Къде в Бургас? -Тема 65

• 5 999
  • 194
  •   2
Отговори
# 180
Моята сметка излезе вчера. Нормална ми е, което и мен ме навежда на мисълта че е служебна.

# 181
Irene, при нас и през декември не мина, а сметката, която е излязла в полунощ е за периода ноeмври - декември, бях изпратила показанията на мейла им. Сега са отчели служебно, затова вчера ми казаха да не изпращам.

Lale, пускала съм я веднъж вкъщи - с калцуни Joy, тогава беше друга инкасаторката ни, дъщеря на наши познати.

# 182
И ние не сме давали данни на водомера този месец сметката ми е като предния ..защо се пише служебно ?

# 183
  • Fairbanks, Alaska
Сега се налага спешно няколко апартамента във входа да сменим водомерите. До колкото разбрах от други комшии, смяната им за 2 водомера е около 450лв !!! Ако е така наистина, ще им спретна хубав скандал за тези безумни цени!!! И наистина е безумие!
Аз съм се настроила около 150, таван 200 лв да ми излязат!
Да видим!
Аз като сменях топлия, ми излезе 160 лева с монтаж. Студеният си го поръчах от интернет и сам си го монтирах. Общо 320 лева дадох за двата водомера и монтаж на топлия. Говоря за нови водомери, с радиомодул.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 22:52 от Natael-1485

# 184
  • Бургас
Натаел, не трябва ли монтажа да е от тях и да се пломбират водомерите?

# 185
Това със служебно написаните данни, не е за първи път!
И ток и вода сме имали едни и същи суми, до стотинка! Е , ясно е,че са данните от предния месец.
И при нас не са минавали да засичат водомерите.

Сега се налага спешно няколко апартамента във входа да сменим водомерите. До колкото разбрах от други комшии, смяната им за 2 водомера е около 450лв !!! Ако е така наистина, ще им спретна хубав скандал за тези безумни цени!!! И наистина е безумие!
Аз съм се настроила около 150, таван 200 лв да ми излязат!
Да видим!

Много е скъпа смяната на водомерите и не знам на какво отгоре. Свекърва ми плати близо 800 лв миналата година или преди две години, губи ми се точното време.
Ние минахме метър засега, защото преди 6г правихме ремонт и сме с нови водомери, та ни отпуснаха още време преди да ни задължат да ги сменим. Не ми се мисли колко ще ни струва.

# 186
  • Fairbanks, Alaska
Монтажът може и ти да си го извършиш. Когато ходих в Белчевстрой, споменаха, че дори им е по-изгодно сам да си монтирам водомерите. Може би знаеш, че топлият водомер трябва да е от топлинния счетоводител. Студеният-откъдето искаш.
И когато ги смениш, отиваш в главния офис на ВиК в "Славейков" и там пускаш молба за пломбиране. Таксата е 12 лв на водомер. Когато дойдат, ще ти искат номер на радиомодула, за да бъде видим за софтуера.

# 187
  • Бургас
Аз топлофикация не използвам. На бойлер съм. На съобщението, което е залепено на входа пише, че ако сме на бойлер, топлият кран се затапва от ВиК и не е нужен водомер. Студената вода - водомера, само той ще трябва да се сменя.
Натаел, в понеделник, ще ходя във ВиК Славейков, да видим какво ще се разберем  с тях. Благодаря ти!

# 188
  • Fairbanks, Alaska
Отчетничката от ВиК казваше, че трябва сам да си сменя водомера и като го сменя, да пускам молбата.

# 189
Не си спомням преди колко години питах във ВиК и май бях писала тук за тази информация (пак коментирахме цените на водомерите с дистанционно отчитане)

https://www.vik-burgas.com/page/96-Distancionno-otchitane

Бяхме гледали в интернет за дистанционни водомери и от ВиК изрично посочиха това, обаждахме се по телефона.

"Радиомодулът да е програмиран /от вносителя или производителя/ за територията, обслужвана от „ВиК“ ЕАД гр. Бургас. В противен случай, софтуерът с който разполага Дружеството, няма да може да „чете“ и да извлича данните от водомера.
За монтирани водомери с различни радиомодули, за който Дружеството не разполага със софтуер за отчитане, няма да може да бъде извършена услугата."

Natael-1485, ти от коя фирма го поръча?

# 190
Ние сменихме през лятото цялия вход наведнъж. Мисля, че през Белчевстрой беше поръчката, но домоуправителката се занимава. Още не са дошли от ВиК да ги пломбират. Казаха, че трябва да пазим старите докато не дойдат да пломбират новите.

# 191
  • Fairbanks, Alaska
https://bg-maistor.com/vik/vodomeri/radio-vodomer-3-4-30-powogaz-detail

Това е въпросният водомер. Поисках и услугата "Настройка на радиомодула". Заплаща се допълнително.

При нас смяната е индивидуална. Може и двата водомера да са ти от топлинния счетоводител.

# 192
Ние сменяхме водомерите като правихме основен ремонт преди 3 години. Монтираш си водомера сам, ВиК само идват да пломбират. Имахме и водомери за топлата вода (нефункциониращи, във входа отдавна няма топла вода), тях само ги върнахме и затапихме тръбите. Да казвам ли специалистите от ВиК как са завъртяли водомера при пломбирането? За да видиш данните, снимаш с телефон (не виждаш какво снимаш и се молиш телефона да фокусира от толкова малко разстояние, щото място за повече няма).

# 193
Natael-1485, благодаря!

Zlat_na, и в нашия вход има такива монтажи, затова бях помолила инкасаторката поне веднъж годишно да смени графика си, за да провери дали правилно ги отчитат (две пенсионерки, недовиждат...)

# 194
Здравейте. Знаете ли какво е положението със смяната на жълти стотинки в банките, приемат ли ги навсякъде? Трябва да обменя останалите ми левове, но се чудя дали да сортирам и жълтите стотинки, които ми останаха , за да върна и тях.

Общи условия

Активация на акаунт