КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 17 260
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Това са моите танци - темпераментни, огнени, страстни! Любим ми е танцът на Рада и Лойко от Таборът отива към небето. Едва ли е случайна любовта ми към тези танци. Може да са ме сменили в пернишката болница... И са дали на мама - русичка, нежна и фина едно черничко момиченце. А може и да не са ме сменили, защото досущ съм като татко ми - темпераментен мургав хубавеляк, с огнен поглед... Кой да ти каже? Може би ТОНИ, ако се разрови в архивите. Stuck Out Tongue Winking Eye

Откровенията обикновено идват вечер, но аз сега ще ви споделя една моя мечта. Дано Господ да ме държи жива и здрава, да запазя духа  и разума си, да са ми здрави "гъзобедрените" стави. Да изтанцувам на осемдесетия ми рожден ден един такъв танц...Толкова ясно го виждам в мечтите си...Размечталась...Дано да бъде! И вие да сте до мен. Почакайте ме, само още 5 години остават до тогава. Grinning

# 526
  • някъде другаде
Фло , ще чакаме до твоя юбилей , никой никъде нямя да ходи. Ако трябва ще се разровя в регистрите , но там смяната не се отбелязва. При Теди един зъб пломбираха , друг лекуват и в сряда и извадиха нерв , предстои пломба и там.

# 527
Добър ден от мен?
Пипи, лек път и от раз да ви се получи това за което пътувате!
Фло, много огнен танц и аз взех да си те представям, отлично се справяш в представите ми Simple Smile ще бъде!
Момичета, големи творци сте, браво на вас! Аз ни гоблен съм шила, ни пъзел съм редила. Единствено съм плела и то какво ли не, от пуловери за ММ, блузи да мен, за децата до бебешки разни нещица. Отдавна обаче куки не съм хващала и май няма и да хвана. Първо, че вече има всичко по магазините и второ, че не се носят вече.
Тук в момента вали силно сняг и си трупа. Красиво е, но си мисля каката как ще се прибере от училище, а по късно и работещите, ако продължи така.

# 528
  • София
Всеки ден трябва да изслушаш поне една хубава песен, да погледаш хубава картина и ако е възможно, да прочетеш поне едно мъдро изречение.“ - Гьоте
За всяко от тези послания на Гьоте си имаме отговорници. Grinning 
Днешното мото на деня ми хареса - Трябва да си щастлив на всичко! За да сме добре, това е истината.
МЕРИАН и МАКАВЕЛИ ни представиха своите творения.
Очаквам музикалните ни редактори днес да ни изберат някоя хубава песен.
След обяда следва разходка до Еконт, а после почивка.

# 529
  • София
Драго ми е да ви чета!
Ако се сетя довечера може да ви снимам други мои произведения: мандали, които съм оцветявала във времена със свободно време в изобилие.

# 530
Това вече си е жива мания - по Ковида се зарибих по оцветяване по номера с приложението Happy color. Не мога да ви кажа колко картини имам - основно пейзажи, цветя, пеперуди, мандали и т.н. Преди маниакално решавах кръстословици, после - судоку. То все някакъв "порок" трябва да имам ...
Къде сте днес в този студ, момичета - с какво се забавлявате?

# 531
Купих си вестник онези дни ,от години не съм , за хартия да има понякога, че трябва.  Четох вицовете и погледнах кръстословици и судоку - жив зян съм, всичко иска да го поддържаш, а  едно време както се казва ,ми оставаха две-три думи неразгадани.  И судоку  и кубчето на Рубик.  Оседях се и изолирах.         
Не правете като мен.

# 532
Ей ме, Макавели.
Полегнала съм за следобедна дрямка, която след час - два ще се трансформира в нощна почивка, но първо ще трябва да си направим вечерната разходка, вечерните тоалети да похапнем и сме приключили деня с другарчето.

Който има проблем със спането да се отърка в мен като се видим,  та да прихване спане като бебе . Не знам да се срамувам ли, да се похвалвам ли, но мога да спя, когато реша и колкото реша - намествам си възглавницата, затварям очи и за половин песен време съм отнесла плувката.Има едно условие обаче - да ми е спокойно, да няма нещо ( или някой ) да ме притеснява. За сега, слава Богу, всички дразнители, които зависят от мен съм ги разкарала, дано не изкокнат от някъде непредвидени.

В София, поне в нашия квартал днес беше хубав ден - в момента е тихо, 6-7 градуса, а през деня даже слънце се опитваше да пробие. Утре май ще дойде промяната насам.

# 533
  • София
Ходих да си получа скица от кадастъра с моя имот.Един месец го правиха и накрая-ксерокопие,размазано,нечетлив текст,не се вижда нищо.Не можело да е по-ясно.Обещаха да го сканират,сега чакам.
 Макавели,Мериан,направо ме засрамвате с красотите,които създавате.Аз нищо не правя-само кръстословици,судоку,какуро,книжка и най-много чета из нета археология и древна история.
 Фло,щом не харесваш този танц,може и какъвто искаш.Но вече няма да минеш с един,а с два.Ама ще ти трябва шарена рокля.

# 534
Ето ме и мен днес.
Много обичах да решавам кръстословиците и Судоку на вестникарска хартия. Това ми беше част от удоволствието. С хубава химикалка. Скоро си купих цяла книжка. Ами то вече са много модерни кръстословиците. И не ми харесаха.
По време на ковид се запалих по рисуването по номера. Не знам колко картини имам. И колко подарих.
Миналата година открих плетенето. За сега на една кука. Тази година мисля да се науча на две. Да опитам да направя играчка. Да оплета чанта за сестра ми. Но първо ми предстои да направя одеало на пръсти за една колежка, която чака внуче след месец. И терлички Simple Smile

Утре смятам да пробвам турманик с крема сирене. Само да намеря рецептата Simple Smile
Ако е хубаво времето да се разходя.
И обичайните неща Simple Smile

А, записвам си,че Пипи ме предизвиква да направя торта. Моля Флаш за рецептата на нейната. Пък ще видим.... Wink

# 535
  • някъде другаде
Нагледах ви! Бях на танци. При нас вали сняг още от 14 часа и си е студено. Аз не рисувам , не шия гоблени и пъзели не редя. Преди години си купих гоблен , но не го доших. Приятелка ми донесе даже лупа от Англия. Когато имам свободно време чета книги.
Яжке , харесват ми тези танци и са като за Фло.
Лека вечер!

# 536
Имам два ли, три гоблена. Последният се оказа с грешна схема и ... Оставих това хоби.
Като се заговори за ковид и как ще ни затворят си купих един. Така стои в кутията си.

# 537
Яжка, би трябвало да ти дадат оригинална скица, мисля. Не ксерокопие или сканирано.

Нещо тази вечер ми е вкиснато настроението. Получих "разрешение" да потърся почивка в Поморие през юни. Ама така беше казано, че едва не избухнах. Не ми излизат свободни места в любимата ни къща за гости. Утре ще им звъня по телефона. Дано си намерим нещо. Бясна съм.

# 538
  • София
Днес съм благодарна на това, че имам прекрасни внуци. Сутринта си поговорих с Радичка сладичка. Разделили са се с гаджето, по нейна инициатива. Кога се гаджосаха, кога се разделиха? Има няма 2 месеца. Момче и вятър, куклен театър. Grinning По обяд ми се обади бабин убавец. Използвал си почивката, за да си поговорим. Готви се за поредния изпит, който е на 20. януари. Каза ми по какво е, но изобщо не запомних.Когато го приеха, няколко пъти писах специалността, докато я запомня. Имам добра зрителна памет. Тези компютърни термини никак не са ми понятни. Прибрах малкото чаве от училище. Изненадах я с любимите й пилешки хапки и картофено пюре. Получих целувка и признание - Бабо, обичам те!. Последна в изповедалнята дойде Кати. Прочете ми разказ и стихотворение, които е написала само преди няколко дни. Баба беше в ролята на редактор и критик. Приятно ми е, че се допитва до мен. Спечелила съм доверието им. Заработваме си спомени... Чудесно е. Като в руската песен Я люблю тебя жизнь -
Скрит текст:
"Как поют соловьи.
Полумрак, поцелуй на рассвете…
И вершина любви,
Это чудо великое - дети!
Вновь мы с ними пройдем
Детство, юность, вокзалы, причалы.
Будут внуки потом,
Все опять повторится сначала."
Лека нощ, момичета. Утре си поспете. Аз ще ставам по-рано, защото малката внучка е на Олимпиада по български, ще я закарам до училището и после отивам на тръстиката.

# 539

Студено ми е ,  а е само -4. Било е  и-24. Чедото ми е купил галоши, нови ,с грайфери, грижи се да не падна. Имаше суграшица сутринта. Връщам се на галошите. Имам обувки с котки, ама  стари , имам котки, малки са ми. Абе ...да не излизам.
 Той себе си мисли ,че на него ще легна, ако падна.
 Пък може мен да мисли ,знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт