Случаят Doordash girl - културен феномен и социален проблем.

• 4 920
  • 146
  •   2
Отговори
# 45
  • Пловдив
Чак ми е странно каква драма се прави от полугол човек. Всеки, който се е занимавал с доставки е бил посрещан от голи, полуголи, до загадъчно разголени мъже и жени. И не преувеличавам!

Имам приятелка, кото засича водомери. Знае в кои апартаменти мъжете обезателно отварят голи и това и е неприятно и не се чувства в безопасност. По такива адреси ходи с придружител. Ако и отвори сам мъж, разголен също не влиза, дори и да твърдят, че не могат да засекат водомера. Смахнати всякакви!
Имахме съсед - готвеше гол на терасата. Възрастен мъж беше. Баба ми като го видеше като тенджере под налягане се напрягаше и ни забраняваше да излизаме на терасата. Смятам, че го правеше от някаква форма на ехбиционизъм ...
В конкретния сълучай също смятам, че е някаква форма на ехбиционизъм.
Е, едната от инкасаторките за у нас се притеснява от котарака. Който не е котка, а килимче, толкова е кротък и мързелив. Сега, да нямам котка ли? На същия принцип е.

# 46
Дорис, ще ти е приятно ли както си гола непознат да си позволи да те заснеме и пусне в нета?

Ами инкасаторката да си сменя работата.

# 47
  • София
Всъщност, заснемането на територията на собствен имот влиза директно под ударите на закона, когато собственикът не е дал съгласие.

# 48
Ако изобщо се е случило това, не ѝ е работа на тази да наднича в чужда къща ( а ако го е направила, барем да си трае), камо ли да снима.
Като доставчик задълженията ѝ са – доставка до вратата, оставя и чао.
Като частно лице ли е надничала и снимала. Тук толкова много нарушения светят, че има материал да я съдят по 100 параграфа. Че и фирмата доставчик ще намаже покрай нея.

# 49
Е, едната от инкасаторките за у нас се притеснява от котарака. Който не е котка, а килимче, толкова е кротък и мързелив. Сега, да нямам котка ли? На същия принцип е.

Аз имам куче, което спазва принципа "Сам влезе у дома - ще го разпердушиним и ядем!" Иначе е на мама кроткото пухче! Надали е единственото куче, което ги олайва! Но то е куче - не го прави нарочно, за да му се видят атрибутите или да получи определено внимание ...

Елора, Защо инкасаторката да си смени работата? Защото има вскякви луди и не зачитащи приличието? Има социални правила и дори в дома си трябва да ги спазваме при контакт с други хора.
Относно случая, в темата - и двамата са луди. Ехбиционист, който е очаква дадена реакция, но е получил клип. И до тук не става ясно дали пък той не се кефи на популярността си. И видимо луда млада дама, която сега лъже и маже що е влязла.

Ако аз съм гола и ме снимат от съседния блок как танцувам в хола не виждам кое ще ги спре да ме пуснат в нета. Няма никакво значение дали ми е приятно това.

# 50
Масово мъжете и навън даже си ходят съблечени до кръста. Особено лятото.
Но не съм видяла жена. Такъв е етикета. Дискриминиращ, но за самите мъже това не е голота да са по панталонки и нагоре нищо.
Той е в своя си дом.
Да я сменя като я е страх.
Той си е в дома си.
И съседа редовно си седи на терасата от кръста нагоре гол. Особено ако е жега. Седи и си гледка. Не е пребит с камъни, нито пък някой му е казал нещо.
А в случая Дорис човек е бил заспал. Това че вратата е била леко отворена, не означава, че го е направил нарочно.
Но това  което тая овца е направила е вече неетично, незаконно и подлежи на съд. И да плати солидно обезщетение за да и дойде акъла.
Ако теб те снимат така също е нарушение. И да, има едно нещо наречено закони. Върви почети мънинко за снимане без съгласие.

# 51
Жертва е момичето, ама на собствената си глупост. Нулева дигитална и правна култура. Желанието за лайкове и малко слава са ѝ размили усещането за граници и последствия. Е, сега ще си ги носи и ще се научи по трудния начин.

# 52

- Мъжът си е у дома, може да си е изпрал гащите, може да му е горещо на топките, може да му стягат слиповете... Има право да прави каквото му е кеф без да се обяснява.

явно много му е горещо-
гол е от кръста надолу, вратата е широко отворена и диванът е така разположен, че тя няма начин да не види достойнствата му,
младо момиче, просто я е страх, заснема го за 3 секунди, след което си тръгва ...

...

Това ли било? Аз очаквах да лежи наистина гол с натопорчен атрибут, а то нищо не му се вижда. Даже не може да се каже дали е гол или с някакви слипове или бански. Никой ексхибиционист няма да постъпи така. Търсих по-голяма снимка и пак нищо реално не се вижда.

# 53
  • София
Ааа, аз сега зацепих!
Значи, DoorDash е компания за доставки, която наема жени, като гарантира за тяхната безопасност. Имат си там инструкции, телефони, паник бутони и прочие.
Та, някой от компанията яко е надъхал девойката как трябва да се пази от "злите мъже" и тя от прекалена глупост и липса на реална опасност е решила да си съчини случка.

# 54
Човека легнал да си спи в собствения си дом.
Може да е забравил вратата, може кучето му да е я е отворило. Може лошо да му е станало.
Тя няма право да го заснема и да влиза. И да не е влязла, няма право и отвън да го снима, още по-малко да пуска видеа където и да е било.
Е, тук някои  хора изкараха човек луд, тая едва ли не невинна и в правото си да снима.

# 55
  • France
Не виждам защо си хабите клавиатурите. Това е правен казус, който ще се реши на правно ниво.
Трети, под нивото ти е да постваш такива теми. Вземи се стегни, вместо да обвиняваш жените, феминизма и новия манталитет. Да се изживяваш като жертва няма да ти помогне, а и не е секси. Наистина приятелски ти го пиша, защото съм чела твои аргументи и имам по-добро мнение за теб.
Между другото, дали можеш да се разкарваш дибидюс у дома или не, зависи от законите на страната. Във Франция, ако някой може да те види, не можеш.

# 56
  • София
Доколкото помня, в някои европейски страни имаше забрана за мъже, голи до кръста на обществени места.

# 57
  • France
Има, да. А в някои обекти не можеш да влезеш бос/а

# 58
Не виждам защо си хабите клавиатурите. Това е правен казус, който ще се реши на правно ниво.
Трети, под нивото ти е да постваш такива теми. Вземи се стегни, вместо да обвиняваш жените, феминизма и новия манталитет. Да се изживяваш като жертва няма да ти помогне, а и не е секси. Наистина приятелски ти го пиша, защото съм чела твои аргументи и имам по-добро мнение за теб.
Между другото, дали можеш да се разкарваш дибидюс у дома или не, зависи от законите на страната. Във Франция, ако някой може да те види, не можеш.
Аз не се оплаквам, защото не се чувствам жертва. Подобна ситуация в България ми се струва практически невъзможна, затова и я разглеждам по-скоро като социален феномен, не като личен проблем.
Не вярвам и че въпросната куриерка реално се е почувствала жертва на сексуален тормоз. По-скоро виждам търсене на обществено внимание и вероятни финансови подбуди чрез представяне в ролята на жертва.
Факт е, че общественото внимание беше получено, част от хората реагираха критично, но не малка част я подкрепиха безусловно. Това само показва, че в социалните мрежи е възможно човек да се обяви за жертва дори при крайно спорни или абсурдни обстоятелства и пак да получи силна обществена подкрепа.
По този начин самата среда стимулира подобно поведение, ролята на жертвата носи внимание, валидиране и понякога реални ползи.

# 59
  • Пловдив
В случая какви ползи и донесе? Уволнена е, няма да и платят за клипа, т.е. ползи няма и като допълнителен проблем - ще я съдят (или я съдят, не съм задълбавала във времето).

Общи условия

Активация на акаунт