?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 44 925
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
В А1 казаха, че ако прекратя сключения преди 5 месеца договор с тях за ТВ и Интернет трябва да платя неустойка в размер на три пълни месечни такси + всички отстъпки, които съм имала за петте месеца назад. Това за отстъпките от началото на договора до настоящия момент ново ли е? Все си мисля, че досега неустойката беше за три месеца.
Това за отстъпките е от край време и продължава и сега.

# 1 081
Да не ходя в готварския - опитах да направя хрупкав нахут. От консерва, водата отцедена, подправен, зехтин сипах. Готвачът каза 15 мин на 180 градуса, аз го пекох 20 на 180 на средното ниво на фурната. Очаквах да хруска тип сухар, а той си седи омекнал. На външен вид изглежда като на готвача. Как да го направя да хруска? Единственото, което се сещам, е да го сложа на най-горното ниво на фурната, където е 3 см под реотана.

# 1 082
Да не ходя в готварския - опитах да направя хрупкав нахут. От консерва, водата отцедена, подправен, зехтин сипах. Готвачът каза 15 мин на 180 градуса, аз го пекох 20 на 180 на средното ниво на фурната. Очаквах да хруска тип сухар, а той си седи омекнал. На външен вид изглежда като на готвача. Как да го направя да хруска? Единственото, което се сещам, е да го сложа на най-горното ниво на фурната, където е 3 см под реотана.
Това е вариант или ако имаш грил. Обаче може да се запече.
Друг вариант е на вентиратор още да го сушиш.
Имай предвид, че ако е като ядките те също стоят меки докато са топли, но после се променят. Извади 1-2 зърна да се охладят и виж как ще е след като изстине.

# 1 083
За леблебия ли става въпрос?
Не се пече варен нахут, от консерва, а суров  такъв- предварително киснат, разбира се, но в никакъв случай не е варен.

# 1 084
За леблебия ли става въпрос?
Не се пече варен нахут, от консерва, а суров  такъв- предварително киснат, разбира се, но в никакъв случай не е варен.
На мен точно за нахут ми излизат рецепти и баш си го пекат от консервата и хрупат ли хрупат. И аз мислех да го пробвам. Само дето в моите няма зехтин, а само сол и подправки.

# 1 085
Достатъчно възрастна съм, да си спомням какво е леблебия- тогава не сме имали никакви идеи да го ядем варен, нито имаше консерви такива.
Не е варен нахутът предварително, и да- само сол и подправки.

# 1 086
Същото, от консерва, клип гледах. Не стана това, което очаквах и което го има в клипа. Вече изстина, пак не хрупа. То идеята му не е да е като ядка, а като сухар, затова е вече сварен.
Сега разбрах, че нахут и леблебия е едно и също…

# 1 087
MR MUSCLE Гел за отпушване на канали, как се използва? Всъщност интересувам се директно в сифона на мивката ли се сипва? Знам, че е глупав въпроса ми, ама да не направя по -голяма беля. И цялата туба ли се сипва?

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 14:52 от Пролетно цвете

# 1 088
Същото, от консерва, клип гледах. Не стана това, което очаквах и което го има в клипа. Вече изстина, пак не хрупа. То идеята му не е да е като ядка, а като сухар, затова е вече сварен.
Сега разбрах, че нахут и леблебия е едно и също…
Това и аз сега го разбрах. Аз съм си мислела винаги, че леблебията е печена соя. Божкее, Божке.

# 1 089
  • sofia
MR MUSCLE Гел за отпушване на канали, как се използва? Всъщност интересувам се директно в сифона на мивката ли се сипва? Знам, че е глупав въпроса ми, ама да не направя по -голяма беля. И цялата туба ли се сипва?
Съветът ми е да си разглобите сифона, да го изчистите и тогава сипвайте препарати. Иначе става гадост по тръбите. Аз поне така практикувам. То и след изчистване няма нужда от препарати.

# 1 090
Съветът ми е да си разглобите сифона, да го изчистите и тогава сипвайте препарати. Иначе става гадост по тръбите. Аз поне така практикувам. То и след изчистване няма нужда от препарати.
Благодаря за съвета. Изчистен е , няма нищо, но водата не се оттича добре.

# 1 091
  • София
Аз действам със сол - в 3-4 литра вряща вода изсипвам половин чаена чаша сол, разбърквам и наливам внимателно в дупката. Действа безотказно досега.

# 1 092
Аз действам със сол - в 3-4 литра вряща вода изсипвам половин чаена чаша сол, разбърквам и наливам внимателно в дупката. Действа безотказно досега.
Е , много ти благодаря за съвета. Направих го водата се оттича хубаво. Ще запомня тази хитринка.

# 1 093
Гел препаратите ги сипвам в сифона директно. Предполагам вече си го купила, но все пак са споделя - аз лично не съм доволна от този вариант, прахчетата са много по-ефикасни.

# 1 094
Гел препаратите ги сипвам в сифона директно. Предполагам вече си го купила, но все пак са споделя - аз лично не съм доволна от този вариант, прахчетата са много по-ефикасни.
Да купих го, на засега няма да го ползвам. Благодаря и на теб за споделеното.

Общи условия

Активация на акаунт