Случаят Doordash girl - културен феномен и социален проблем.

• 4 987
  • 146
  •   1
Отговори
# 60
Съгласен съм, че реални ползи не е получила. Но действията ѝ очевидно са били продиктувани от очаквани ползи - внимание, подкрепа, социално валидиране и някакви финансови от ТикТок. Това, че очакванията ѝ не са се оправдали, е отделен въпрос.

# 61
  • Пловдив
Съгласен съм, че реални ползи не е получила. Но действията ѝ очевидно са били продиктувани от очаквани ползи - внимание, подкрепа, социално валидиране и някакви финансови от ТикТок. Това, че очакванията ѝ не са се оправдали, е отделен въпрос.
Ако обаче безгащника беше тръгнал към нея - щеше да получи. Гледай колко тънка е разликата.

# 62
Само ако тръгне да я напада и не е тънка, а е доста съществена разлика.

# 63
  • Пловдив
Само ако тръгне да я напада и не е тънка, а е доста съществена разлика.
Мне, даже не е нужно да я напада. Личи си, че си мъж. На снимките е плъзгаща се врата, тип френски прозорец. Самото тръгване към нея е само по себе си застрашително, нищо че ти като мъж не го възприемаш така.

# 64
И според мен момичето се е надявало на някакви финансови облаги, повлияни от движението "me too", в което жертви на сексуално насилие получиха извънсъдебни компенсации 20 сет години, след като са мълчали за сексуалното насилие, което е било упражнено върху тях.
При нас порядките са съвсем други, в този смисъл цитираният случай не представлява потенциална заплаха за мъже, които живеят в бг.
Не мисля, че е социален феномен за българското общество.

# 65
  • France
Ясно си спомням, когато бях младо момиче, колко неприятно, измърсено и уплашено съм се чувствала, когато пътят ми е пресичал този на някой ексхибиционист. Не са ме нападали, не са тръгвали след мен, даже нямам спомен да са ми подвиквали. И от мъж да чуя да ми обяснява как нямало нищо... Rage
Без дори да навлизам в подробности, че това най вероятно е поредната фейк новина, генерирана от ИИ.

# 66
Вкъщи често ходя по бельо или гола. У нас съм си. Обаче като идва някой, се обличам и на север, и на юг, също и като се налага да приема пратка. Концепцията за голота и къде да сме съблечени се възприема в детската градина най-късно и неспазването ù говори за отклонения. Ситуацията е или ексхибиционистична постановка, или някакъв наркоман не е съобразил тайминга - и двете не са ок и не говорят за адекватно функциониращ мозък на събутия.
Тъпо е, че девойчето не е съобразило действията си, обаче определено предпочитам тип тъпа куриерка като нея пред развейпишок като клиента ù. За него и подобните му ще е възпитателна случка - да се научат все пак на дърти години да се обуват. Тяхното определено е насилие , вкл.и естетическо.

# 67
  • София
Подобна ситуация в България ми се струва практически невъзможна, затова и я разглеждам по-скоро като социален феномен, не като личен проблем.

Няма никакъв феномен, това е жалка махленска история, ако изобщо е истинска. Феноменално е, че уж зрели възрастни хора изобщо я обсъждаме, за това си струва да помислиш. Всичките войни между половете, поза на жертва и т.н. неадекватности съществуват единствено защото биват постоянно захранвани с потребителско внимание, а крайната цел е и двете страни да живеят с усещане за постоянна заплаха и в конфликт. Някой ти хвърля стръв, ти лапаш кукичката, после всички рибки в кофата дружно ревете срещу някакво измислено социално напрежение и "феномени" и т.н.

# 68
  • София
Аз пък предпочитам да ми оставят пратката пред вратата, когато съм казала да я оставят така. А не някой да ми отваря и снима.

# 69
То е било отворено вече. А живущият по пакет. Съвсем случайно, нали.

# 70
  • София
Не, вратата е била открехната. А и отворена да е била, никой не я е канил вътре.

# 71
Открехната входна врата продължително време и никой наоколо в нормалния свят с нормалните хора означава проблем. Никой не си оставя вратата открехната и да духне към кръчмата или тоалетната. В нормалния свят с нормалните хора тези нормални хора, когато видят как никой не се появява на вратата, докато разтоварват и носят поръчка, ще се притеснят какво се случва зад тази открехната врата.
Има и един друг свят с други хора, които са на принципа ‘абе кво ми пука’. Ама защо ли съм сигурна, че ако се случи комшията да види тяхната врата открехната твърде дълго - ще предпочетат той да влезе да провери, а не да подмине, защото не му пукало.

# 72
  • София
Нормалните хора звънят на 112 или 911. Не снимат и после да разпространяват в тик-ток, нали?
Хайде, да не увъртаме. Мъжът сигурно е бил някакъв перверзник, но това няма значение. Защото куриерката е направила нещо недопустимо според фирмените изисквания. Да не спази условията по доставка и да наруши личното пространство.

# 73
  • France
И е била санкционира за това. За мен това е края на историята. Всичко останало са брътвежи

# 74
В жегата нормалните хора правят течение, като оставят отворени и врати, и прозорци, че и си свалят дрехите.

Общи условия

Активация на акаунт