Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 9 612
  • 226
  •   3
Отговори
# 120
Бисквити „Шипка“! Малки, какаови, много вкусни. Обожавах ги. Simple Smile

# 121
Бе, май съм си остаряла - мразя студа, замръзналата колà🤭, мразя и... високите сметки за отопление, и дефицита на витамин Д3... 😄😄😄
А като си спомня, че ходех без качулка докъм 30-годишна... И не ми пукаше колко под нулата е. 😆
(Щото шапка не мога да нося никаква, буквално ме стяга всяка🤭)

Не помня бисквити "Шипка", само обикновените и "Чайка". 🙂
А кутията сякаш ми е позната.

Изобщо - какаови май само "Еверест" помня от преди, но като че ли чак през 90-те се появиха.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 13:30 от Ензим

# 122
Аз миналата година много се радвах, че случих голям сняг в селската къща - обух си ботушите, екипирах се с шапка и подходяща връхна дреха и емнах поляните (там гори няма за жалост, селото е равнинно, макар че както е изоставено вече, и гористо ще стане) - с голям кеф газих в дълбокия сняг, правих снежни топки...въобще, забавлявах се. Тази година се надявам пак да случа такова време, ама дали...
Еверест и по мои спомени са по-късни бисквити, но не помня точно откога.

# 123
  • Майничка
Бисквити „Шипка“! Малки, какаови, много вкусни. Обожавах ги. Simple Smile
Малки бяха, но не бяха шоколадови. Формите бяха сърчице, правоъгълниче и кръгче.

# 124

А като си спомня, че ходех без качулка докъм 30-годишна... И не ми пукаше колко под нулата е. 😆
(Щото шапка не мога да нося никаква, буквално ме стяга всяка🤭)

И аз така с шапките, та до ден днешен. Чат-пат, особено напоследък, при тия минусови температури, мятам качулката.
От бисквитите обожавах чаените. Не знам имат ли аналог в момента. Иначе, преди малко хапнах Детска закуска, които си купих от България и установих, че съвсем не са лоши, почти като едновремешните.

# 125
Покрай снега и непочистените улици...
Понеже живеехме в къща, всеки път, когато завалеше сняг (ех, едно време и в нашия град валеше сняг!), баба ми излизаше и правеше пътека през двора до външната врата, след това почистваше и тротоара пред нас. Всеки път! Съседите правеха същото. Никой не е чакал ни на община, ни на филанкишията. А тогава също се плащаха данъци...
Много безотговорни станахме днес, на това отгоре пък с много претенции.

А улицата ни пък никога не бе чистена от сняг – снегорин или нещо подобно, за сметка на това пък децата я превръщахме в огромна пързалка. И цял ден с шейните...

# 126
И у нас беше така. Татко излизаше и правеше пътечка до портичката.
Оттам почистваше улицата, по цялата дължина на нашата ограда и поръсваше с пепел от печката "да не се хлъзгат хората".
Това си беше нормата и никога не съм го чувала да мрънка, че това е работа на някой друг.
Живеехме на главна улица, минаваха коли и автобуси.
Ринеше и снегът пред и около къщите на по-възрастни съседи, овдовели бабки.❤️
Други времена, други хора...

# 127
В малките градове имаше доста млади и не беше проблем да се почисти пред входовете. Сега има входове само с пенсионери и най-вече овдовели пенсионерки.
Коя да излезе да рине сняг?
От нашия вход тая работа я върши младеж на 50 Wink, малко невъздържан, но му прощаваме, де.

# 128
То и сега влиза в задълженията на живущите да си почистват тротоарите пред къщата, само че големия процент смятат, че щом плащат данъци общината е задължена да го прави. А данъците, които се плащат са смешни на фона на претенциите, които имат гражданите за чистота.

# 129
Баща ми много обичаше да чисти сняг и винаги чистеше пред блока, дори и да не е наш ред. Аз също съм излизала да чистя, сега ще ми е малко по-трудно. Сега един съсед, подобно на баща ми чисти винаги, да е жив и здрав, че и той е на години

# 130
  • Бургас
Аз откакто се помня, такива задължения не сме имали, може би, защото не е имало толкова сняг.

# 131
Явно си по-млада.

# 132

Карз е морско чадо, там едва ли пада толкова сняг.

# 133
  • Fairbanks, Alaska
В Бургас, обикновено падаха по 4-5 см сняг. На всеки 4 години падаха по 15 см. Това съм забелязал за периодите, когато имаше сняг всяка година. Единствено през 2001 година имахме 50 см сняг. Валя 26 часа без прекъсване.
Дори на 02.10, когато падна първия сняг в София, при нас вместо да застуди, се стопли още. Първия ден от студената вълна беше 16 градуса, после се вдигна до 19. Във всички други градове температурите паднаха до 10-11 градуса.

# 134

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 02:11 от GG*

Общи условия

Активация на акаунт