Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 54 771
  • 1 051
  •   28
Отговори
# 210
  • в сърцето на един мъж...
Освен че са черни и имат къдрички по деколтето, нямат много общо

# 211
  • Glasgow
Маргарет за мен Heart Хубав бюст и най съобразено деколте с тялото ѝ, на другите малко сякаш не са им по размер Simple Smile

# 212
Аз Маргарет не харесвам и не разбирам защо навремето са я обявили за голяма красавица. Има една-две снимки, на които изглежда добре, и толкова. И като възрастни, Елизабет ми е по-хубава.
С тези пък рокля - съвсем. Не ѝ харесвам раменете, прекалено полегати са. Еталон за женска красота преди няколко века, ако съдим по портретите на кралските съпруги и любовници или други аристократки, но къде са днешните слабички и равни раменца 😄

# 213
  • Glasgow
Най хубавата от рода, не че най хубава като цяло. Дето има израз 'за британка е доста хубава'Simple Smile))
Като каза преди векове, нещо ми излезе наскоро май покрай изложбата на тема Мария Антоанета и роклите, една рокля на кралица Виктория. Ако не е снимано от кофти ъгъл изглеждаше сякаш е носено от жена 140 см висока и толкова широка. Аз друга представа имам за нея

# 214
Нисички и дребнички са били хората навремето. Мъж 1.70 е бил великан, жена над 1.50 върлинеста кобила.
Да не давам препратки към портрети, музейни експонати или литературни творби. Акселерация 😄
Единици са били изключение от това правило. Със сигурност - Карл Велики и Петър I. Предполагам са изглеждали като мутанти сред дребничкото и хилаво тогавашно човечество.

# 215
Най хубавата от рода, не че най хубава като цяло. Дето има израз 'за британка е доста хубава'Simple Smile))
Като каза преди векове, нещо ми излезе наскоро май покрай изложбата на тема Мария Антоанета и роклите, една рокля на кралица Виктория. Ако не е снимано от кофти ъгъл изглеждаше сякаш е носено от жена 140 см висока и толкова широка. Аз друга представа имам за нея
Като млада Кралица Виктория е била фино миньонче... след ражданията и т.н. напълнява доста с възрастта
Била е висока 150см.

Повечето ѝ портрети са, като е седнала, а на снимките обичайно няма нещо друго за мащаб Thinking
Ето снимка възрастна

И снимка със съпруга ѝ принц Алберт

Немските принцове консорт доста са повишили ръста в АКС Smirk

# 216
  • Някъде там
Като казахте някога...
Снимка на децата на крал Кристиан IX на Дания, направена в Градинската зала на двореца Фреденсборг, около 1892 г.
Като ги видя с тези прически и много се забавлявам. Но се чудя как се поддържа това ежедневно ? Не че са имали друга работа тогава..

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 12:41 от daviz

# 217
Сигурно с часове са се гласели, за да излязат на обяд или вечеря. В семейството! А май не е било прието и с една рокля цял ден да се ходи. За закуска една, за обяд друга, за разходка трета, за вечеря... И така 😄
За бал или прием вероятно и по цял ден е било гласенето.
А за шивачки по колко ли време са отделяли 🙄 Сваляне на мерки, избиране на платове, модел, пробване на ушитото. Първа, втора, трета проба... Не е като днес, накупят скъпа конфекция и са готови с 2/3 от гардероба си 😄

# 218
  • Glasgow
На мен този тип прически ми изглеждат сложни. По късно и тя има от тези високите прически като от на daviz снимката, даже май на Коронацията е с такава🫤(Кралица Александра, тук още принцеса, за мен тя разхубавява АКС, майка на Джордж V, който е доста хубав)

# 219
  • Някъде там

Като млада Кралица Виктория е била фино миньонче... след ражданията и т.н. напълнява доста с възрастта
Била е висока 150см.
Напомни ми едно към едно Мария-Тереза.
Фино слабичко и красиво миньонче и след ражданията се променя толкова много.

Птица така е, но й тогава това им е бил живота, не са имали работа и ангажименти като сегашните.
Е да шивачките (камериери, фризьори) са имали много работа, което пък е било добре за тях.
Мисля, че сме обсъждали с какво и как са се гримирали, но не помня вече. То едно и две неща ли са се коментирали. Но пак са интересни.

# 220
На мен този тип прически ми изглеждат сложни. По късно и тя има от тези високите прически като от на daviz снимката, даже май на Коронацията е с такава🫤(Кралица Александра, тук още принцеса, за мен тя разхубавява АКС, майка на Джордж V, който е доста хубав
Скрит текст:
)
Едуард VII май най-много прилича на майка си, другите деца са повече Сакс Кобург Готта

Ta чак да ги е разхубавила... не знам, те си и приличат, рода са през немски династии Simple Smile

И една сватбена снимка на Едуард VII и Александра Датска, която ми е "леко" крийпи
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 13:06 от peneva_a

# 221
  • Някъде там
Ооо Леополд ми е много красив на мен и най ми харесва от всички деца на Виктория. Жалко, че е починал толкова млад.

Това сладурче става на 2 годинки.
Какви хубави очички има..

Балтазар на Феликс и Клер Люксембург.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 13:32 от daviz

# 222
https://x.com/Blairsun15/status/2008559175631335659
Уилям и кучетата посрещат Джордж и Шарлот в Кенсингтън. Харесва ми как децата сами си носят багажите, макар да имат възможността някой друг да им помага с багажа.

В същото време е притеснително колко близо е оградата до дома и как постоянно има минувачи, които заснемат всичко.

# 223
Графиня Елоиз ван Оранйе, племенница на холандския крал и  известна като gravinfluencer (графиня-инфлуенсър) беше подложена на критики в социалните мрежи.
Тя публикува снимка от вечеря с приятели и семейство и написа, че организира „dinner & watch party“ заедно, за да гледат новия документален филм Sporen van slavernij (следи от робството), в който участва нейната майка, принцеса Лорентин.

Мнозина последователи и коментатори така приеха думата watch party (буквално: „групово гледане“) в контекста на много сериозно историческо съдържание като робството, че решиха, че е неподходящо и нечувствително, особено когато тя съпровожда това с добре изглеждаща вечеря.
Елоиз публикува отговор в своите Instagram Stories, обяснявайки, че не е искала да омаловажи темата, и че е използвала думата watch party, защото така обикновено се наричат събирания, на които се гледа телевизионно предаване заедно. Тя каза, че събитието е имало емоционално значение за нея и семейството ѝ, и че повече би искала вниманието да е върху важността на самия документален филм и историята, която разказва.  
Става дума за NPO-документална поредица, в която майка ѝ принцеса Laurentien изследва семейната си история, включително колониалното минало и робството в Индонезия.
Медиа‑експертът Tina Nijkamp критикува поста, наричайки идеята за „dinner & watch party“ около сериал за робството „тотална лудост“ и казва, че това е „свят наопаки“ — че да правиш от такова сериозно съдържание социално „събитие“ е нелепо и нечувствително.  
Телевизионен коментатор (Victor Vlam) каза в предаване, че такъв тип постове показват как Eloise няма реална представа за живота на обикновените хора, което според него е притеснително.

# 224
  • Glasgow

И една сватбена снимка на Едуард VII и Александра Датска, която ми е "леко" крийпи
Скрит текст:
вари го, печи го, свекървата си е свекърва, дори и кралиците 😂

Общи условия

Активация на акаунт