Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 53 546
  • 1 025
  •   22
Отговори
# 225
Зара и Майк Тиндал пристигнаха в Австралия за състезанието Magic Millions в Куинсланд, в което тя ще се състезава в неделя, 11 януари.

# 226
  • Някъде там
Скрит текст:
Да, нещо си говорили по женски в тоалетната и Даяна плакала😅 Сигурно заради тези "успокояващи" думи. Тази рокля дали е била смела за тогава? 81-ва, доста разголена, сега май не се обличат така. Фърги и тя има разни такива с голи рамене
Някога като ги гледам по приемите много такива рокли са носели, всичките.Сега са доста по консервативни.
Помня една аристократка с показани зърна на един от шведските  балкони.Joy
И за черното хич не съм съгласна, не че ме питат:grinning:. При техните страхотни големи бижута една черна вечерна рокля винаги може да се освежи и да изглежда страхотно.

Хахаха, в продължение на разговора ни от снощи-  майката на принцесата бунтар по- доре да внимава с критиките, ако е имало такива Joy

Всъщност, рокля с голи рамене за прием, въобще не ми е разголена...много пъти сме ги виждали такива неща, нищо ненормално. Обратните твърдания са ми по- странни.
  Тя не я е критикувала, съвет й дала да не се впряга много.

Егати егото дето е имала Виктория..
И този и той мамино синче..
Това малко като Стефани бунтарката и доня София Испанска, които бяха хванали синовете си под ръчичка и за ръчичка на сватбите им. Култови снимки Grinning

# 227
Доня София дори е и в почти бяло облечена. Как да не я заобичаш една такава свекърва. Grinning И как са се хванали за ръчичка с Фелипе. Наистина култови снимки, не ги бях виждала досега.

# 228
  • Враца
Момичета, чудя се какво не ви харесва на снимките със свекърите.
Всеки се снима с младоженците. На всяка сватба.
И защо майката да не хване сина си под мишница? Елементарно кавалерство.
Плюс това подозирам, че тези снимки са извадени от контекста- тоест, от много, много снимки, са подбрани тези, с цел да се коментира нещо в именно тази насока.
Струва ми се пресилено.

# 229
Доня София дори е и в почти бяло облечена. Как да не я заобичаш една такава свекърва. Grinning И как са се хванали за ръчичка с Фелипе. Наистина култови снимки, не ги бях виждала досега.
И този черен воал, все едно го жали.. 😂

# 230
  • Някъде там
Не че не ми харесват, забавни са ми самите композиции по същия начин както снимката на Виктория.

Момичета, чудя се какво не ви харесва на снимките със свекърите.
Всеки се снима с младоженците. На всяка сватба.
И защо майката да не хване сина си под мишница? Елементарно кавалерство.
Плюс това подозирам, че тези снимки са извадени от контекста- тоест, от много, много снимки, са подбрани тези, с цел да се коментира нещо в именно тази насока.
Струва ми се пресилено.

# 231
  • София
И този черен воал, все едно го жали.. 😂
Традиционен аксесоaр, носен от свекървата на сватба в Испания, в черно - mantilla.
Традиции, какво да ги правиш...

ПП Носи се и по други поводи, разбира се, както може и в друг цвят.
За жалост, според мен, ще изчезне от употреба в кралското семейство носена по този начин с гребен - Летисия е слагала преди много години, в началото на брака си.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 16:05 от Lana

# 232
На снимката на кралица Виктория - тя е с пълно вдовишко/жалейно облеко, гледа към бюст на починали си мъж (преди година и половина)... булката в бяло, бюста в бяло... Центъра на композицията е жалейната кралица, прави зад нея са булката и младоженеца, тя някак между тях...
Добре, че се намират сватбени снимки само на двамата, че тая никак не е празнична Thinking
Скрит текст:

На снимката с Доня София ми изглежда като една от няколко поредни снимки, усмихнати са, снимката си е сватбено тържествена... Свекървата е видимо хепи Wink Какво се иска повече Satisfied

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 16:13 от peneva_a

# 233
  • Glasgow
На мен ми изглежда сякаш саботира сватбата, много странна снимка🫤

В сериала за Андрю има един момент, Беа, която го подкрепя за онова интервю, когато всички го съветват да не го прави е много разстроенa след негативната вълна след излъчването. Плаче и иска да отмени сватбата си. Впоследствие правят сватбата, но за официалните снимки казва на баща си- би ли се дръпнал, искам да се снимам с баба и семейството😔 не знам реално дали така е било и има ли снимки с Андрю, но ти става мъчно за него.

# 234
  • Някъде там
На снимката на кралица Виктория - тя е с пълно вдовишко/жалейно облеко, гледа към бюст на починали си мъж (преди година и половина)... булката в бяло, бюста в бяло... Центъра на композицията е жалейната кралица, прави зад нея са булката и младобенеца, тя някак между тях...
Добре, че се намират сватбени снимки само на двамата, че тая никак не е празнична Thinking
Скрит текст:

На снимката с Доня София ми изглежда като една от няколко поредни снимки, усмихнати са, снимката си е сватбено тържествена... Свекървата е видимо хепи Wink Какво се иска повече Satisfied
А има ли информация за идеята и концепцията на тази снимка ?

# 235
  • София
Официални снимки от сватбата на Беатрис има само с Елизабет и Филип, стоящи на разстояние. Дано са си направили и по-нормални за лична употреба. Със сигурност има и с майка си и баща си, но няма да ги видим.

# 236
  • Враца
Официални снимки от сватбата на Беатрис има само с Елизабет и Филип, стоящи на разстояние. Дано са си направили и по-нормални за лична употреба. Със сигурност има и с майка си и баща си, но няма да ги видим.
Да, това беше по време на най-строгите локдауни, нямаше как да се правят тържества с много гости. Снимката с Кралицата беше просто една, за уведомление на обществото. Сигурна съм, че който трябва, е присъствал, но времената бяха такива, че не може да се правят демонстрации.

# 237
Скрит текст:
На снимката на кралица Виктория - тя е с пълно вдовишко/жалейно облеко, гледа към бюст на починали си мъж (преди година и половина)... булката в бяло, бюста в бяло... Центъра на композицията е жалейната кралица, прави зад нея са булката и младобенеца, тя някак между тях...
Скрит текст:

А има ли информация за идеята и концепцията на тази снимка ?
Не откривам много по въпроса.
Още две снимки от същата фотосесия

с текст към снимките:
Кралица Виктория и нейното семейство
Кралица Виктория и нейното семейство, Уиндзор, 1863 г. Снимка от албум на кралското семейство в Осбърн Хаус, остров Уайт. Снимка, вероятно направена по време на сватбата на принца на Уелс, като семейството е подредено около бюст на Алберт, покойния принц-консорт. Правостоящи (отляво надясно) - принцеса Александра Датска, принцеса на Уелс (1844-1925); принц Алберт Едуард, принц на Уелс (1841-1910); принцеса Елена (1846-1923): великият херцог Луи Хесенски (1837-1892). Отпред (отляво надясно) - принцеса Алис (1843-1878); кралица Виктория (1819-1901); принцеса Беатрис (1857-1944); принц Леополд (1853-1884); вероятно престолонаследницата на Прусия (1840-1901).
Скрит текст:
Queen Victoria And Her Family
Queen Victoria and her family, Windsor, 1863. Photograph from a Royal Family album at Osborne House, Isle of Wight. Photograph possibly taken at the time of the Prince of Wales' marriage, with the family arranged around a bust of Albert, the late Prince Consort. Standing (left to right) - Princess Alexandra of Denmark, Princess of Wales (1844- 1925); Prince Albert Edward, Prince of Wales (1841-1910); Princess Helena (1846-1923): Grand Duke Louis of Hesse (1837-1892).In front (left to right) - Princess Alice (1843-1878); Queen Victoria (1819-1901); Princess Beatrice (1857-1944); Prince Leopold (1853-1884); possibly Crown Princess of Prussia (1840-1901).

И още една от януари 1863, т.е. същия период с принцеса Алис и принцеса Луиз

От самия сватбен ден рисунки много, снимки малко Simple Smile
Wedding Party
Скрит текст:
9th March 1863: The Danish and British royal families at Windsor, the day before the wedding of Prince Edward and Princess Alexandra. The guests are Prince Christian (later King Christian IX of Denmark), Princess Louise of Denmark (later Louise of Hesse-Cassell), Prince Frederick (later King Frederick VIII of Denmark), the Crown Prince of Prussia (later Frederick III of Prussia), Princess Alice, Grand Duchess of Hesse-Darmstadt, Prince Louis (later Ludwig IV, Grand Duke of Hesse-Darmstadt), Princess Helena (later Princess of Schleswig-Holstein), Princess Alexandra, Prince Edward (later Edward VII), Princess Victoria of Prussia, Prince Georg (later King George I of Greece), Princess Dagmar of Denmark (later Marie Fyodorovna, Tsarina of Russia) and Princess Louise, Duchess of Argyll. (Photo by John Jabez Edwin Mayall/Hulton Archive/Getty Images)
Сватбено тържество
9 март 1863 г.: Датското и британското кралско семейство в Уиндзор, денят преди сватбата на принц Едуард и принцеса Александра. Гостите са принц Кристиан (по-късно крал Кристиан IX на Дания), принцеса Луиза на Дания (по-късно Луиза на Хесен-Касел), принц Фредерик (по-късно крал Фредерик VIII на Дания), престолонаследникът на Прусия (по-късно Фредерик III на Прусия), принцеса Алис, велика херцогиня на Хесен-Дармщат, принц Луи (по-късно Лудвиг IV, велик херцог на Хесен-Дармщат), принцеса Елена (по-късно принцеса на Шлезвиг-Холщайн), принцеса Александра, принц Едуард (по-късно Едуард VII), принцеса Виктория на Прусия, принц Георг (по-късно крал Георг I на Гърция), принцеса Дагмар на Дания (по-късно Мария Фьодоровна, руска царица) и принцеса Луиза, херцогиня на Аргайл. (Снимка от Джон Джабез ​​Едуин Мейъл/Архив на Хълтън/Гети Имиджис)

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 16:41 от peneva_a

# 238
https://x.com/Blairsun15/status/2008559175631335659
Уилям и кучетата посрещат Джордж и Шарлот в Кенсингтън. Харесва ми как децата сами си носят багажите, макар да имат възможността някой друг да им помага с багажа.

В същото време е притеснително колко близо е оградата до дома и как постоянно има минувачи, които заснемат всичко.
Притеснително е, да.
Но друго ми направи впечатление,  освен, че сами си носят багажа - ходят си под снега, без преструват и без нужда от натура да им пази главите от снеговалежа  😀

# 239
Нали се твърди, че Виктория много е тъгувала по мъжа си. И до края на живота си не е свалила траура по него.
Макар че и други коментари сме срещали. И филми гледали... А и личните писма и дневниците на Виктория знам, че са били унищожени от наследниците ѝ, което е доста странно за тези среди.
За онова време снимките са съвсем нормални. Хората и до ковчезите с покойните си близки са се снимали, та какво остава до бюста или портрета на починалия баща. За нас днес е шокиращо и леко налудничаво.

Общи условия

Активация на акаунт