Как да вземеш отново акъла на мъжа си в дълга връзка?

• 7 098
  • 280
  •   1
Отговори
Здравейте и Светли празници на всички!
Имам нужда от странични неутрално мнение за поредната ми житейска драма Grinning
В дългогодишна връзка съм, която вече е към своя край поне според ММ. На практика твърди, че вече не ме харесва, не ме обича и съм най-ужасната жена на света. Бил взел решението си и искал да се разделим окончателно въпреки общи и платени почивки за идните дни. Въпреки много ни разговори по темата и все уж ще работим повече и ще си върнем нишката но всяко щастие за 3 дни.
Та според него проблемът е, че аз съм твърде мека и му позволявам да ме мачка и съм му скучна. Да добавим че не живеем постоянно заедно - причина различни квартали и работно време уж а на практика просто той не желае.
Та се чудя има ли как да му взема пак акъла и да обърна нещата? И заслужава ли си енергията и времето?

# 1
  • Melmak
Дългогодишна връзка и не живеете заедно?

Може би има друга и вече не желае да е с теб. Може да няма друга и пак да не вижда смисъл да продължавате. Насила хубост не става.

# 2
Нова година - нов късмет (в смисъл нов мъж)!

# 3
  • Berlin
Човекът ти е казал, че не те обича и не те ще. Приеми го и давай нататък.

# 4
Не си заслужава енергията и времето. Next, please!

# 5
Защо искаш да имаш отношения с мъж, който не те обича, не те харесва, не иска да живее с теб, и те намира за скучна...

# 6
Дългогодишна връзка и не живеете заедно?

Може би има друга и вече не желае да е с теб. Може да няма друга и пак да не вижда смисъл да продължавате. Насила хубост не става.

Не няма друга. Не живеем заедно защото 1-во той не желае; 2-ро живея доста далеч от тях и работата му и 3-то не живее сам грижи се за по-възрастни роднини.
Живее с мен 2-3 дни в седмицата когато се засичаме да сме в един график или почивките ни.
Иначе отношенията му са 50/50 ту уж всичко е супер ту не е. А такива драми имаме от години

# 7
  • София
Никак не му взимаш акъла. Казал ти е в прав ред, че не те иска. Що се буташ? Вие повече време живеете разделно, направете го просто перманентно и се освободете взаимно от присъствието си.

# 8
Никак не му взимаш акъла. Казал ти е в прав ред, че не те иска. Що се буташ? Вие повече време живеете разделно, направете го просто перманентно и се освободете взаимно от присъствието си.

То е лесно да се каже, но не и да се направи. Аз все още имам надежда щом търся идея. Иначе да доста съм се бутала през годините и съм го гонела аз него не той мен.

# 9
Намери си достойнството, изтупай го от праха и го ползвай по предназначение!
Оооо, много лесно се прави. Особено когато в прав текст са те обидили.
Ако останеш и продължаваш с напъните, освен да станеш досадна ще си и смешна.

# 10
Няма оправия. Акъл се взима на мъж, който вече е пленен и иска акълът му да бъде взет. Не ги слушай Кобилкини и т.н. Мъж, който в прав текст ти е казал всичко това, няма да се влюби тепърва. То каквото и да направиш ще е ясно защо го правиш и се губи идеята да си недостъпна тръпка.

И друго - мъж, живеещ със и грижещ се за възрастни роднини (възможно най-скучният вид мъж) ти казва, че си му доскучала? Да, определено има друга. На омъжени жени мъжете им се прибират точно в 17.00 и пак изневеряват, не знам как така уверено заявяваш, че няма друга. Та вие се виждате два пъти седмично. Има време да се грижи за мама и да върти още две.

# 11
Няма оправия. Акъл се взима на мъж, който вече е пленен и иска акълът му да бъде взет. Не ги слушай Кобилкини и т.н. Мъж, който в прав текст ти е казал всичко това, няма да се влюби тепърва. То каквото и да направиш ще е ясно защо го правиш и се губи идеята да си недостъпна тръпка.

И друго - мъж, живеещ със и грижещ се за възрастни роднини (възможно най-скучният вид мъж) ти казва, че си му доскучала? Да, определено има друга. На омъжени жени мъжете им се прибират точно в 17.00 и пак изневеряват, не знам как така уверено заявяваш, че няма друга. Та вие се виждате два пъти седмично. Има време да се грижи за мама и да върти още две.

Мъж с голямо его, нарцисист перфекционист, болно амбициозен и работохолик. За другата съм убедена заради егото му през годините аз съм имала закачка с друг и беше с много наранено его.
Иначе да виждаме се няколко дни но през останалото време си пишем постоянно.
Странното е което ме обърква че веднъж се държи страхотно, на следващия ден все едно е друг мъж който иска жена от тик ток клип.

# 12
  • София
Направи си услуга и престани да се държиш като изтривалка под краката му. Приеми, каквото ти е казал и затвори вратата от външната страна. Никой не обича лепки, които не приемат думата "Не" за отговор.

# 13
Нарцистичните хора, както ти го определяш, са известни с това, че нямат емпатия към другите и не са лоялни. В същото време имат силно чувство за контрол и собственост. Нищо не пречи да те ревнува, докато спи с друга. Даже е доста “нормално”.

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 20:50 от Mandy Bo

# 14
Нарцистичните хора, както ти го определяш, са известни с това, че нямат емпатия към другите и не са лоялни. В същото време имат силно чувство за контрол и собсвеност. Нищо не пречи да те ревнува, докато спи с друга. Даже е доста “нормално”.

Да определено имат мания да контролират и бих казала, че колкото ме е амбицирал в живота толкова ме е и смачкал емоционално и психически. Плюс ме е нападал по болна тема деца и семейство знае че моя часовник трака и е време за опити и колко много искам това от ден 1 с него му бях заявила че търся сериозен мъж за цял живот и ако няма такива намерения въобще да не се пробва с мен.

Общи условия

Активация на акаунт