КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 17 366
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Яжка,
Не тъгувай по миналото - колко е хубаво, че има кой да направи ремонта и да освежи всичко. Ще ви бъде новичко и свежо. За книгите и аз често мисля - техническата ни литература ММ събра и прибра в един килер, голяма част остави в университета като си тръгваше. Художествената литература се чудя къде да я пласирам - все си мисля дали в някое селско читалище не мога да я даря, но не съм питала. В селото на ММ не става - една позната на свеки й беше дала един чувал с книги като починала майка й, не ги искали в библиотеката. Вече отдавна не купувам книги - и двамата имаме по една електронна и свалени хиляди книги.
Все искам да сменим дограмата на остъкления балкон и да сложим ламинат в хола - мечти ... Няма кой да ми войдиса на мечтите. Така че се радвай на ентусиазма на сина Simple Smile

# 661
За книги ми излиза периодично един ,дето ги взема и им търси дом, като се появи пак, ще споделя. Знам само в един дом за мебели ,дето не са за изхвърляне, старо и  скъпо, а  и някои сте ходили и ги виждали. Всичкото соц си е талашит.  Ако има ценни неща - да се пазят.
 Майтапя се за Варна, както вие  за дефилето, ама ако има топлес дефиле ,ще се прежаля.

# 662
  • София
ЯЖКЕ, толкова много те разбирам. HugЗа сетен път се убеждавам, че поколенията трябва да живеят по отделно. Не се ядосвай! Стореното - сторено. Предполагам, няма да ти искат пари за ново обзавеждане. Остави ги да правят каквото искат. Какъвто им е умО, такъв ще им е домО - казваше дядо ми! Един десен са и твойте, и мойте, и май всичките от това поколение. Много здраво те гушкам!!!
ПП Поздрави от ГЪБКАТА и Павката. Добре са, седят си на топличко. Имаха занимание по писане на букви. Внучето расте. Казах на бат' Павли да я целуне 30 пъти - от всяка една от нас, а тя се обади и каза "добре" и се засмя.
Поздрави и от ТАНИТА - разбъзикала си е нещо компа, та чака щерките да го оправят. Всичко чете, всичко знае, стиска палци за дружките, които имат нужда. Всеки петък ходи в Тракийското дружество. Живее с мисълта за срещата във Варна. Около катедралата имало голяма градинка, та можело там да дефилираме. GrinningРешихме да обиколим поне три пъти катедралата, та да изглеждаме по-внушителна група! Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНА ще събира парсата и после ще изпием заработеното! Joy

# 663
Фло, прочете ми мислите ,така беше, банкет после.

# 664
Сетих се, че тази нощ сънувах част от КГБ...
Какво означава според вас?

# 665
Ще видиш на живо скоро КГБ баби.
 И една баба ще почерпи
И все сме млади
20 януари 2026 г. в 12:43 ч.
Не е проблем, че старостта ни идва,
проблем е младостта че си отива
и всяка снимка е една реликва -
аз млада съм и младостта е жива.
А всеки остарява, то е видно,
не всекиму е дадено обаче.
Да пазим спомени е нещо свидно.
Преди за младост тихо да поплачем
да си припомним - тя е вечно жива,
тя е това, което днес и утре има,
тя  с нас е  пак, решителна и дива
докато сме на някого любима.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 12:53 от Бор_яна

# 666
Борянка, супер си - млади сме по дух, диви сме по душа, за решителни - бих казала преценяващи и помъдрели Rolling Eyes
Ранелла, наближава 14 февруари - до тогава може би да се е "кротнал" грипа и да може подобаващо да се отбележи двойния празник Cocktail
Тетка, какво става с вас - как е бабата?
Фло, чудесни новини - благодаря ти Heart

# 667
Добър ден момичета!
Малчо заспа и аз хоп при вас.
Борянка, отново 👏 и благодаря 🥰
Яжке, знам, че няма начин да не ти е криво, но не се ядосвай! Приеми го, все едно си купуваш нови дрехи, защото тези вече са се поизтъркали. Времената са други и младите живеят именно в тези други времена. И син 2 изпотроши и хвърли много неща от къщата на свекито. Оставил е една секция, която после живот и здраве иска да си я ползва за инструменти и подобни мъжки работи. Баба му пък си мисли, че ще му е в къщата 😁, та поне за нея нямаше драми. Книгите ги занесе в кварталното читалище, а разни прибори и посуда подари на пенсионерския клуб. Бабите много се зарадвали.
Диди, Тетка, 😘

# 668
Младите ...
"Младежта обича днес лукса. Тя има лоши обноски, презира авторитетите; няма уважение към старите хора и обича да бърбори вместо да учи или да работи. Младите са вече господари, а не прислужващи в своите домове. Младите вече не стават на крака, когато в стаята влезе по-възрастен човек; и постоянно спорят с родителите си. Те постоянно бърборят в обществото, на масата изяждат най-хубавото, кръстосват крак върху крак и тормозят своите учители." (Сократ, 5 век пр.Хр.)
"Какво се случва с младите? Те не уважават възрастните, не се подчиняват на родителите, не спазват закона. Бунтуват се по улиците, подбуждани от диви идеи. Моралът им запада. Какво ще излезе от тях?" (Платон, 4 век пр.Хр.)
"Mлaдитe ca oпъpничaви, бeз пocлyшaниe и yвaжeниe ĸъм пo-cтapитe. Oтxвъpлят иcтинaтa, нe пoчитaт oбичaитe. Hиĸoй нe ги paзбиpa, a и тe нe иcĸaт дa бъдaт paзбpaни." (Нaдпиc в гpoбницa нa фapaoн, пpeди пoвeчe oт 5000 гoдини)
"Taзи млaдeж e paзвpaтeнa дo дънoтo нa дyшaтa cи. Mлaдитe xopa ca лyĸaви и нexaйни. Hиĸoгa нямa дa зaпpиличaт нa млaдeжитe в минaлoтo. Ceгaшнoтo млaдo пoĸoлeниe нямa дa мoжe дa cъxpaни нaшaтa ĸyлтypa." (Дpeвeн Baвилoн, пpeди 5000 гoдини)
"Cвeтът дocтигнa ĸpитичecĸи cтaдий. Дeцaтa вeчe нe cлyшaт cвoитe poдитeли. Oчeвиднo ĸpaя нa cвeтa нaближaвa." (Дpeвeн Eгипeт, пpeди 4000 гoдини)
"Не виждам надежда за бъдещето на народа ни, ако то зависи от днешната разюздана младеж, тъй като всички младежи са неописуемо безразсъдни. Когато аз бях млад, ни учеха на уважение към възрастните, но днешните младежи са невъзпитани и невъздържани." (Xeзиoд, Дpeвнa Гъpция, 8 век пр.Хр.)
"Нашият свят преживява тежки времена. Днешните млади хора мислят само за себе си. Не изпитват уважение към родителите си и към възрастните въобще. Те са нетърпеливи и невъздържани. Говорят, сякаш знаят всичко, и това, което за нас е мъдрост, за тях е глупост. Колкото до девойките, те са нахални, нескромни и невъзпитани в говора, държанието и облеклото си." (Пиер Отшелника, 11 век сл.Хр.)

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 20:21 от Бор_яна

# 669
  • София
А, Боряна, втора снимка твоя виждам. На другата беше с червена коса. Я се виж каква сгодна жена си! Не помня от коя година е била тази с червената коса.
Касс, взе ли решение за работата? Ще се справиш ли или ще си гледаш живота?
Сутринта беше страшен студ. Сега през прозореца изглежда приятно, но не смятам да тествам докато не се наложи да тръгвам от работа.

# 670
Друго си видяла ,червена коса никога не съм имала.
 Но в представите може,  а и може от слънце да изглежда зачервено.

# 671

Черпя кафе от двора на болницата. Успях да се класирам с една цигара, защото от 14 до 16 ч заключват вратата Wink
Благодаря за добрите ви мисли за мама. Днес ѝ правиха нови изследвания, които са добри. В момента ѝ преливат втората банка кръв. Понаспа се и сега си бърборим. Ще изчакам банката да изтече и ще ходя да си взема нещо за ядене. Може би утре ще ни изпишат.

Борянка, приятно ми е! Благодаря за снимката и стихотворението!

Яжка, разбирам те. В момента тече ремонт в дома на родителите ми. Започна още докато татко беше жив, след като получи инсулта и дойдоха с мама в апартамента. Уж щеше да е  само смяна на дограмата и латекс, но се оказа тотален. Всичко трябва да се подмени. Къщата е строена през 30-те години на миналия век. Няма да ви казвам какво се изрина от там. Запазихме само най-ценните неща. Книгите са сред тях задължително, снимките също. Беше ми чоглаво да се разделя с много неща, но беше неизбежно. Новото става много хубаво!

# 672
Боряна, що така ме шашкаш? Както винаги си пълна загадка, като те чете човек, ще си каже, че едва мърдаш, а то...мацка и половина. Отпада това с билетите за дефилето, включваш се директно!
Дидия, Тетка,  стискам палци! Тетка още не е писала, чакаме.
Яжка, аз съм за подобно чистене. Правила съм го винаги когато мога, тайно, не се ядосвай, ще се подновите и после ще ти е хубаво!
Нами, завиждам ти. Сега са големи сладкиши на тази възраст,  гушкайте се много и карай както си знаеш с храна и режим. Аз поне така правя и си спестявам обясненията.
Фло, хубаво е, че контактуваш с Гъбката, макар и не пряко. Да се подобрява бързо!
При мен днеска-изненада! Един инженер напуска. Ако очакваше, че ще си скъсам ризата,  разочарован остана. За 2 часа намерих двама, утре ще прослушам единия, а на него му казах да си пуска предизвестието. На изнудване не се поддавам, а смятам, че всеки има право да си строши главата. Тъкмо ще оцени как е в частните фирми. Преди избори да ми спретне такъв номер.., отвратена съм. Назад няма да има, казах му и това. Ама е кое време стана, а още нямам предизвестие на бюрото си. Чакам.
Всички получавате голяма прегръдка!

# 673
Бор_яна Simple Smile
Благодаря за снимката! Супер си и не се крий под храстите Wink
Стихотворението е много хубаво!

Ениса, това да мисли някой, че е незаменим... Голяма грешка. Успех с новото попълнение!

# 674
  • някъде другаде
Боряна , много добре изглеждаш. Стихотворението много ме хареса.

Общи условия

Активация на акаунт