Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 55 101
  • 1 054
  •   4
Отговори
# 165
Точно това съм написала и аз.

Белегът над веждата й обаче е нов.
Ето този

Клипчето е много забавно, явно някакъв фен, който е навсякъде и Кейт му вика :I see you everywhere Simple Smile

# 166
  • Някъде там
Много е хубава така нар. "гренландска" рокля. И аз много я харесвам 👍
Тези датски дами, които не си уважават ордените 😂

И още малко други такива..
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 22:01 от daviz

# 167
  • Glasgow
Това с i see you everywhere на мен ми е много крийпи, стокър някакъв/ва. Или някаква дето казва на Джордж, "баба Даяна много би се гордяла с теб" и се вижда че на момчето му е некомфортно и Шарлот го докосва успокояващо по гърба.

# 168
Белегът на Кейт над веждата не е стар, от миналата или по-миналата година е.
Белегът й над веждата е стар. Винаги е бил там, просто преди изглеждаше като светлосянка, сега е по-видим и хлътнал навътре, защото почва да губи обем в лицето. Копирам твоята снимка, за да видиш, че това е един и същи белег, който е там от много години и с времето ще става все по-видим Simple Smile

# 169
  • София
Този под веждата е нов

# 170
  • София
Е сигурно са възрастни хора, пазят спомен за Даяна и я виждат в децата. Не е приятно предполагам, най-малкото защото те не я познават, но едва ли е с лошо чувство.
Това със селфитата си спомням, че беше абсолютно табу преди време.

# 171
Някой да спомене Даяна пред Джордж ми е доста по-приемливо отколкото друг да вика Шарлът за селфи. Това последното ми е абсолютно "не".
Възрастните да си правят селфита с когото пожелаят, но деца, сами, с непознати възрастни ми прекрачва граници.

# 172
Човека е фен от много години, и посещава доста от събитията на кралското семейство, нищо “крийпи” няма.
По време на традиционната коледна разходка, когато спира да говори с „Джон“, редовен посетител на кралски събития. Нейната начална реплика привлича вниманието на всички.
Г-н Лофри е очарован от кралското семейство от шестгодишна възраст, когато вижда майка си да чете списания за принцеса Маргарет и Питър Таунсенд.
Този интерес продължава вече 60 години и през това време е събрал огромно количество кралски сувенири.

# 173
Няма лошо в селфитата с децата. Хората правят снимки за себе си, не да ги качват по социалките.
Също и драма с напомнянето на Даяна не виждам. Нищо лошо или странно няма в напомнянето на баби, дядовци и други починали роднини. А точно пък в тяхната среда (аристократите), дето къщите им са пълни с портрети на предци и ги заучават от ранните си години, това просто не може да е проблем.

# 174
  • София
Летисия и Леонор на Pascua Militar днес

и Фелипе

# 175
Харесват ми испанците и е красиво това, което се вижда като обстановка от техния дворец.
Питането ми за гренландската рокля е провокирано от последните събития-все по агресивния интерес и действия на американците към Гренландия. В т.см. носенето на роклята днес изобщо не е случайно.

# 176
Всъщност златната рокля на Мери е от американски моден бранд, не е гренландска. Предполагам, че ако искаше да изрази позиция чрез модно решение изобщо нямаше да носи американска марка, а щеше да носи нещо, което да символизира подкрепа към Гренландия.

Обикновено кралските дами изразяват подкрепа чрез избора на държава, в която е произведен артикулът или произхода на дизайнера. Примерите са безкрайни - освен модните решение на Кралицата, Катрин, дори изборът на принц Хари да подари украински бижута на Меган Маркъл, която си ги носи. Помня, че наскоро Катрин бе носила винтидж перли от израелска бижутерия по повод ангажимент, свързан с Израел. Винаги има някаква скрита символика.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 14:40 от FreesiaR

# 177
Наричаме роклята "гренландска", защото я носи в Гренландия 2024.
Тия стейтмънти с роклите са доста преувеличени така или иначе. Особено пък за такава сериозна тема като апетитите на настоящия президент на САЩ.

# 178
Да се надяваме коронованите глави на Дания да продължат да носят  корони и рокли на своята земя Гренландия.

# 179
Членовете на кралското семейство изминават разстояние, равно на два пъти около света, с хеликоптери
Анализ на Telegraph показва, че двата хеликоптера са натрупали общо 420 часа полет

Скрит текст:
Два нови кралски хеликоптера, които влязоха в експлоатация по-рано тази година, вече са излетели общо 58 000 мили – еквивалент на две обиколки около Земята. AgustaWestland AW139, използвани от висши членове на кралското семейство в Обединеното кралство, са натрупали 420 часа полет между 25 февруари и края на ноември.

Принцесата Роял, която през цялата година участва в много публични събития, изглежда е използвала най-много новите хеликоптери, като според данните за полетите най-често посещаваната дестинация е нейният дом в Гаткомб Парк в Глостършир с 68 спирки.

Принцът на Уелс, който е превърнал опазването на околната среда в основна част от своята работа, също се оказа ентусиазиран потребител на новия автопарк, като направи 47 спирки във Уиндзор и още пет във Forest Lodge, семейния дом, в който се премести през октомври. Данните показват, че принцът е летял с хеликоптер до множество ангажименти всеки месец, включително курс за обучение на съдии във Уолсол, мач по ръгби за жени в Ексетър, посещение на женския футболен отбор на Англия в тренировъчната им база в Стафордшир, ангажимент за Homewards в Шефилд и ангажимент за Earthshot в Норич. На 25 ноември един кралски хеликоптер измина малко под 500 мили от базата си в RAF Odiham до Forest Lodge, преди да отведе принца до първата му спирка в Уелс, след това до летище Hawarden, а след това до Llandudno South, преди да се върне в Forest Lodge и обратно в базата.

Когато принцесата на Уелс посети градината за благополучие в болницата в Колчестър на 2 юли, хеликоптерът й направи седем отделни пътувания с обща дължина 390 мили: от базата си в RAF Odiham до Уиндзор, след това до казармата Merville в Колчестър и от казармата Merville до Anmer Hall, частната резиденция на принца и принцесата в Норфолк. След като изглежда е направил спирка за презареждане в RAF Marham, той се е върнал във Уиндзор два часа и половина по-късно и накрая е кацнал в базата си в Odiham.

На Деня на примирието, когато принцесата е положила венец в Националния мемориален арборетум в Стафордшир, хеликоптерът е летял от RAF Odiham до Forest Lodge, след това до Стафордшир и обратно по същия маршрут.

Принцът и принцесата пътуваха заедно с хеликоптер до различни съвместни ангажименти, включително един в Принсипалити Стадиум, Кардиф, където гледаха мач от Шестте нации, един в Саутпорт, където се срещнаха с семейства, загубили близки при нападението с нож през 2024 г., и посещение на шотландските острови през април.

През юни 2024 г. беше обявено, че кралското домакинство ще получи два нови хеликоптера под наем, които да заменят два 15-годишни самолета Sikorsky, и се ангажира да ги използва максимално. Хеликоптерите направиха 45 спирки в Кенсингтънския дворец, 32 в Багшот Парк, дом на херцога и херцогинята на Единбург, и 14 в Холирудския дворец в Единбург. Имаше 14 спирки в Лакок, Уилтшър, близо до частния дом на кралицата, 11 в Сандрингъм, шест в Дъмфрис Хаус, дом на Кралската фондация, и пет в Бъкингамския дворец.

Статията е в телеграф

Общи условия

Активация на акаунт