Връзката ми се разпадна заради майката на половинката ми

• 3 265
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Мен пък ми е интересно каква е била теммата на спора.
Чак да ескалира толкова
Аз не си представям да се карам с мъжа ми пред майка ми
Но и да ми идва мама на гости за по 10 дена всеки месец бе е нормално
Нали е богата, не може ли на хотел да дойде, ама че паразит.
Определено няма бъдеще я тия отношения, щом 2 години няма промяна.

# 16
Пичага, нито приятелката ти, нито майка й, нито сестра й са ти виновни - погледни в огледалото! Мъжа е този, който следва да води - стига да може, да има топ*и, и да е лидер за пример и следване. 5 години заедно не са малко. Аз в рамките на първите 3-6 месеца се запознах с родителите на жена ми, в рамките на още 6-7 месеца със сестра й - тъй като сестра й живее в чужбина. Живеем заедно от едва ли не първия ден, вече 12+ прекрасни години. Никога не съм позволявал на която и да е от тях да каже лоша дума за мен, както и да се налагат/бъркат в нашите отношения. Но, никога не съм си позволявал и аз да кажа лоша дума по техен адрес, или да им се бъркам. За честото чуване, какво да ти кажа - и аз се чувам ежедневно с майка си, досадно ли е - да, но днес я има, утре я няма, предпочитам да ми е досадно, но да й се радвам и ценя, докато я имам в живота си. Ако много ми досади, се отдръпвам за няколко дни, за да се усети - не е лесно с родители, особено като започнат да остаряват. Ти си мъжа, ти трябва да изградиш авторитет и да си тежиш на мястото - но не налагайки се или с агресия, а с отношение, качества и действия!

# 17
  • София

Майка ѝ винаги ще ѝ бъде майка. И на майка си тя винаги ще е дете. И е нормално, разбира се, да си пишат, да си говорят, каквото им е удобно. Освен, ако не е решила да споделя нещо от някой разговор с теб, това просто не е твоя работа. Това е част от нейния живот, не от съвместния.
По-добре се замисли за собственото си участие. "Приятелствата" са, ами, приятелства. Приятелите нямат място не само в личните отношения с родителите, но и в много други аспекти от живота на хората. Ти колко пъти ѝ предложи брак?

# 18

Майка ѝ винаги ще ѝ бъде майка. И на майка си тя винаги ще е дете. И е нормално, разбира се, да си пишат, да си говорят, каквото им е удобно. Освен, ако не е решила да споделя нещо от някой разговор с теб, това просто не е твоя работа. Това е част от нейния живот, не от съвместния.
По-добре се замисли за собственото си участие. "Приятелствата" са, ами, приятелства. Приятелите нямат място не само в личните отношения с родителите, но и в много други аспекти от живота на хората. Ти колко пъти ѝ предложи брак?

Самият факт, че възприема жената до себе си като приятелка, а е на 27 години, говори достатъчно, според мен. Аз още от 23 годишен гледах на жената до мен като моя жена, а тя на мен като нейн мъж. След брака, единствено, от време на време се обръщаме със "съпруго/съпруже", забавно е, но нищо в отношенията ни не се е променило, така или иначе си бяхме като женени от началото. Но, каквото съм обещал съм го изпълнил, днешна работа не оставям за утре и думата ми тежи. От нейна страна имам уважение, подкрепа и стимул за растеж. Живи и здрави, дано поне част от изписаното резонира с автора, ако не с текущата му Приятелка, със следващата Жена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт