен диабет и бебето е много голямо. В 36та седмица беше 3300-3400. Ако го чакаме още 4 седмици, има шанс да е твърде голямо за нормално раждане. А и не е добре за неговите кръвна захар и инсулин, затова искат в 38ма седмица да  се появи. Надявам се да е готов за света, искаше ми се той да си избере дата, но мисля да се съобразя с предложението на АГ

Разбирам, щом АГ така са посъветвали, а и наистина звучи като най-добрия вариант и за теб, и за бебче! 38ма пак си е супер! Стискам палци всичко да мине гладко и "скучно". А по какъв начин се предизвиква раждането - с окситоцин ли?

Момичета, вие играчки тип плюшени или тип книжки с меки корици, в които обаче и има пластмаса, как ги дезинфекцирате/стерилизирате? В голяма чуденка съм как да чистя някои предмети.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 13:14 от misheto95

# 619
misheto95, нямам плюшени играчки, но всичкия текстил дезинфекцирах с препарата на Бебо. Става за текстил, гризалки, играчки, дори повърхности. Иначе плюшените бих изпрала.

# 620
misheto95, аз взех Frosch Baby Спрей за почистване за такава цел, а и да имам. Не съм го използвала още.
Иначе раждането се предизвиква с отлепване на околоплодния мехур (трябва да има някакво разкритие, за да се случи). Това кара мозъка да започне да отделя простагландини и да скъсява и омекотява шийката. Вече при приема в болница се дават и таблетки простагландини. Идеята е, че ако шийката не е скъсена и омекнала, окситоцинът няма да помогне толкова много за самото разкритие, но пък ще те боли. Има опция и да се пукне мехура, да се сложи балон-катетър, който да се надуе и да тежи на шийката, за да й помогне да се скъси и омекне. Само след отлепване на околоплодния мехур може да си идеш вкъщи, всичко друго се случва в болницата под наблюдение. Както и не знам дали абсолютно всяка болница в България прилага тези методи, преди да ти дадат окситоцин. Аз съм при Зебрите в МБАЛ Света София и мога само за тях да говоря Simple Smile

Моето разкритие все още беше 1.5 см, т.е. не е мръднало от предната седмица, надявах се да е повече, но казаха, че е нормално, защото съм в 37ма седмица... Отлепихме мехура и чакаме да видим как ще реагира тялото ми, може да не реагира никак. Препоръката е разходки, любов и люто.. стискайте палци Grinning

Yellow_girl, ох, много хубаво, че я заведете на планина! То и за вас ще е някакво разнообразие.. и аз нямам търпение да ходим на планина и на въздух с бебока, надявам се и да се бебеносим, но много напред гледам.

За момичетата, на които също още им предстои раждане - пробвах метода с лед в дланите. Държи се 1 минута и се опитваш да тренираш дишането (примерно вдишваш за 3, издишваш за 6, т.е. двойно по-дълго издишване). Би трябвало това да ни помогне по време на контракциите да се фокусираме върху дишането, а не толкова върху болката. Аз започнах да го правя, пък колко ще помогне, не знам

# 621
Момичета, може би глупав въпрос, но как разбирате, че имате "правилните контракции" за ходене в болницата?

Изпитвала съм нормалното втвърдяване на корема (без никаква болка). Днес имах и леки менструални болки в корема и кръста.
Та, при раждане, по-подобен начин ли започват?

# 622
  • София
Момичета, може би глупав въпрос, но как разбирате, че имате "правилните контракции" за ходене в болницата?

Изпитвала съм нормалното втвърдяване на корема (без никаква болка). Днес имах и леки менструални болки в корема и кръста.
Та, при раждане, по-подобен начин ли започват?

По подобен начин започват, но трябва да бъдат регулярни - например на всеки 10 минути по половин минута в рамките на час. След това да станат на всеки 8, 5 мин и т.н. Да не се облекчават или разреждат от душ, движение, почивка. Ако са на неравни интервали, това е продромален период, който може да продължи с дни и не е време за болницата. Пиши след няколко часа как си 🤗
П.С. готвя огромен пост, ама все някой познат ми влиза в стаята - не ме оставят на спокойствие 😅

# 623
Здравейте, секциото ми е другата седмица и доста започна да ме е страх, не знам как да се справя с това. Сънувам всякакви глупости. Дали защото ми е за пръв път не знам. Страх ме е дали ще ме хване упойката, понеже на предишната ми операция (апендицит) станаха толкова бързо нещата, докато отида в болницата и вече бях в операционната и от самата уплаха ли не знам не ме хвана упойката, те започнаха да ме режат аз всичко усетих развиках се стана ми лошо и докато се усетя и са ме приспали.. не знам какво да очаквам този път. С болката после все някак ще се справя, но тези дни само ги мисля тези неща и ми се плаче постоянно и имам чувството че ще се побъркам..вас страх ли ви е, как се справяте?

# 624
Stubbornh, мисля, че е нормално да те е страх. И аз като си знам датата за индукция и кога е точно, ме хваща шубето като се замисля...

Това, което си изживяла звучи ужасно, съжалявам много! Кажи на анестезиолога, че при предна операция не те е хванала упойката, за да си спокойна. Но и доколкото знам при секцио, те питат усещаш ли нещо преди да започнат. Поне така са ми казвали приятелки. Ако са информирани, мисля че ще проявят разбиране.

Аз медитирам, гледам сериали, плета, говоря с мъжа ми, даже си пускам медитация преди да заспя, така я слушам и се фокусирам върху нея, за да не мисля много много... Гледам и да излизам навън, вчера пак направих едни 5км, така фокусът ми е върху физическото тяло и не мисля толкова какво ме чака. Другото - мисля си рецепти за 1-2 неща, които да си приготвя и да взема в болницата за хапване.. ей такива простотии, но ми занимават мозъка Grinning

# 625
Stubbornh и мен би ме било страх, особено като знаеш точната дата и в предвид през какво си минала преди. Със сигурност кажи за миналия ти опит. Всичко ще бъде окей! Аз се успокоявам с това че нито съм първата, нито съм последната, която ще ражда. Каквото зависи от мен ще направя, а пък над другото нямам контрол и се оставям в ръцете на екипа от болницата.
Иначе и аз гледам да се разсейвам с четене и филми.

Rising_Star 5км - БРАВО! Аз от едно ходене в квартала до спиди и еконт се чувствам сякаш съм изкачила Еверест...
Успех с индукцията - нека всичко мине леко и едно здраво бебче на финала!

# 626
misheto95, благодаря! Гледам да вървя, че нали уж помага на бебето да слезе надолу и по-лесно да се роди после. Озорих се доста и не бяха планирани, просто стигнах твърде надалеч преди да се върна и нямах избор 🤣

Успех и на теб и на всички останали, които чакаме момента, без значение дали естествено или секцио. Май това финално чакане е най-тегавото. Аз тъкмо достигнах багажа за болницата, за изписване на мен и на бебо.. нереално ми е още, че след няколко дни ще е тук.. котаракът ни е станал обсебен да идва да ме гушка и да мърка, ляга с глава към главата на бебето и се чудя дали и той усеща, че моментът наближава. По принцип не е от най-гушливите котки

Едит: сетих се за още нещо, което ми помага, когато вземам да се паникьосвам за раждането - представям си как ще сложат бебето на гърдите ми, как ще проплаче и колко ще съм щастлива в този момент. Така от страх си насочвам вниманието към хубавата емоция след това. Надявам се като го правя по време на раждането, също да помогне. Stubbornh, може и ти да опиташ да се фокусираш върху това докато чакаш да дойде моментът, както и преди/по време на самата операция

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 14:49 от Rising_Star

# 627
  • София
Момичета, мисля ви и стискам палци при всяка нещата да минат бързо и без никакви проблеми. Ще се справите, дори да е предизвикателно. Тези бебета вече искат да ги гушкате. Винаги съм се чудела, когато някой каже, че чувството, когато чуеш бебето да изплаче за първи път, е неописуемо. Мислела съм си - какви са тези тъпотии. Но е така. Не може да се опише. Изведнъж, когато всички около теб действат и се чуе рева на бебето - да, неописуемо е и всяка от вас ще го преживее и ще бъде най-невероятният миг.

Stubbornh, повтаряй си, че именно това те чака, прави всичко възможно да се разсейваш - я книга, я Олимпиада, я да се накараш на мъжа си, че не е подредил гардероба правилно. Търси си занимания. Задъжително кажи, че не те е хванала упойката. Но имай предвид, че при мен истинската операция не започна преди да ме попитат "Усети ли разреза?" Тоест те не започват направо да режат, както си му е реда, а първо те порязват някъде, за да изпробват дали те е хванала упойката. Това, което ме държеше спокойна беше, че всички работят много експедитивно и най-вече виждаш, че са сигурни в действията си - като машини. За тях това е рутина. Ти само лежиш и това е. Непрекъснато те наблюдават. Виждат, ако тръгне да ти става лошо и действат моментално, защото се грижат за теб и за бебчето. Аз бях обърнала глава на една страна и просто се фиксирах в стената и хората до нея. Бяха пуснали радио - нещо на Queen вървеше и се опитвах да си спомня думите на песента. При самото вадене на бебето усещаш натиск, няма никаква болка, просто все едно някой яко те написка в ребрата и ти казва - ей, момиче, до минутка бебето ти ще дойде... и тогава ще видиш как в 2 часа през нощта ще се чудиш защо точно тогава е решило да те напишка. При самата операция твоята работа е -
А. Да седнеш на масата и да се наведеш напред, докато ти слагат упойка - абсолютно не боли, все едно някой те боцка като за кръв.
 Б. Да легнеш на масата и да ти сложат апарата за кръвно и пулсометъра (не знам дали така се казва) и лежиш, това е.
Ти, твоята работа си си я свършила 9 месеца. Мисли така - някой непрекъснато те наблюдава, цял екип се грижи за теб. Друго, което на мен ми помага в такива ситуации е да си повтарям  - утре по това време вече няма да е така..., утре по това време вече ще имам бебе.
Стискам палци и пращам много положителна енергия.

# 628
Момичета, мисля ви и стискам палци при всяка нещата да минат бързо и без никакви проблеми. Ще се справите, дори да е предизвикателно. Тези бебета вече искат да ги гушкате. Винаги съм се чудела, когато някой каже, че чувството, когато чуеш бебето да изплаче за първи път, е неописуемо. Мислела съм си - какви са тези тъпотии. Но е така. Не може да се опише. Изведнъж, когато всички около теб действат и се чуе рева на бебето - да, неописуемо е и всяка от вас ще го преживее и ще бъде най-невероятният миг.

Stubbornh, повтаряй си, че именно това те чака, прави всичко възможно да се разсейваш - я книга, я Олимпиада, я да се накараш на мъжа си, че не е подредил гардероба правилно. Търси си занимания. Задъжително кажи, че не те е хванала упойката. Но имай предвид, че при мен истинската операция не започна преди да ме попитат "Усети ли разреза?" Тоест те не започват направо да режат, както си му е реда, а първо те порязват някъде, за да изпробват дали те е хванала упойката. Това, което ме държеше спокойна беше, че всички работят много експедитивно и най-вече виждаш, че са сигурни в действията си - като машини. За тях това е рутина. Ти само лежиш и това е. Непрекъснато те наблюдават. Виждат, ако тръгне да ти става лошо и действат моментално, защото се грижат за теб и за бебчето. Аз бях обърнала глава на една страна и просто се фиксирах в стената и хората до нея. Бяха пуснали радио - нещо на Queen вървеше и се опитвах да си спомня думите на песента. При самото вадене на бебето усещаш натиск, няма никаква болка, просто все едно някой яко те написка в ребрата и ти казва - ей, момиче, до минутка бебето ти ще дойде... и тогава ще видиш как в 2 часа през нощта ще се чудиш защо точно тогава е решило да те напишка. При самата операция твоята работа е -
А. Да седнеш на масата и да се наведеш напред, докато ти слагат упойка - абсолютно не боли, все едно някой те боцка като за кръв.
 Б. Да легнеш на масата и да ти сложат апарата за кръвно и пулсометъра (не знам дали така се казва) и лежиш, това е.
Ти, твоята работа си си я свършила 9 месеца. Мисли така - някой непрекъснато те наблюдава, цял екип се грижи за теб. Друго, което на мен ми помага в такива ситуации е да си повтарям  - утре по това време вече няма да е така..., утре по това време вече ще имам бебе.
Стискам палци и пращам много положителна енергия.
Страшно много благодаря ❣️ поръчах си една прежда от тези мекичките, утре ще му направя на бебчо одеало (дано ми се получи) да се разсеям поне малко.

# 629
Момичета, интересно ми е какво ви е мнението за следните продукти - чудя се кое е наистина нужно:

1) https://www.notino.bg/momcare-by-lina/perineal-foam/p-16166803/ -  пяна която се слага на превръзката след естествено раждане за успокоение

2) https://www.notino.bg/momcare-by-lina/icepad/p-16255069/ - охлаждащи превръзки

3) https://www.notino.bg/canpol-babies/intimate-shower-intimen-dush/ - интимен душ

4) крем за зърна - със или без ланолин?

5) Гел подплънки за гърди - https://www.notino.bg/lansinoh/therapearl-gel-stelki-za-grdi/p-16110929/

Също много се чудя колко пакета превръзки да си взема...

Общи условия

Активация на акаунт