Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 15 044
  • 620
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря момичета.
Стискам палци и за останалите раждания ♥️
Чудесно ще си с такива мисли, все пак трябва и да "купонясваме" не свършва живота и за нас 😁
Честито Sunshine! Да е много здрава малката Симона и да радва мама, която бързо, бързо да се възстанови.
Добре върви нашата групичка, бебчета валят, валят. Още не е минала една седмица от операцията, а аз вече си мисля кого да каня на погача 😄

# 616
Честито Sunshine! Да е много здрава малката Симона и да радва мама, която бързо, бързо да се възстанови.
Добре върви нашата групичка, бебчета валят, валят. Още не е минала една седмица от операцията, а аз вече си мисля кого да каня на погача 😄

Хаха, разбирам те! Аз още не съм родила и вече си мисля как лятото ще ходим да караме сърф с бебето... Или аз ще карам, а с баща му ще ме гледат. Вече и за планина с малкото мисля 😁 за ужас на родителите и на двамата.

Много ми е вълнуващо да влизам да видя чие бебче вече е на бял свят! Малки по-инстинско ми е така, че след броени дни и нашето толкова чакано детенце ще е тук, много ми е интересно и как ще изглежда 😁

# 617
  • София
Oh Rising star, бях на крачка да питам ChatGP как ще изглежда моето момиче, когато порасна. И аз съм мислила за лятото къде ще се ходи 😄 За момента мисля април да я заведа на планина, където имаме апартамент (стая и кухня) и в момента се ремонтира.
Стискам палци раждането да мине много леко и скоро да гушкаш бебче.
И да, вярно е, любовта се засилва всеки ден.

# 618
Радвам се, че ти е по-спокойно, misheto95! Олеква като отметнеш няколко задачки 😊

При мен предложиха да предизвикат раждането, защото съм с гестационен диабет и бебето е много голямо. В 36та седмица беше 3300-3400. Ако го чакаме още 4 седмици, има шанс да е твърде голямо за нормално раждане. А и не е добре за неговите кръвна захар и инсулин, затова искат в 38ма седмица да  се появи. Надявам се да е готов за света, искаше ми се той да си избере дата, но мисля да се съобразя с предложението на АГ

Разбирам, щом АГ така са посъветвали, а и наистина звучи като най-добрия вариант и за теб, и за бебче! 38ма пак си е супер! Стискам палци всичко да мине гладко и "скучно". А по какъв начин се предизвиква раждането - с окситоцин ли?

Момичета, вие играчки тип плюшени или тип книжки с меки корици, в които обаче и има пластмаса, как ги дезинфекцирате/стерилизирате? В голяма чуденка съм как да чистя някои предмети.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 13:14 от misheto95

# 619
misheto95, нямам плюшени играчки, но всичкия текстил дезинфекцирах с препарата на Бебо. Става за текстил, гризалки, играчки, дори повърхности. Иначе плюшените бих изпрала.

# 620
misheto95, аз взех Frosch Baby Спрей за почистване за такава цел, а и да имам. Не съм го използвала още.
Иначе раждането се предизвиква с отлепване на околоплодния мехур (трябва да има някакво разкритие, за да се случи). Това кара мозъка да започне да отделя простагландини и да скъсява и омекотява шийката. Вече при приема в болница се дават и таблетки простагландини. Идеята е, че ако шийката не е скъсена и омекнала, окситоцинът няма да помогне толкова много за самото разкритие, но пък ще те боли. Има опция и да се пукне мехура, да се сложи балон-катетър, който да се надуе и да тежи на шийката, за да й помогне да се скъси и омекне. Само след отлепване на околоплодния мехур може да си идеш вкъщи, всичко друго се случва в болницата под наблюдение. Както и не знам дали абсолютно всяка болница в България прилага тези методи, преди да ти дадат окситоцин. Аз съм при Зебрите в МБАЛ Света София и мога само за тях да говоря Simple Smile

Моето разкритие все още беше 1.5 см, т.е. не е мръднало от предната седмица, надявах се да е повече, но казаха, че е нормално, защото съм в 37ма седмица... Отлепихме мехура и чакаме да видим как ще реагира тялото ми, може да не реагира никак. Препоръката е разходки, любов и люто.. стискайте палци Grinning

Yellow_girl, ох, много хубаво, че я заведете на планина! То и за вас ще е някакво разнообразие.. и аз нямам търпение да ходим на планина и на въздух с бебока, надявам се и да се бебеносим, но много напред гледам.

За момичетата, на които също още им предстои раждане - пробвах метода с лед в дланите. Държи се 1 минута и се опитваш да тренираш дишането (примерно вдишваш за 3, издишваш за 6, т.е. двойно по-дълго издишване). Би трябвало това да ни помогне по време на контракциите да се фокусираме върху дишането, а не толкова върху болката. Аз започнах да го правя, пък колко ще помогне, не знам

Общи условия

Активация на акаунт