Как да вземеш отново акъла на мъжа си в дълга връзка?

• 7 094
  • 280
  •   1
Отговори
# 45
Ако ме питаш мен- утре вече отвори новата страница в живота си.Тази игра ще си я играете доста време, накрая ти ще си прецаканата.

# 46
На 30 години е време за малко реална преценка. Вие не се държите като к***, а просто отчаяно. Молите се за трохи внимание от човек, който никога няма да ви оцени. Една обичана жена си личи по усмивката и спокойствието, тя не се измъчва заради някой, за когото е невидима. Спрете да влагате енергия в тази безперспективна ситуация.

# 47
Просто го блокирай пак. И живей спокойно най-после.

# 48
Вземи акъла на друг мъж. Такъв, който ще вземе и твоя. Първата част ти е гарантирана, успех с втората.

# 49
Много добре знам как се чувстваш, девойко. Била съм във връзка с нарцисист и олеле, някои от тези неща, които си писала, все едно са мои думи.
Не си влюбена. Обсебена си, това е т.нар. trauma bond. Чети, в интернет можеш да намериш безкрайно много инфо за токсичните връзки и ще осъзнаеш много добре как живееш в схема, във филм.
Ти си пристрастена към него, обсебена, зависима, а той те върти на малкия си пръст. Всъщност - ако толкова много го искаш - просто го отрежи. Кажи му, че си избрала да продължиш напред без него и желаеш да престанете всякакъв контакт. Той ще каже “ОК” и само стой и чакай… ще мине месец, два и ще почна да те търси той… Защото такива хора не могат да се примирят, че ти можеш да живееш без тях…
Но да, той не те обича. Никога няма да те заобича. Нямаш бъдеще с него. Никоя жена няма бъдеще с него, защото това е един счупен, кух човек.
Направи си услугата и не само прекъсни с него всякакъв контакт, но и го направи не с цел да си го върнеш, а с цел да върнеш себе си… Защото скоро ще се изгубиш изцяло.
Знам колко е трудно да се направи такава крачка. Аз я направих няколко пъти, но всеки път се връщах, отново и отново. Докато един ден той не направи нещо, което вече не можех да простя и прекъснах всичко. Когато ме потърси след месеци - не вдигнах. След още няколко - отново не вдигнах. Истината - скъсваше ми се сърцето. Но знаех, че това не е било любов. А зависимост. И все някога болката ще спре.
Не си проваляй живота, момиче, ще съжаляваш… Колкото повече стоиш там, толкова повече ще страдаш.
А, и да, смени си терапевтката. Щом досега не ти е помогнала, няма да го бъде. А след раздяла с токсичен ти трябва много сериозна терапия, за да може да си поправиш травмите от тази връзка.
Свали си розовите очила - веднага.

# 50
  • София
Ще си позволя да коментирам поста малко по- подробно, иначе смятам коментара в скрития текст за много точен за Вас и Вашия проблем.
Скрит текст:
Доста съм чела и решавах лични ребуси бая годинки, връщайки се назад, чак до детството си.Намерих си отговорите, и ти ще успееш, просто знай, че този човек не е за теб и не струва, но чрез него си отворила раната и сега е време да я излекувашНе се бой да я лекуваш, благодари на живота, че си здрава и се справяш, благодари за трудностите, защото те ще ти помогнат да простиш, да се смириш и спокойно да намериш път напред.Но ако не извлечеш
поуките от случилото се досега, има голяма вероятност пак да попаднеш в такава ситуация.Така че тази енергия, която страстно искаш да дадеш на този човек, я обърни към себе си и си стъпи на краката.Ще успееш.
Имам теория, че по-интелигентните хора живеят по-нещастно все търсим проблеми и решения, твърде много мислим и анализираме. Повечето биха му теглили една още в началото просто и лесно. Това не е до интелигентност, а до самоуважение, което не изключва да сте интелигентна, но обличате ходенето по задника му в нещо по- щадящо за психиката, вместо да погледнете реално проблема и да работите по него.
 Още от началото след първия подобен изблик му бях ударила тежък игнор, чак си изключвах телефона да не му излиза delivered на съобщенията. Т.е. пак сте била обвързана с неговата реакция, а не сте си изключила телефона за собствено спокойствие, пак се е прокрадвало какво ще излиза при него и как той ще реагира, това навежда на мисъл за съзависимост, което вече май сте го осъзнала. И падна едно гонене към мен и казване, че мозъка му така работи трябвало да ме изгуби и да му липсвам. А аз млада, наивна и неопитна с нарцисист се влюбих до уши. Днес не знам дали обичам него, образът му или е навик и зона на комфорт. Идеята за него, да. Щом осъзнавате това, има шанс. Отлепете лепенката рязко и финално, обещавам, че ще Ви олекне. Няма да има чуденки, няма да има треперене под лъжичката.
Че той ми е помогнал в живота и е правил неща за мен не мога да отрека - може би това плюс инвестираните години ме карат да бутам и да мисля, кое и как. А на него му е все тая уж.
Ще ви държа в течение дали ще реши да прекара утрешния празник с мен тоест днешния вече и дали ще говорим въобще. Това е Вашият живот, не може да оставяте той да решава дали ще благоволи да прекарате заедно празника. Моят съвет е откажете му. Кажете "така и така, прав си, не си подхождаме, нека днес си починем един от друг", дори да не го чувствате за момента, защото когато НЕ реши да го прекарате заедно, ще се намразите повече, че сте му повдигали акциите.

Успех

# 51
Заглавието е неточно, той не ти е мъж и дългата връзка е била само в твоите очи. Той прекрасно е осъзнал, че си чакаш пръстена и превантивно иска край на отношенията, защото занапред ще става все по-трудно и ти ще ставаш все по-очакваща.
Днес е чудесен ден да му вземеш акъла - просто не му вдигай телефона, събери му нещата и след празниците му ги изпрати.

# 52
Много добре знам как се чувстваш, девойко. Била съм във връзка с нарцисист и олеле, някои от тези неща, които си писала, все едно са мои думи.
Не си влюбена. Обсебена си, това е т.нар. trauma bond. Чети, в интернет можеш да намериш безкрайно много инфо за токсичните връзки и ще осъзнаеш много добре как живееш в схема, във филм.
Ти си пристрастена към него, обсебена, зависима, а той те върти на малкия си пръст. Всъщност - ако толкова много го искаш - просто го отрежи. Кажи му, че си избрала да продължиш напред без него и желаеш да престанете всякакъв контакт. Той ще каже “ОК” и само стой и чакай… ще мине месец, два и ще почна да те търси той… Защото такива хора не могат да се примирят, че ти можеш да живееш без тях…
Но да, той не те обича. Никога няма да те заобича. Нямаш бъдеще с него. Никоя жена няма бъдеще с него, защото това е един счупен, кух човек.
Направи си услугата и не само прекъсни с него всякакъв контакт, но и го направи не с цел да си го върнеш, а с цел да върнеш себе си… Защото скоро ще се изгубиш изцяло.
Знам колко е трудно да се направи такава крачка. Аз я направих няколко пъти, но всеки път се връщах, отново и отново. Докато един ден той не направи нещо, което вече не можех да простя и прекъснах всичко. Когато ме потърси след месеци - не вдигнах. След още няколко - отново не вдигнах. Истината - скъсваше ми се сърцето. Но знаех, че това не е било любов. А зависимост. И все някога болката ще спре.
Не си проваляй живота, момиче, ще съжаляваш… Колкото повече стоиш там, толкова повече ще страдаш.
А, и да, смени си терапевтката. Щом досега не ти е помогнала, няма да го бъде. А след раздяла с токсичен ти трябва много сериозна терапия, за да може да си поправиш травмите от тази връзка.
Свали си розовите очила - веднага.

Вашият коментар, както и на останалите и на хората около мен сте на едно и също мнение - че този човек не е за мен и никога не е бил. Жалкото е, че аз съм инвестирала в него време, усилия, грижа и любов.Той наистина е правил за мен доста жертви през годините (5 години) естествено има неща, които не съм споделила в поста за нашите отношения, защото идеята му беше друга. Но съм била и критикувана и поучавана каква трябва да бъда и как да се държа с мъж - твърдост, самоувереност, маниери - била съм обект на критики едва ли не как дишам, ходя и тн. Аз сама съм позволила на този човек да се държи така с мен заслепена и любена. И най-тъжното е че осъзнавам колко жалка картинка е всичко. И въпреки всичко пак искам да оправя нещата….

# 53
  • София
Докато не осъзнаеш, че с тази нагласа не можеш да ги оправиш, нищо няма да се получи. А смениш ли нагласата, ще видиш в каква идиотска ситуация си била и рязко ще охладнееш към човека. Имай малко достойнство, не се бутай там, където си нежелана и недвусмислено ти е показано това.

# 54
Многострадални Геновеви с много жертви. Историята е направо досадна, а дори не живеете заедно. Че какво пък толкова сте "инвестирали"? Хората за същия период са си устроили дом, кола, вила и две деца. Не успявам да проявя съчувствие.

# 55
Нищо не си инвестирала!
Това да не ти е апартамент.
Осигурила си си някой за няколко дена в седмицата за да не си сама. Това не е инвестиция.
Големите чувства, които не могат да накарат 2-ма души да живеят заедно и се виждат само когато им е удобно.
Просто не искаш да признаеш, че коледния филм с пръстен и камбанки няма да се случи.
Това е инат. Не любов, не инвестиция.

# 56
Заглавието е неточно, той не ти е мъж и дългата връзка е била само в твоите очи. Той прекрасно е осъзнал, че си чакаш пръстена и превантивно иска край на отношенията, защото занапред ще става все по-трудно и ти ще ставаш все по-очакваща.
Днес е чудесен ден да му вземеш акъла - просто не му вдигай телефона, събери му нещата и след празниците му ги изпрати.
Въпрос на гледна точка е дали ми е мъж или не ми е. За живеенето заедно - аз и той живеем на 35км един от друг той живее в София аз на 35км и пътувам всеки ден до София за работа. Сама можете да сметнете колко голям разход е за двамата да се пътува всеки ден с два различни автомобила, защото работим в различни часове. Място да общ дом под наем е изключено - аз живея сама в мой апартамент, той също живее в свой, но не сам с възрастен човек който наглежда. Катината е доста по-сложна отколкото изглежда на пръв поглед, за това заглавието е как да взема акъла му отново - давам пример имали сме разговор за нас очи в очи за отношенията ни преди 2 месеца и установихме че говорим предимно за работа - имаме общ проект извън стандартната ни работа и нашите отношения се завъртяха около него. Отделно той сам взе иницитивата да ми подари  обща почивка за през февруари извън страната. Но междувременно чувам как той харесва друг тип жени външно и иска такава. Мозъкът ми е много объркан…

# 57
Проблемът е, че той дори не те лъже, ти се самозалъгваш и не приемаш обратна връзка.

Ако си на работа, виждаш, че не се справяш, всички колеги и шефове също мислят, че не се справяш и не те харесват, и е въпрос на време те махнат, не живееш с мисълта, че след 2 години на тази работа, вече е време за повишение. Тогава защо чакаш пръстен и си правиш планове за бебе, след като отношенията ви са никакви, абсолютно несериозни, с пречки и пр.? Връзка с реалността нямаш ли?

Работохолиците не живеят с възрастни родини, грижейки се лично за тях. Това е нещо изтощаващо, смазващо и пречи да даваш някакви извънмерни работни резултати., от една страна и чисто физически - че не си на линия за допълнителна работа, командировки и пр., защото трябва да си вкъщи да обслужваш болния, от друга страна и психически много изтощава. А често и основната ти работа  вършиш доста компромисно и с отсъствия заради обгрижвания. Ако е работохолик, по-скоро би наел някого да го прави вместо него, живеейки отделно, за да се фокусира върху работата си. А той най-вероятно просто си живее с техните, които наистина може да са възрастни. Прибере се, сготвено му е, изчистено му е, изпрани са му дрехите, не плаща наем или ипотека...

За почивката как точно ти я подари? Ваучер ли беше,? Имаш ли нещо, което би ти позволило да отидеш и сама на въпросната почивка, ако желаеш? В последните години все са онлайн резервации и плащане, и не съм наясно, но подозирам, че е решил сега да се разделите, защото има с кого друг да ходи на въпросната почивка и ти нямаш документ или нещо друго, което да доказва, че е планирана и за теб.

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 08:56 от кукумицинка

# 58
Все пак бях чувал оправдания за приключване на връзка, но това беше нещо ново, не че е невъзможно. Според мен, като цяло (на база на написаното) това, което си направила е ок. Образно казано - твърда към другите, мека към него, правиш неща за него, но какво да направим.
Факт е, че хората се променят, сега е той, преди ти, като се замислиш, по същия начин, и ти можеше изведнъж ти да си смениш желанието какъв мъж искаш.
Дали е манипулатор, или ние сме се оставили да бъдем използвани, защото сме проявили слабост, е винаги въпросителна.
Дали един мъж или жена са сексапилни, дори няма да коментирам. Това е относителна тема.

# 59
Проблемът е, че той дори не те лъже, ти се самозалъгваш и не приемаш обратна връзка.

Ако си на работа, виждаш, че не се справяш, всички колеги и шефове също мислят, че не се справяш и не те харесват, и е въпрос на време те махнат, не живееш с мисълта, че след 2 години на тази работа, вече е време за повишение. Тогава защо чакаш пръстен и си правиш планове за бебе, след като отношенията ви са никакви, абсолютно несериозни, с пречки и пр.? Връзка с реалността нямаш ли?

Работохолиците не живеят с възрастни родини, грижейки се лично за тях. Това е нещо изтощаващо, смазващо и пречи да даваш някакви извънмерни работни резултати., от една страна и чисто физически - че не си на линия за допълнителна работа, командировки и пр., защото трябва да си вкъщи да обслужваш болния, от друга страна и психически много изтощава. А често и основната ти работа  вършиш доста компромисно и с отсъствия заради обгрижвания. Ако е работохолик, по-скоро би наел някого да го прави вместо него, живеейки отделно, за да се фокусира върху работата си. А той най-вероятно просто си живее с техните, които наистина може да са възрастни. Прибере се, сготвено му е, изчистено му е, изпрани са му дрехите, не плаща наем или ипотека...

За почивката как точно ти я подари? Ваучер ли беше,? Имаш ли нещо, което би ти позволило да отидеш и сама на въпросната почивка, ако желаеш? В последните години все са онлайн резервации и плащане, и не съм наясно, но подозирам, че е решил сега да се разделите, защото има с кого друг да ходи на въпросната почивка и ти нямаш документ или нещо друго, което да доказва, че е планирана и за теб.
Самолетни билети, платен хотел. Дори в неделя си доплатихме за по-голям куфар за мен и да седми заедно между скандала дали иска да е с мен или не…

Човекът е възрастен 75г жена, (баба) която си е с всичкия си, но трябва някой да я наглежда. Не живее в родителите си те са в чужбина. Работи за себе си - развива от скоро няколко старт ъп компанни и в една от тях участвам и аз - създадена е за мен специално като перспектива, ако се развие да напусна работа, за да мога да си гледам спокойно децата и да не съм зависима от работодател за болнични.

Общи условия

Активация на акаунт