Как да вземеш отново акъла на мъжа си в дълга връзка?

• 7 208
  • 280
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Е, то стана ясно, че за теб е скъпо големият бизнесмен да пътува всеки ден до работа, та може би наистина разбираме различно нещата.

# 241
....
След този вербален шамар наистина не разбирам кое не ти е ясно.
......
Фактът, който не ми е ясен е, че съм чувала това много пъти през годините, но този път наистина се страхувам, че ще загубя човека и то заради моето държание и липса на твърдост, което за вас може да не е много какво толкова идва и си заминава, но за мен е половината ми смислен и осъзнат живот, цели, мечти, надежди и чувства и най-вече време да пораснем заедно емоцинално.

Цял живот привличам такива мъже и ти казвам следното  - най-боли, когато се разделиш с ИЛЮЗИЯТА. Падаш от високо!

Не, не сте расли заедно, и не, не те обича, никога не те е обичал и няма и да те обича.

От описанията в темата - този човек е токсичен нарцисист, а ти си наранена жена, която иска да се доказва и да "печели" любовта. Това си ти е модел в живота по принцип. Отделно, той добре те е манипулирал през всички години.

Това, което казваш, че е инвестиция, всъщност е загубено време (за съжаление). Сега страдаш от т.нар. sunk cost fallacy. Провери в Google какво означава.
Впрочем нарцистичното насилие удря много жестоко в "нарцисизма" и на самите жертви  - чувството ни на достойнство, справедливост, его, и т.н. Предполагам, че и това ти е трудно да приемеш  - че си била "изиграна", че няма справедливост, че той, условно "печели", докато ти си "унижавана".

Наистина съжалявам, че ти се случва това Sad Изпитвала съм го и аз - многократно. Като казвам многократно наистина имам предвид точно това.
Трябва много добър терапевт и ще се оправиш. Смени текущия и прояви малко воля да окажеш твърда съпротива на манипулатора.  Няма "сърби ме, боли ме". Трябва дисциплина и реалистично гледане на нещата - проверка на реалността, а не какво ти се иска. Не те обича и не е хубав човек и всичко е било илюзия. Ето това е реалността, макар да не ти се иска.
Осигури си пространство за скърбене и отработване на емоциите.

Да, "мъжът " ти по всяка вероятност е нарцисист и манипулатор и той не може да обича. Но пък може да те обърква ежедневно  с double bind дилеми, противоречиви жестове, топло и студено, и т.н.
Той не е важен, както и другите писаха, а и няма да се промени. За теб обаче има шанс с терапия, и поне малко да се ядосаш за това, на което те е подложил. Отиди на качествена терапия, води си дневник. Разнищи и личното ти семейство. Бас държа, че и с двамата ти родители си в сложни отношения. Бащата липсва, а майката е някак дразнеща - трябва да се грижиш постоянно за нея,или е много властна, или инфантилна. Но и двамата не стоят в ролята си адекватно. Това е рецепта за такъв тип жени, които търпим тормоз.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 09:16 от valerie__

# 242
Big biznis е така - в нета се размятат стартъпи за стотици хиляди, в реала - празен резервоар.

Е, то стана ясно, че за теб е скъпо големият бизнесмен да пътува всеки ден до работа, та може би наистина разбираме различно нещата.

# 243
Аз не съм толкова на "ти" с травмите и терапевтите, ама не е ли по-добре авторката да си направи дейтинг приложение и да си излиза по срещи с различни мъже, вместо да харчи пари по терапии и да слуша глупости.
Излизаш с един, слушаш го какво ти говори, утре излизаш с друг, слушаш го той какво ти говори, после с трети и така си правиш някаква реална представа кой какъв е.
Честно да ви кажа за мен е много тъпо да живееш някакъв измислен живот, да не общуваш с реални хора, да не ходиш никъде и да си внушаваш, че имаш травми. Според мен така повече се травмиращ.
От десет, петнайсет, двайсет срещи, все един, двама ще стават.
И отделно не разбирам какво толкова и е загубил времето. Имали са си връзка, работили са, пътували са, тя е била младо момиче, къде да се жени на 25 години.
Ок сега е на 30-сет, вече може да се поогледа. Според мен повечето мъже на 30 сет също искат семейство, само че тя няма среда, къде да ги срещне. И вие и давате съвети да ходи по терапевти и да си губи времето в простотии и анализиране, вместо да се забавлява и да се радва на живота.

# 244
Като си идвам към БГ ще пиша да видим дали помниш за кафето Grinning

# 245
  • Out of the Mix
Хайде да приключват Коледните фантасмагории и дръж ми капата с пискюла. JoyWear Womans Hat

Ако тя на 25 е била младо момиче, "мъжът й" е бил посерко на има няма 19, като са се запознали.
Какво инвестиране, реинвестиране и нам си кво, без единственият вариант мама и тати.
Няма кой да ти отпусне такива кредити, без гарантирано обезпечение, било имоти, залагане, ипотекирания, и т.н.

Обяснянието, че е "инвестирал" 150к в теб, е нонсенс.
Няма мъж, който да "влага" такова нещо в жена, която не му е жена, майка на децата, не са изградили вече общ живот. И дори при такава "картинка", гащите се връзват взаимно, да няма мърдане и ощетени един ден ако, защото "акото" се допуска винаги.

Повечето такива "батки" не развиват бизнес на държанката, а "инвестират" в почивки, дрънкулки, може някоя кола на лизинг, или ключ за вече придобит и направен малък апартамент, в който могат да нанасят временната на повикване, след което при разкарване всичко се връща и застъпва следващата.

Велонова, при мъжете ни е ключово да харесваме жената си физически (оттам желанието за секс), това е основното, след което е характерът и отношението.

Нямаш "мъж", имаш някакъв си там ч***ч от дъжд на вятър, за когото ти си за запълване на време, разбирай лесен, гарантиран секс на повикване до намиране на по-доброто, което го чака някъде.
Няма да се обвърже с теб, поне следващите 10 г. ще ч**а най-различни руси, може и червени, всякакви, а за този срок ти ще си повехнала.

Така по-добре ли звучи? Rolling Eyes

Ти си психясала буквално, и вместо ти да връткаш малкия посерко, той те е оплел и се държи с теб, като с изтривалка.

Няма нормален човек, който да седи във връзка, в която да му се каже и да знае, че не е харесван, и физически не са привлечени от него, абсурд на абсурдите, а и те обижда, унижава. Какво искаш повече?

Ако наистина си въвлечена с двата крака във финансови овъртолвания, това е най-голямата глупост в дългосрочен план, която си могла да направиш.

Не познавам еманципирана, силна, самостоятелна жена, твърдяща, че сама се издържа, и няма нужда от "издръжка от мъжче", която да влиза в схеми, да задлъжнява и да си съсипва живота.

Такива жени изключително много внимават и подбират, проучват мъжа до себе си, преди да правят, каквото и да било заедно, като мотивите за връзка са им много различни, материалното е извън обсег.

С изключително лабилна психика си, не просто летиш в облаците, не знаеш къде се намираш.

10 пъти повтори, че искаш срещи, отворена си за запознанства.
Но, аз дори и да бях свободен, и да стават на Коледа "чудеса", надали бих се срещнал с теб.
В ситуацията, в която си мъжче не ти трябва, което само би се възползвало от теб за някой и друг тек.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 10:19 от Revoker

# 246
Чакайте сега, що го плюете толкова младежът? Нарцисист, посерко и кво ли не, а тя е тази, която му се натиска толкова време. Хванал се е с кака на 19, после не може да се откачи от нея 5 години, сега на 25-6 вече е пораснал достатъчно да сложи край на такива обречени работи от младостта, не виждам нещо кой знае какво нередно при него. Тя обаче с тоя акъл, прилепчивост и слабохарактерност тепърва ще страда още, а не е никак малка на 30+

# 247
  • В полите на Пирин планина
Може пък авторката да е токсична лепка и този млад мъж да се чуди как да се измъкне от нея... Цялата връзка може да й е само в главата. И в илюзиите...

# 248
Като потърпевша от подобна връзка, че и да си призная, не само една, защото това е модел, терапия е абсолютно задължителна.
Защото без да се отработят травмите, които както пише Валери, тя ще привлича все такъв тип мъже и ще е привлечена от тях. Просто ще е както се пее в една песен и там е обяснено повече от добре, липсата на бащина фигура и какво води до това (P.O.D. - Youth of the nation):

She might act kind of proud
But no respect for herself
She finds love in all the wrong places
The same situations
Just different faces.

Тъй че в момента последното нещо, което се нуждае е да скача веднага в друга връзка, защото най-вероятно ще се опари още повече. По-добре да инвестира времето, парите и енергията си в това да си излекува травмите, отколкото да ги преповтаря. Защото счупените жени привличат единствено счупени мъже и аз го казвам като знам, че съм една от тях. И не се чудя вече защо привличам само някакви психопати. Ми вибрацията ми е такава. Затова - далече от всякакви такива. Но трябва много работа със себе си, за да може да знаеш да не попадаш отново и отново в такъв капан, защото тия счупените, токсичните в началото могат да те омаят с какво ли не, то си има един израз love bombing… Закачаш се на кукичката и после си искаш този high… ама вече го няма. Дават ти се трошици от него, само колкото да те държат зарибена. И ти затъваш, затъваш, гониш го льольото, той се дърпа, ти го гониш повече… Абсолютно порочна ситуация от всякъде. И накрая си леш. Имаш чувството, че светът ти е свършил. Дори и като се измъкнеш - животът ти е пълен кошмар. Това е зависимост. И както всяка зависимост - предизвиква абстиненция. Затова е много важно да се работи с терапевт. По-слабите духом жертви могат да затънат наистина сериозно в такъв момент - с други зависимости или в тежки депресии.
Не е шега работата, аз не случайно писах, че я съжалявам, защото отлично знам какво е… Само който е минал през ада на токсичните връзки може да го разбере това. А за да се вкараш в такава, то ти имаш сериозни детски травми за отработване така или иначе.

# 249
  • Out of the Mix
Мила, има една приказка: "Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me". Wink

На български: Да правиш едно и също нещо и да искаш различен резултат, няма как да стане.

# 250
Какъв тип мъже привлича авторката? Хванала се преди 5 г. с 20-год. младеж, сега младежът, вече млад мъж на 26 г. се огледал и решил, че иска да си поживее, а не иска деца и семейство. Съвсем нормално.
Авторката да престане да си прави планове в стил - до 25 г. първо дете, до 30 г. - къща и вила. Животът не върви по план. Не ù тиктака и никакъв часовник, тя е на 30.

# 251
  • Out of the Mix
Категорично тиктака, даже започва да дрънка, дрънчи, защото със следващия, ако въобще скоро го срещне, с тези травми, ако не ги преодолее, не промени настройка, нагласа и не изживее катарзис, няма кой да я изтърпи, и ще гони 35 съвсем скоро, времето лети, а след това я камила, я камилар.

Също голяма част от жените в момента имат всякакви проблеми, здравословни, гинекологични и т.н., а с нейния стрес и терзания, навярно си е докарала и блокажи от всякакво естество. Поне има "афинитет" и може би й връзват младоци, което също е под въпрос.

Дори няма да се учудя, ако този й е първи, или втори преко сили, с който "преоткрила любовта", нещо, което тя не знае какво е.
То бива обсебване, ама чак пък толкова.

Казва, че е "еманципирана", няма нужда от мъжче.
Аз съм за отсега да бърза, да извади кеша и да си замрази яйцеклетки, мислейки стратегически проактивно.
Има бизнес, не би трябвало да й е проблем.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 11:15 от Revoker

# 252
Чакайте сега, що го плюете толкова младежът? Нарцисист, посерко и кво ли не, а тя е тази, която му се натиска толкова време. Хванал се е с кака на 19…
Да, точно. Честно казано жена на 25 да бъде привлечена от 19-годишен хич не звучи добре. Пък и той да баламосва нея… още по-зле. Завършен нарцисист на 19, който побърква психически жена на 25…. не знам, трудна работа. Като още от началото момчето й казва, че не е привлечен от нея, не е негов тип, не иска да живеят заедно, няма време да се вижда с нея повече от 2-3 пъти седмично…
В началото си мислех, че мъжът е поне на 40. С допълнителните детайли, че това е млад мъж, живеещ с баба си, авторката наистина звучи като живееща в собствен свят и измислила цяла връзка и бъдещ брак.
Имала и някаква заигравка с друг, той бил ревнувал. Той още тогава я е отписал като възможна съпруга някой ден, тя пита как да му вземе акъла.

# 253
Revoker,

Баш за тези цитати. Има и още една приказка по темата, ама е нецензурна 😂. Аз си знам дефицитите, но като си във филма си казваш “Ето този, той не е като другите. Той е РАЗЛИЧЕН”. Колко пари щях да спечеля, ако всеки път за всеки следващ…
Затова казвам, че трябва много, ама много работа със себе си.

Deni-meni, не ѝ знам всички връзки досега, но дори и само тази да ѝ е токсична, въпреки че подозирам, че не е, просто всеки следващ ще ѝ е малко или много такъв, защото мозъкът се променя. Искаш си само такъв типаж, другите ти се струват скучни.
О, и няма нищо чудно на 19 г. да в бил вече токсичен. Моята първа такава връзка беше, когато аз бях на 19, а момчето на 21 г. Вече съм на 43 г. и още не мога да се оправя от травмите, които ми е нанесал.

# 254
Добре де, да кажем отиде на терапия, това ще отнеме години и когато да кажем на 32 години се отърси от травмата, автоматично ли среща принца. Ей така без жизнен опит, без срещи, без приятели. Травмата ти се оправя и срещаш подходящият мъж. За себе си питам.

Общи условия

Активация на акаунт