Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 12 170
  • 457
  •   6
Отговори
# 450
  • София
Дани, да се оправя детето по-бързо.

Някой знае ли по предмет с два часа седмично колко текущи оценки за срока минимум трябва да има?

# 451
  • shumen
Магента,благодаря.
Мисля,че по предмет с два часа седмично трябва да имат минимум 3 оценки.
Моя си дойде от олимпиадата по БЕЛ.Каза,че са имали 31 въпроса като 25 са били по БЕЛ и Литература и 6 с отворен отговор.По Литература е имало да пишат Отговор на Литературен въпрос от Немили-Недраги.Въпроса е бил защо браилските хъшове ходят толкова често на Дунава?Писал моя уж страница и половина.Ще видим като излязат резултатите какво е писал.

# 452
  • София
Чл. 12. (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) (1) Минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа включително седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план над два часа седмично;
3. едно текущо изпитване по всеки модул от профилираната или професионалната подготовка.
(2) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2.
/входно ниво/

# 453
  • София
Санака, благодаря.

Е излиза, че нашият е проверен колко знае по география с една оценка от входно ниво и една за активно участие, втората поставена основно за преписване на всички планове на уроците  в тетрадката, които разбира се той не знае, че е трябвало да преписва. Имат само още един път география в блок от два часа. Последната седмица на януари са на ски лагер и не учат.

# 454
  • пустинята Гоби
Мда, някои учители спят целия срок и в края се сещат, че трябва оценки. При нас са така по физика, но аз съм решила да не мисля предметите, които няма да трябват за кандидатирането. Каквото - такова.
По математика и Бел му се оформя 5 на моя син, винаги досега е имал шестици, в 7 клас петици. Ама това са му реално възможностите, ще работи повече и втория срок трябва да ги оправи. На олимпиадата по предмета, с който ще кандидатства не беше доволен, ама е изкарал 94 точки, значи все пак има смисъл да се бори.

# 455
  • София
Mimi Rose, и аз не се интересувам особено колко ще има по география, но беше дребнаво с тази ниска оценка за попълване на тетрадка от вчера, при положение че учителят не е изпитвал децата досега през срока нито писмено, нито устно. И проект  не са правили. Писах му в Школо, да видим какво ще отговори.

# 456
На Регалия са им хубави пробните изпити, наистина близки до реалните. По математика моята твърдеше, че са и много лесни, но винаги и вземаха точки за разписване. Бяха и взели точки, цели две, че не беше разписала задачата за време в табличка, и то при вярна задача. Не можа и при двата  пробни НВО на Регалия, при всички решени задачи вярно, да получи пълни сто точки, на реалното НВО стана по същия начин, резнаха я за разписване, при всички задачи решени вярно.
Регалия имат опция за онлайн явяване, ако не е закупен пакета, и има смисъл, дават реална представа

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 14:43 от Априлски душ

# 457
  • shumen
Моя има две оценки по Технологии и Химия.По Химия миналата седмица правиха контролно и чакаме резултати и ще му станат три вече оценките.
Mimi Roze,моя по БЕЛ е между 5 и 6,а по МАТ се пребори за 5.

Общи условия

Активация на акаунт