Къде в Бургас? -Тема 65

• 5 233
  • 159
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Проблема може да не е точно работата с двете валути, а негативите покрай това. Много хора вдигаха скандали и панаири защо са им върнали левове. Ходиха и купуваха дребни неща и даваха по 100лв. в очакване магазина да им обмени парите. Отделно много хора смятаха като откачени дали цените са точни и дали случайно продавача не е закръглил в евро. И аз да бях и аз бих си го спестила.

# 151
И при нас единият плод - зеленчук не работи, но винаги януари почива цял месец. Всички други магазини работят.

Някой получил ли е новата сметка за вода? ВиК пак нещо са правили на сайта, иска нова регистрация, не само с мейл, а и с телефон, нагли. Искат и номер на фактура Rage От години плащам през сайта на epay, откъде да им търся фактура и защо им е след като имат абонатния номер.

# 152
Декември точно това коментирахме с мацката - собственик на Кикимора, аз съм й клиент от години. Натискат ги за ПОС устройства, а условията за търговците са непоносими. Много малки магазини затварят и е напълно разбираемо с тая скъпотия.
Не знам, май Даркрид май беше сладкарничката, не съм влизала.

Не вярвам ПОС да е причината. Вече може да ползваш дори телефона си за пос, освен това има външни услуги за целта и не е нуждо услугата да е през банка, чиито условия не са изгодни. Варианти много.

# 153
  • Бургас
Лучия, аз по-рано днес точно в сайта на ВиК и Топлофикация се рових.
И на мен ми стана интересно, защо им е телефонен номер и номер на фактура! Вече се чудят с какво да ни ангажират и да ни вземат координатите.
Обаче сметката  за вода ми се в се видя повече!
Тази на топлофикация за декември от 1,72 лв (само сградна инсталация) е станала 30.30 лв !!!
Не съм ходила да искам информация защо е така!

# 154
Ние топлофикация нямаме, явно пак ще се разправям. Телефон могат да искат, когато се подписва договор, не и при регистрация на сайта им.

Ето какви глупости са сътворили, сякаш ще ми спрат водата, ако не се регистрирам Joy.

Регистрацията е безплатна. Клиентът се регистрира в системата, с което декларира, че желае да използва услугите предоставяни от дружеството.

Клиентът попълва заявка за регистрация, в която задължително попълва валидни e-mail и телефонен номер, абонатен номер, и избрана от него парола, с които ще се представя пред системата.

Изискваната по-горе регистрационна информация служи за идентификация на клиента в системата. При възникнал спор или нужда от възстановяване достъпа до системата, клиентът няма да може да докаже своята идентичност, ако въведените по-горе данни са неверни.

С регистрацията си в системата клиентът декларира, че се е запознал и приема общите условия на дружеството, че се задължава да спазва всички процедури и правила, представени му от дружеството. От момента на регистрацията се счита, че между страните съществува правно валиден договор, сключен в съответствие с изискванията на Общите условия. Изрична писмена форма за наличието на този договор не е необходима.

Прочетете го докрай, защото има още безумия.

https://vik-burgas.e-inv.bg/Home/TermsAndConditions

Години наред ползвах бързата проверка с абонатен номер и никак не се притесняваха за идентификацията.

# 155
  • Бургас
Някой получил ли е новата сметка за вода? ВиК пак нещо са правили на сайта, иска нова регистрация, не само с мейл, а и с телефон, нагли. Искат и номер на фактура Rage От години плащам през сайта на epay, откъде да им търся фактура и защо им е след като имат абонатния номер.[/center]

Като плащате през epay някъде в описанието би трябвало да има номер на фактура на всяко плащане, което правите.

# 156
Някой получил ли е новата сметка за вода? ВиК пак нещо са правили на сайта, иска нова регистрация, не само с мейл, а и с телефон, нагли. Искат и номер на фактура Rage От години плащам през сайта на epay, откъде да им търся фактура и защо им е след като имат абонатния номер.[/center]

Като плащате през epay някъде в описанието би трябвало да има номер на фактура на всяко плащане, което правите.

Благодаря, че ме подсети - като кликнах на плащането през декември, се отваря "движение по сметката" и там е фактурата. Бях забравила, отдавна не съм го правила.

# 157
И аз го играх това с ВиК вчера. От години плащам онлайн, нито абонатен номер знам, нито пък имам фактура. Бях решила да ходя до пощата да платя там, за да взема прословутата фактура. Добре, че имах една неплатена фактура и имах известие за нея. Та възстанових абонатния номер по спомен, платих я и вече имам заветната фактура за регистрация. Не че при регистрация ще видите нещо, сайтът им е правен от някой, живял в 19 век.

# 158
  • Бургас
Аз следобед пробвах да платя в пощата и ми казаха, че още нямало сметки за водата този месец

# 159
И аз го играх това с ВиК вчера. От години плащам онлайн, нито абонатен номер знам, нито пък имам фактура. Бях решила да ходя до пощата да платя там, за да взема прословутата фактура. Добре, че имах една неплатена фактура и имах известие за нея. Та възстанових абонатния номер по спомен, платих я и вече имам заветната фактура за регистрация. Не че при регистрация ще видите нещо, сайтът им е правен от някой, живял в 19 век.

В това нямам никакви съмнения, цялото им дружество живее в 19 век. Преди месеци опитах да вляза, не прие паролата ми, изпрати ми нова. Сега и тя е невалидна. Отделно имахме неприятности покрай ремонта на "Златаров" и на "Оборище" без да имаме общо с двете улици.
Другото е по - важно. Няма как да имам спор със сайта, нито телефонен номер да служи за идентификация. Нима клиент не може да се обади от друг телефон поради невъзможност да ползва своя. Или не може да смени номера си.
Ако имам спор с ВиК, ще напиша жалба и ще я занеса в офис. Ако се обадя по телефона, трябва да поискат ЕГН и абонатен номер - евентуално за някаква справка.

Общи условия

Активация на акаунт