Случаят Doordash girl - културен феномен и социален проблем.

• 4 931
  • 146
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нима няма право да си остави вратата отворена?
Кой е казал, че трябва винаги да е затворена?
Може да се е отворила от течение, може да се е прибрал пиян и да я е забравил, може да има куче, да чака гадже, да му е горещо, всичко е възможно.
Не е престъпление да си оставиш вратата отворена.
Престъпление е друг да се възползва от това.
Не е казал куриерът да влезе, точно обратното е поискал съвсем изрично.

Когато не искаш да гледаш чужди голотии, не надничаш в чужди къщи.
Човекът не е стоял разпищолен на прага или на прозорец, а си е спял кротко на дивана.
Кой нормален ексхибиционист ще заспи, докато цели сексуално удовлетворение от голотата си?
Вие заспивате ли по време на секс?

# 121
Никой не иска да гледа голотиите на непознати, има и закони за тея неща. В САЩ indecent exposure е престъпление.
То в Иран е забранено жените да ходят с открита коса. Неприлично е и има закони за тези неща.

# 122
  • София
Само ако някой мине и доотвори вратата, иначе не може да го види, а ако е бил толкоз пян - я е оставил нарочно вратата, я не, я той, я някой друг като куклата...

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:20 от Angel_Dust

# 123
  • София
Да, на снимката се вижда, че диванът е навътре в стаята и е под такъв ъгъл, че реално е зад вратата, която трябва да се доотвори, за да се види.

# 124
На мен този случай ми се струва мега абсурден, и направо се втрещявам, че тая нагла девойка има защитници.
Голяма работа, че видяла на някой шнорхела😂

# 125
Гледах и аз клипчето. Като я гледам тази как зяпа и се кокори като първа клюкарница, май повече ѝ се е искало някой специално нея да чака, че да ѝ се показва. Че и бързала да го заснеме. Ако има някой, който е направил нещо нередно, за мен това е тя. Направила е ред нарушения.
А човек може да бъде хванат по гол задник при различни обстоятелства и не винаги е с цел да накърнява нечия чест.

# 126
  • Ю Ес ъф Ей
Щатските закони са си малко башка.

Ако примерно уринириш на публично място в зависимост от обстоятелствата, местните закони и най-вече ако има наоколо деца, могат да те сложат в списъка на sex offenders. Влезеш ли в такъв списък, иди после обяснявай, че нямаш сестра.

От друга страна до съвсем скоро в Burlington, VT човек можеше да се разхожда съвсем законно дибидюс гол, стига да напусне дома си така.

# 127
  • София
Този човек обаче си е бил У дома. Нито в парка, нито на поляната, нито извън дома си. Бил е вътре, че и то във вътрешния край на стаята, а не до вратата или до прозореца.

# 128
Това ли написах, Елорке  Simple Smile

Да се повторя - след надникването и съзирането на тези прелести, действията и вече са неправилни.

Но това е проблем на съвремието изобщо - снимат катастрофи,  бездомници, пияни, хора излагащи се и в безпомощно състояние,  явно зорът да пуснеш клипче за лайкове, или не знам какво е там в тик-ток  няма предел. За което и ще си пати.

Да, това предположение  си написала в предишния пост.
Самите и действия след това абсолютно доказват, че не се е загрижила за здравето му.

Нима няма право да си остави вратата отворена?
Кой е казал, че трябва винаги да е затворена?
Може да се е отворила от течение, може да се е прибрал пиян и да я е забравил, може да има куче, да чака гадже, да му е горещо, всичко е възможно.
Не е престъпление да си оставиш вратата отворена.
Престъпление е друг да се възползва от това.
Не е казал куриерът да влезе, точно обратното е поискал съвсем изрично.

Когато не искаш да гледаш чужди голотии, не надничаш в чужди къщи.
Човекът не е стоял разпищолен на прага или на прозорец, а си е спял кротко на дивана.
Кой нормален ексхибиционист ще заспи, докато цели сексуално удовлетворение от голотата си?
Вие заспивате ли по време на секс?
Вратата била отворена. Ми може да е забравил.
Аз също съм забравяла входната врата отворена. Е, научих се отдавна да я затварям.
И куче съм имала и то я отваряло. И заради него се научих и да затварям и да заключвам.
Научи ме и дрехите да си прибирам, щото ги дъвчеше.
Да ти кажа и да не искаш чужди голотии се налага да се виждат.
Имаме  в квартала едно пиянде и наркоман. Чат пат застава на терасата си с бутилка в ръка, отвътре кънти яко чалга, чисто гол, маструбира и крещи.
Бях в потрес.

# 129
...
Може да обсъдим правния аспект: неприкосновеността на жилището и личния живот, незаконното заснемане и разпространение на видео без съгласие. Психологическият аспект също е интересен: манталитетът на жертва сред младите жени и стратегическото „самосъздаване“ на драматични ситуации, за да се получи социална подкрепа, гледания и реакции. Социалните мрежи играят огромна роля тук, ако ги нямаше, ситуацията вероятно щеше да се обсъди само между приятелки като забавна история, а не да се превърне в публичен скандал. Те изкривяват нормалното поведение и стимулират драматизация за социална печалба. Социалните последствия не са за подценяване: мъжете се отдръпват от контакт с жените поради страх от обществено осъждане, което води до загуба на доверие между половете и потенциално социално напрежение. Възможният „бумеранг“ за жените е "Лъжливото овчарче", общественото недоверие към реални случаи на насилие. Дългосрочните ефекти също са важни: влияние върху социалните, професионалните и романтичните взаимоотношения.

А паралел с корона политиката, когато ни съветваха да се шпионираме и докладваме по съседски, да седим в къщи с маски на 1 м. р-е един от друг и да се докладваме един друг ако някой си свали маската ? И да имали право да влизали по домовете за да проверяват дали вътре ние се държим по правилата ???? Колко случая имаше да нахлуят на студентски събирания и да изплашат всички така, че имаше скочили през балкони и ранени млади хора. Не знам дали са смъкнали клипа, когато полиция гони с хеликоптери през голям парк младежи , които се пързаляли с кънки по заледено езеро  или разгонва хора из паркове или нещо такова беше ... Има ли ги още в нета тези новини в нета или ги смъкнаха и скриха вече ???

А семейството учители, които при лова на вещици за фалшиви имунизационни парпорти , така се бяха уплашили, че ги намериха самоубил се бащата след като убил жена си  заедно с трите си деца.  Бил фалшифицирал за жена си имунизационен паспорт, в училищата станал задължителен,
а тръгнали проверки.
На този фон ...

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 09:53 от bella-ciao

# 130
  • София
.., когато ни съветваха да се шпионираме и докладваме по съседски, да седим в къщи с маски на 1 м. р-е един от друг и да се докладваме един друг ако някой си свали маската ? И да имали право да влизали по домовете за да проверяват дали вътре ние се държим по правилата ????  ...

Може ли официална информация кога и къде е ставало това.
Както и самоубилото се семейство с фалшиви "имунизационни паспорти".
Всъщност, къде са се издавали такива паспорти?

# 131
Официалната информация са новините от времето когато тази политика беше актуална в Германия.  Има достатъчно търсачки.

# 132
  • София
Имаше такъв случай. От Германия или Австрия беше. Семейно убийство/самоубийство поради страх от санкции. Хората имали фалшиви зелени сертификати, но били убедени, че ще ги разследват и съдят.
Случаят не е по темата, но разбирам какво иска да каже bella-ciao. Пълни измислици и тъпотии (като тази тема) се пробутват на обществото за уж "културни феномени и социални проблеми", докато истински, важни и гадни неща се третират като прочутия слон в стаята или им се налага автоматичен правилен "наратив", за да няма вариант за диалог.

# 133
Не визирах случая. Дадох пример на случаи за висини, които могат да бъдат достигнати. А после се чудим защо хората започват да летят високо в грешни посоки.
За да не се случва нещо не трябва да се открехва вратата . На Пандора беше , нали ?

# 134
  • София
Т.е. в Германия са имали право да влизат по къщите и да проверяват/санкционират и са изисквали докладване на хора от домакинството или съседи?
Странно, защото в този период изкарах 2 месеца в Германия и никъде не чух, видях или прочетох за подобно задължение.
Ще потърся изрично е немската преса от тогава.
Иначе хора с психични отклонения има и без да има общо с примера. Както и такива, които вършат нарушения и после от страх правят още по-лоши неща.
Сертификат и паспорт са различни неща.

И това е далеч от нахлуването на куриерската в чужд дом и после качване на снимки/клипчета в мрежата.

Общи условия

Активация на акаунт