Понеже в момента съм в процес на търсене на ново работно място, въпроса ми е главно към хора, които имат познания и дори работят в тази насока.
За какво да гледаме при провеждане на работно интервю, от страна на работната обстановка, какво да избягваме и какво да приемем като положителна точка.
Тук имам в предвид поведение на шеф, колеги, перспективи на предлаганата позиция, заплащане и тн.
От страна на компанията също. Вид дружество, мащаб на опериране, родна или чуждестранна фирма.
Имам нужда от съвет, въпреки, че вече имам добър опит.
Благодаря Ви.
1. Какъв е моделът на работа - on site, hybrid, remote.
На базата на горното зависи и второто най важно нещо:
2. Заплата.
Ако е дистанционна работа, тогава може да се приеме компромис в заплащането, заради спестени разходи
за пътуване, облекло и др разходи.
3. Размер на фирмата, възможности за развитие
4. Допълнителни придобивки - тези неща вариат, но всеки знае кое му е важно
И не на последно място
5. Дух/ атмосфера/ между колегите.
За мен това е много важно, защото съм работила в женски изцяло змийски колектив, и това е много разрушиутелно, без значение горните 4 неща.
Добрата работа е комбинация от фактори, и за всеки отделен човек, те са с различна степен на важност.
За един парите и възможност за развитие са най важни, за друг еластичност и гъвкаво работно време, както и
работа от вкъщи са водещи.
Преценете на вас кое ви е приоритет и от там си съставете план за действие. Успех в търсенето на работа, и договаряне на условия!