Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 44 778
  • 847
  •   14
Отговори
# 285
Харесва ми визията от 23, с тази коса  на свободно падане и не  открито лице и назад доста при другите снимки.

# 286
Много ми хареса прическата от ноември 2023!
Този костюм никога няма да ми омръзне заради страхотния цвят.
Нова блуза ME+EM за принцесата на Уелс днес. Тя носи и подкрепя марката от 2014 г. - дългогодишен фаворит с основание.

# 287
На мен този костюм ми харесва най-много с розовата риза с връзката. Днешната -не. И Матилде загащена не одобрих, но розовото може. 
Летисия в.лице изглежда освежена-хареса ми.

# 288
Косата на Катрин наистина е за завиждане. Костюмът й е страхотен - и като цвят, и като кройка.  Повече ми харесва в горните варианти, когато има цветови контраст с ризата. Уилям почва да побелява Simple Smile

# 289
Съвременните технологии са страшна работа. Както говорихме за личното богатство на холандците, гледам снимка във Фейсбук, която поразително прилича на Амалия. Ама не е Амалия.
Ето историята и за това богатство. Прагматичен кралски брак тихо преобразява финансите, майчинството и управлението на холандската монархия, издигайки млада германска принцеса до трайно влияние.

Кралица Ема Нидерландска, родена принцеса Ема от Валдек и Пирмонт, се омъжва за крал Уилям III през 1879 г., съюз, белязан от внимателни преговори и модерна чувствителност. Въпреки че Уилям е десетилетия по-възрастен от нея, бракът е структуриран така, че да осигури на Ема финансова независимост и сигурност. Родителите ѝ осигуряват зестра от 40 000 холандски гулдена, която се удвоява ежегодно от краля - споразумение, което подчертава статута ѝ на партньор с определени права, а не на пасивен съпруг.

Брачният договор предвижда и майчинство и наследяване. За всяко родено дете Уилям обещава 50 000 гулдена в холандски национални дългови ценни книжа, държани в тръст, докато детето достигне зряла възраст, с лихва, изплащана на Ема междувременно. Тази далновидна разпоредба отразява както фискална благоразумие, така и признание за майчината роля на Ема. През 1880 г. тя ражда принцеса Вилхелмина, осигурявайки бъдещето на Оранската династия във време на политическа криза.

# 290
AI е пообработил снимката, че да се докара приликата с настоящата принцеса Wink
Има прилика, но далеч от толкова поразителна...
Оригиналната снимка

и същата жена в по-късна възраст

по ред: Кралицата майка Емма, принцеса Юлиана, принц (консорт) Хендрик и кралица Вилхелмина (На мен Амалия ми прилича на Юлиана и баща ѝ... и най-много на баща си и баба си Беатрис)

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:56 от peneva_a

# 291
  • София
Все житени питки. Simple Smile

# 292
Да видим утре ще ни изненадат ли с нов портрет или като някои други години нищо няма да публикуват.

# 293
  • Някъде там

Розовото на Матилде и на мен ми харесва, а аз розово хич не обичам.
Много е хубава тази пола.

Максима я има в синьо.
И Меган е много хубавка в розово. Много й отива.
Участват в събитие на Опра
https://www.instagram.com/reel/DTQKAagAKwd/

# 294
Безупречна Кейт, страхотно й стои костюма, като излят. Прекрасен цвят, много добре избран за ангажимента, изглежда стилно и делово, без да е скучно или траурно. Харесва ми монохромния избор тази година, но фаворит ми е комбинацията от 2023 с бялата блуза.

# 295
Хаха, наистина доста обработена снимка. В интерес на истината, първата асоциация ми беше с Вилем, но нали все пак е жена,най-много на него прилича Амалия. Но да, ако не бе обработена снимката, нямаше да я забележа.

# 296
Много красив цвят е костюма на Катрин, блузката също е много хубав модел и цвят. И двамата прекрасно общуват и комуникират с хората, винаги са толкова предразполагащи и ангажирани, няма въртене, суетене и просто позиране за снимка, когато говорят с хората просто забравят за всичко друго и им отдават цялото си внимание.
На мен също много ми харесва прическата ѝ от ноември 2023 г.

Виждам доста голяма прилика между принцеса Ема и Амалия, дори на необработената снимка.

# 297
  • Glasgow
Кралица Камила има годишнина (5г) от създаването на благотворителната ѝ инициатива, подкрепяща четенето. Снимката е от юли в нейния личен дом Рей Мил, публикувана днес 👑📖

# 298
  • София
Днес празнува бъдещата кралица.

# 299

Balloon Happy Birthday 44* Champagne

Общи условия

Активация на акаунт