Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 42 923
  • 823
  •   9
Отговори
# 405
Изпуснах ви краищата.

Малко преди Коледа полицията прави обиск в апартамента под наем на Мариус в Осло. Изземат някакви веществени доказателства и са разпитали него и жертвата точно преди Коледа.
На Мариус се повдигат още няколко обвинения, едно от които сериозно.
Не се казва какви обвинения, но щом жертвата е жена ... Сигурно пак в същия стил.

# 406
Принцесата на Уелс, патрон на Ръгби съюза, ще бъде домакин на прием в замъка Уиндзор в четвъртък, 15 януари, за женския отбор по ръгби на Англия след победата им на Световната купа през септември 2025 г.

# 407
Принц Уилям е наел специалист по кризисен мениджмънт, от фирма, чиито директор е работил за Чарлз и Камила. Lisa Ravenscroft.
Скрит текст:
Според "източници близки до Кенсингтън" не е наета, за да оправя щети, а за да менажира ежедневната комуникация с пресата.
Тъкмо ми излезе представянето й май е в линкдин. Тежка артилерия е.

# 408
  • Glasgow
Да, пишеше, че бившият и шеф я описвал като bulletproof sunshine Simple Smile В шотландската преса пише, че я наемат заради Андрю, ама то това не е ли на Чарлз проблем, не на Уилям? На мен ми се струва, че медиите подготвят завръщане на Хари и е заради това, вече в няколко има заглавия на статии как спечелил битката за охрана, а то още не е минало разглеждането, после в самата статия 'източници близо до' казаха, че само формално трябва да мине разглеждането и т.н.

# 409
О, да, вярно, че имаше статии тия дни, че Хари може и да получи право на охрана.
Аз лично изобщо не вярвам да се върнат, но с охрана може и да пътуват по-често до Англия. Догодина е и Инвиктус там.

Едва ли я наема само заради Хари, де, според мен.

# 410
  • Glasgow
Не да се върнат, ами да идват отвреме навреме, както за Инвиктус. Той някакво дело май има този или другия месец също. Но няколко такива материала имаше, или покрай Коледа как трябвало Меган до доведе децата да се включат и т.н. Трябват им да си запълват страниците, нямат лош герой сега, пробват сестрите Йорк, как Южени погледнала накриво Кейт незнамсикога преди сто години, или да намерят нещо мътно около бизнесите им, но няма много интерес като гледам от публиката Simple Smile

# 411
Странно решение би било. Обратно в "капана".

Зависим от данъкоплатците, които ще му плащат охраната, ако получи одобрение.
Значи и те ще са в правото си да изискват от него.

Ан, Софи и Едуард са работещи рояли. Да не изброявам и разните братовчеди на Елизабет също. Никой от тях не получава охрана освен за работните си ангажименти.
Значи работещите рояли нямат 24/7 охрана, но е възможно неработещ роял да получава такава. Тогава да дадат и на Зара, Беатрис, Южени, Луиз, Джеймс. И те са неработещи, значи им се полага.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 12:22 от Tinо

# 412
  • Glasgow
Той има охрана, но не е въоръжена май. А за да има тази въоръжената, за която не може сам да плати, частните фирми за охрана нямат право на оръжие, трябва да предостави плановете си с месец предизвестие, за да се организира. Там май са неразбирателствата

# 413
Аз така и не разбрах за какво му е тази охрана, че и държавата за му я плаща? Нито е някакъв важен индивид, нито има имоти в Англия, нито е дипломат, нито иска да живее там.
Има си право на някаква охрана докато е там, не му ли стига? Никой в държавата не е тръгнал да прави заплахи за живота им и да се интересува кой знай колко от него и семейство му.

# 414
  • Glasgow
Син на kрал. Скоро като обясняваха експерти защо Уелс заградили толкова декари имаше чак намесени заплахи от IRA, сигурно има неща дето не знаем, аз нямах представа, че има още IRA. А те в активните си години убиват чичо им Маунбатън и част от семейството му като заплаха към кралицата.

# 415
Той затова се бори - да се направи реална оценка на заплахата. За това ще има скоро решение или вече има, не помня. А заплаха има, защото е син на баща си. Тя не изчезва със спирането на работата му във фирмата.
Другите работещи рояли не са деца на краля най-малкото. 

А държавната охрана има съвсем различно ниво като координация и налична информация.

# 416
Щом сестрата и брата на краля могат да живеят без охрана, то и сина на краля, който живее в Америка може.
С Уилям не може да се сравнява изобщо. Той е престолонаследник и отглежда престолонаследник, база за сравнение няма.

# 417
Той синът на краля живее в Америка без такава охрана.
През цялото време става дума за охрана в Англия, не по принцип. Не за 100% от времето.

# 418
  • Glasgow
Той затова се бори - да се направи реална оценка на заплахата. За това ще има скоро решение или вече има, не помня. А заплаха има, защото е син на баща си. Тя не изчезва със спирането на работата му във фирмата.
Другите работещи рояли не са деца на краля най-малкото.  

А държавната охрана има съвсем различно ниво като координация и налична информация.
Няма решение още, мисля че другия месец щеше да е. Ама пишат как 'източници близо до' казали, което обикновено е опипване на почвата, как реагират хората. Не им разбирам много тези оръжейни термини и лицензи. Не може да дойде с американска въоръжена заради лицензи, британска частна май няма лиценз за оръжие, а тази дето той иска трябва да има планове в аванс кога, къде, за да се организират изходи, маршрути и т.н., а той май не е съгласен с това.

ред. да, става дума само за охрана в ОК, само докато е на посещение, не за постоянна.

# 419
Ан и Едуард пък са брат и сестра на крал. Какъвто би бил и Хенри след време. Те нямат охрана. Значи сега ще му я дадат за определен период и после ще я оттеглят?
Защото според вас причината е роднинската връзка.

Аз четох и че Хенри отчаяно желае Чарлз да открие игрите в Бирмингам.
Пак кралските особи да му спасяват проектите.
Първите такива отново са били във Великобритания. Елизабет не е присъствала. Значи нямат задължение като монарси и главнокомандващи на въоръжените сили на Обединеното кралство да присъстват, каквото четох.

Интересно, че Чарлз никога не е подкрепил с присъствието си някой от проектите на Уилям. Това би говорело достатъчно.
Единият е свикнал да се оправя със собствени сили, другият все чака помощ от този или онзи.

Joker, можеше да споделиш близки до кого твърдят, че ще получи охраната. Е, не са близки до кралското семейство, а близки до Хенри. Роя Ника пък сподели за програмата на Хенри през предстоящата година. Щял пак да ходи в Украйна и на още няколко места по света. И после не изтичала от Хенри информация в английските медии, всичко било дело на кралското семейство.
Програмата му е ясна месеци напред, няма драма, ако споделя програмата си 1 месец напред на когото трябва, за да си получава сегашната охрана.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 12:46 от Tinо

Общи условия

Активация на акаунт