Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 19 228
  • 701
  •   7
Отговори
# 180
Накратко- ако до датата на НВО по математика няма влязло в сила решение  срещу заповедта на министъра, с която включва в НВО- то и интегрирани задачи по други 6 предмета, а е много вероятно да няма, не може да се провежда НВО по математика по новия формат.

# 181
Благодаря, дами!

Т.е. Няма да знаем до последно какъв ще е форматът?

# 182
Така изглежда…

# 183
  • София
Silan, имаш ли номер на делото, че аз не го намирам в АССГ? Намирам друго дело срещу същата заповед, по което искането за спиране на изпълнението е отхвърлено.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 10:28 от sanaka

# 184
migles, за задачите за движение препоръчвам линковете, които сподели svetlaem. Мисля, че бяха в предишната тема. Много добре са обяснени, има и задачи за упражнение. Моята дъщеря в събота оттам си припомня и доизяснява задачите за движение по река.
Ако не намираш линковете, ще ги пусна след обяд.

Здравейте,

вчера се мъчих цял ден открия тези линкове. Може ли някой да ги изпрати или да каже, на коя страница са, защото прерових цялата минала тема и не ги открих.

Намерих ги! Пускам ги пак за такива като мен:

https://matematko.com/%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d0%b … 0%bd%d0%b8%d0%b5/

https://matematko.com/%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d1%8 … l9YlNjX_kog#-----

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 10:02 от mimi 1234

# 185
  • София
Айде сега, толкоз хартия се изхаби да печатат нови сборници с интегрирани задачи. И родителите що пари изхарчиха. Пак подпомогнахме икономиката🤣

Накратко- ако до датата на НВО по математика няма влязло в сила решение  срещу заповедта на министъра, с която включва в НВО- то и интегрирани задачи по други 6 предмета, а е много вероятно да няма, не може да се провежда НВО по математика по новия формат.

# 186
  • Където морето целува небето...
Няма ли някакъв краен срок в който все пак да стане ясно (окончателно) в какъв формат ще е този изпит?

# 187
Божеее, нещо добро този вторник. Дано отпаднат интегралните задачи!

# 188
Няма ли някакъв краен срок в който все пак да стане ясно (окончателно) в какъв формат ще е този изпит?
Дано все пак навреме стане ясно окончателно какъв ще е формата, че иначе е много стресово за децата. Сега се готвят по един формат, после в последния момент да го сменят...

А децата, които ходят на уроци по математика в школи решават ли от интегрираните задачи, може ли да споделите?

# 189
При нас не. Карат по учебния материал и дори изостават. Доста съм разочарована. Иначе имат домашни понякога тип НВО, понякога допълнителни задачи, но като цяло все едно ходи успоредно на две училища и се надявам някъде да време. Аз исках да се откаже и да потърсим учител, но според баща ѝ това е допълнително упражнение. Вярно прави си домашните, но, както казах се хванахме да решаваме задачи допълнително. Аз се опитвам да се ограмотявам и да помагам. В интерес на истината тя се справя с интегралните задачи, които бяха в тестовете от Бг учебник.

# 190
  • София
Silan, имаш ли номер на делото, че аз не го намирам в АССГ? Намирам друго дело срещу същата заповед, по което искането за спиране на изпълнението е отхвърлено.
И аз не намирам подобна информация, в АССГ имаше дело 9471/25 г , което беше изпратено по подсъдност на ВАС. ВАС е повдигнал спор за подсъдност пред 5 -членен състав. По- натам няма информация какво е движението.

# 191
  • София
Намерих го Дело на тричленен състав е. Съдебното заседание е насрочено за 30.01.

# 192
Дано не се отмени съдебното заседание и да се гледа делото.
И дано е в полза на децата. 🙏

# 193
  • София
То и да се гледа, може да не приключи в едно съдебно заседание, може да се отложи за следащо по редица причини. После не се знае след колко време ще излезе решението, след това има обжалване...

# 194
  • София
Намерих го Дело на тричленен състав е. Съдебното заседание е насрочено за 30.01.
Кой номер е делото?

Общи условия

Активация на акаунт