КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 17 274
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Ranella, ето я в блога откъдето я видях Торта с Дулсе де лече

# 646
Нещо ми се бъгва форума... Не мога да сложа знак, че харесвам нещо... Пиша, то изчезне...
Ааа, не така!
Flash, благодаря!

Слагам една снимка на ботуш...не! Временно недостъпна била услугата?!?

# 647
  • Варна
Само да кажа, Карамеленото мляко от Берьозката. Сметаната купувам подсладената за разбиване, всичко друго е било провал, неподсладена не съм успявала да разбия да стане гъсто. Карамелизираното мляко е доста гъсто напоследък, затова първо само него го врътвам набързо с миксера, да стане по кремообразно и после със шпатула се омесва със сметаната доста по-лесно. Като опека блата във форма с ринг и се охлади го вадя, после слагам блата в чиния/поднос където ще си бъде, слагам само ринга около него, слагам крема отгоре и в хладилника... като стегне, махам ринга и заливам с черния шоколад. За украса у дома харесват солени захаросани орехи Simple Smile натрошени.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 21:41 от Flash*

# 648
  • София
Пак да благодаря на всички за поздравите и пожеланията за моя РД.
Тетка, Дидиа, дано се случи най-доброто за вас.
Ранела, има някакъв бъг и не може да се пускат снимки и да се лайква.
Аз съм № 40 за ботуши, но с дебели глезени. Поради тази причина си купувам ботуши само тип кубинки - с връзки отпред за да ги регулирам. Ако мога да закопчая ципа на твоите и ако няма други кандидати бих ги приютила.
За дефилето във Варна съм пълен пас.
По другата актуална тема - оставки и нови партии още по-пълен пас. Бюджет нямаме, правителство нямаме, от към президент осиротяхме. Но пък сме приети в клуба на богатите. Може би са ни взели за обслужващ персонал. Че то трябва някой да чисти след банкета....
Царя ни оправи за 800 дни. Според неуважаемата от мене баба Ванга руса жена ще застане на чело и ще ни оправи в 2025 г. И ще настъпи такъв възход ....
Ми не, не ща жена да ме оправя. Мъж искам, сега го искам, пък!
По снощното споделяне за отопление и сметки - аз си знам ако помещение се ползва всеки ден трябва да се поддържа топло. Може да е на ниска степен, но да топли. Иначе стените изстиват и за загряване на уреда и затопляне се харчи повече енергия. Още 1996 - 97 г. като имах обменно бюро си говорихме с 1 от постоянните клиенти за енергийна ефективност. Носеше ми сакове с лв, на доверие - колко са и да му приготвя едри марки. Той беше основен снабдител на топлофикациите с тръби и други материали.  От него разбрах, че след 4 - 5 г. ще има топлинно отчитане с уреди на парното и после и топлата вода, че постепенно ще станат дистанционни, разпределяне на сградна инсталация. От него знам - да си работи, да топли на ниска степен през целия сезон. Спазвах го докато имахме парно в кухньохола и спалнята. От 3 г. нямаме заради инатеста домоуправителка - не ще да плати за ремонт на общи части с общи пари. Ми ОК, климатичо работи.
Спирам, че май ви отегчих с глупостите си.

# 649
Тетка, Диди, стискам палци!
По актуалната новина си трайкам. Нали я знаете оная приказка за малкото прасе и новия началник. Да не им се радваме много, много.....

# 650
  • sofia
Ей ме. и мн най накрая.
Приспах дребосъчка и сядам да пиша.

Айша, ЧРД  със закъснение. Жива и здрава да си. Другото ще си го наредиш по твой почин.
Тетка, ако се наложи брой ме за кръводарител.
Дидия, стискам палци всичко да е наред.

Цяла седмица ще гледам внучката, че мама и татко заминаха на ски. Та сега наваксвам с работата.
Добре, че работя от вкъщи и с работно време, което аз си определям.

Снаха ми, за да ме улесни, е поръчала за цялата седмица храна от една детска кухня. Е няма такова безвкусно нещо. Ни сол, ни подправки, ни нищо. Детето хапна днес от супата и на третата лъжица я изплю. Хем аз я подправих малко. После се зачетох в рекламата - без сол, без захар, без млечни. Та за вечеря набързо врътнах едно френско петле на грила на еърфраер фурната. То пък стана разкошно. Бяха намалени замразените във Фантастико и взех за проба. Утре, ако продължават да са намалени, ще взема за сложа във фризера. За двама души са идеални като големина.

Та така...

# 651
  • София
Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, който тежи повече от 50 кг, не е приемал никакви медикаменти поне 48 часа и за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, нуждаещи се от нея, може да стане дарител.
Мъжете могат да даряват кръв 5 пъти в рамките на една календарна година, а жените – 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум 2 месеца.
Преди 10 години исках да дам кръв за Ромео, бях на 64, но не ме одобриха. Нямах никакви противопоказания. Навремето дарявах кръв по 2 пъти годишно. Дойдоха няколко колеги, млади хора и одобриха тях.
ТЕТКЕ, потърсете колеги, приятели, ваши и на децата ви, по-млади роднини - племеници, братовчеди. Предполагам, че ще се намерят, колкото трябва. 
Лека нощ, момичета!

# 652
Лека нощ, Фло.
 Аз се запалих по мероприятието около катедралата във Варна, струва си да се види, идвам да  късам билети.
 Иначе - не са много розови нещата с някои, тук там.
 И студ . Само мечтите за Варна са топли.

# 653
  • някъде другаде
Добро утро!
Отново е мразовито , минус 7. След час ще излизам за работа.
За дефилето във Варна , ще се захващам сериозно с диетата.
Хубав да е денят ви. Който може да не излиза , да стои и да пази диваната.

# 654
Добро утро!
Станах преди малко, ама да се разпиша набързо.
Прочетох нами и ще кажа едно голямо БРАВО!
Знам, че и други биха направили същото.
Ще се повторя, но ....радвам ви се. И че ви намерих. И ме приехте. Бъдете здрави!
За дефилето съм сигурна, че всеки ще участва. Фло добра идея предложи Simple Smile
Другата тема е за друга тема във форума.

Хайде, ставам да се приготвям за минус 10 днес Simple Smile
Хубав ден на всички!

Тетка, пиши как сте. Надявам се днес да е по-добре от вчера и да се приберете в къщи.

Айша, ще ти пиша по-късно.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 08:10 от Ranella

# 655
Добро утро.
-12°  е на моя балкон, на завет.
Май - ще го пиша най - мразовития ден от зимата, (дано няма други такива) и ще му търся компенсация за уравновесяване с най - топлия ден през лятото.

Изчетох ви снощи, но заспах.
Тетка,  как сте днес ?
Прегръщам те, много ти се събра...

И аз не ставам за даряване на кръв, не помня вече по каква причина, но преди години за операция на майка ми купувахме.

Дидиа, сигурно си в очакване.
И за теб виртуални добри мисли.

Сънено ми е, още не ми работи мисленето. Днес имам няколко предварително планирани излизания с фиксирани часове.
На вън е студено, в затворени помещения пък ми е топло, обличам, събличам. Лятото пък на вън, когато е  жега, на затворено и в климатизирани помещения ми е студено, няма оправия. В следващия живот ще се родя в Южна Турция, или по - добре в Египет - целогодишно да е топличко. ( Абе, там си има други кусури, ама сега си мечтая за топло...)  И ще се преродя, както казва дъщеря ми, в домашна котка - да ме хранят и аз да капризнича, да ме галят, и аз да съскам и драскам, когато не ми е кеф и най - важното, по цял ден да се излежавам и си спя на най - топличките и мекички местенца...

А сега трябва рязко да се върна в реалността и да ставам.
Кафето е изпито, време е да започва деня.
Да е спокоен за всички и въпреки студа, да ви е топло в душите.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 08:01 от Важна клечка

# 656

"Животът е един, а дните много, дали ще тичаш или просто ще вървиш, важното е да не го проспиш."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Ясно, слънчево и ледено е и тук ...
Клечи, конкурираме се с термометъра на твоя балкон Simple Smile Слагай шапка, ръкавици, грейка - и всички останали момичета, които излизате навън  Nature Snowman ММ е с колата на сервиз, аз ще гледам през прозореца.
Тетка, дано овладеете положението - наистина потърсете кръводарители сред близки и приятели. Моето първо даряване беше като студентка - тогава цялата група колективно дарихме кръв, за да избягаме от час по БКП. След това в годините повече от 10 пъти съм давала - по веднъж годишно. Последния път ми отказаха - беше за сестрата на наш приятел. Не можели да намерят подходяща вена - изумях, но нищо не можех да направя. За една катастрофирала и изпочупена колежка успяха от китката ми да вземат ... Благородно е това дело, уважавам хората, които го правят безвъзмездно.
Дидиа,
Борянка, най-голямата изненада ще си ти ако се появиш във Варна.
Нами, щастлива баба си ти Heart С храната знаеш как да се справиш, не е нужно да споделяш с родителите. Още повече, че детето е още малко и не може да се похвали как се е справила баба и колко вкусно е било Smirk
Ениса, я ги зарязвай всички - дай свободата на себе си и хич да не ти пука. В момента, в който затвориш вратата след теб и вече са те забравили. Незаменими хора няма, колкото и да се раздаваме ...
Е, ММ се върна без резултат - майстора във фирмения сервиз се разболял. Другата седмица - пак ...
Днес освен, че ще гледам през прозореца, ще спретна нещо сладичко - още не съм решила какво да е.

Спокоен ден на всички вас баболинки и си стойте на топличко, който може Heart и

# 657
  • София
Добро утро!
Тетка,стискам палци за майка ти.Дано всичко да се развие благополучно.
Нещо ми е криво и не ми върви писането.
Скрит текст:
Синковеца прави ремонт и изкърти и изпотроши всичко,което можеше.Всички мебели,а бяха здрави и хубави.Можеше да ги подари на някого,ама не можах да си отворя устата навреме.Тази сутрин се справи с една руска холна секция с витрини,библиотеката.Книгите -в кашони,нямало да хвърли нито една.Не знам къде ще ги слага.И банята ще кърти,но като и дойдело времето.Сестра му е на неговия акъл.Разбирам какво искат,но сега е прекалено скъпо всичко.Аз се чувствам така,все едно ме режат на части.
Хубав ден на всички!

# 658
Яжка, моя приятелка силно страда, като я издебнаха и  изхвърлиха разни стари неща децата и . Тя била събирала цял живот, наистина сама се бори, те без да питат и без да се сбогува с имането - навън, в мазето.  Много страда , пък и  мина. Малко лудо сега в студа при вас,  ама щом са решили.
 Във Варна само около катедралата на парада ще съм. Не  е за изпускане .

# 659
  • София
О, ще се запозная с Боряна на живо! Радвам се!
Яжке, не зная какви са мебелите ти, ако са от масивно дърво и здрави може да ти е болно, но ако са за ремонт не се ядосвай. Така баща ми навремето не му казвахме, че всички мебели до един от апартамента сме ги изхвърлили, за да не го разстройваме. Той смяташе, че чеиза на баба му на век и горница е чисто нов гардероб и трябва да се пази.
Тетке, и твоята майчица я мислим!
Много е студено, ако можете не излизайте!
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт