Съпруги на военнослужещи - 35

• 2 194
  • 128
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добро утро, ранобудни. Днес и аз съм в тази група.
Чакам да се размрази един пакет бутер тесто. Ще правя хот дог. До сега не съм опитвала с готово тесто.
На работещите - спорна работа.
Отивам на кафе. С мъж. В кухнята. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 106
# 107
  • София
СГГ, чудесно мото за деня! Не забравяйте да се усмихвате, момичета. Да добавя - по-добре е да имаме бръчки от усмивки, отколкото от цупене и мръщене.
Да споделя - по-добри стават кренвиршките, когато ги завия в моето тесто. Grinning
Днес менюто ще е обери хладилник. Разнообразно, балансирано и каквото още се сетите от модерните термини. Аз бих казала - разтоварващо. Stuck Out Tongue Winking Eye
След обяд съм на тръстиката. Нали знаете Господ колко щедър е бил, когато е раздавал зъби...Joy

# 108
  • София
Ми, Фло, какво да ти кажа по отношение на зъбите. Когато каката избираше професия все това повтарях - стани зъболекар. Хората имат по 32 зъба, а само по две очи или бъбреци (пък от повечето неща си имат само по едно).
Ние имаме курс, много ми е гадно да имаме мероприятие, толкова близо до празниците и в този грипав сезон само се моля да не лепна нещо, защото не можах да убедя директора да го изтеглим назад, и сега 40 маймунки си стоим в една стая с вентилация (не обичам помещения с климатици).
Още е вторник, а съм уморена като за петък - това е и заради студа, стигурна съм. Поне мама ми гледа къщата тази седмица.
Исках много работи да пиша снощи, но от телефона ми е неприятно, а обичайно все от там пиша.
Сега не помня какво исках да пиша.
Та затова поздрави от мен и до след малко.

# 109
Много е тихо ...
Имаме си ❄️❄️❄️ - 1-2 см., толкова е красиво, бяло и свежо.
Аз чета, чета ... и колкото повече чета, толкова повече нищо не зная. Няма палци и молитви, които ще ми помогнат в събота. 🤣

Това е последно, за седми път студентка няма да бъда /може ... след 20-30 год. при Flo 51, но ако и тогава е без изпити/.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 22:01 от СГГ

# 110
  • Пловдив
И тук всичко побеля. Отново.
Вятъра спря, днес и Райко се показа, та събра бялата покривка, но от преди няколко часа пак заваля и вече всичко е бяло. Нашата стая е към стадиона и пейзажът е страхотен - бяла приказка!
И СГГ, не се заричай Joy Още след първият път казах, че аз повече няма да уча - ей ме на, за 4 път студентка (то сега не е баш студентство... Някакво такова междинно положение сме - нито студенти, нито курсанти Joy )
Децата бележници нямат толкова, (то вече и бележници няма де), колкото аз - студентски книжки Joy
Айде, оставям Ви, че за утре трябва да съм свежа и с ума си - първите часове ще представям реферат

# 111
  • София
Никога не кзвайте "никога", Знае ли човек какво ще му щукне ?
СГГ, радвам ти се на ищаха за учене. Твоето момченце в кой клас е вече?
МЪНИЧЕ и ти си нашата гордост. Утре да им скриеш шайбата. Да те гледат с увиснали ченета.
МАГИ, добре си ти, щом мама е около теб.
МИС Ю, какво ти обяснява вашата хубавица - защо не иска да ходи с татко си на градина? Вчера видях едно клипче и много ми хареса, Госпожичка като вашата се върти около татко си и го пита: Тате, искаш ли да те целуна? А таткото отговаря: Пари вече нямам, майка ти преди малко ме целуна... Joy
ДУНДИ, твоето момче завърши ли военната си служба? Все пак промяната е стрес. Постарай се да му помогнеш да го преодолее.
СЕТИ _БЕТИ, за теб е чувалчето с прегръдките. Hug
РАДИНКА, щом се справяш в поледицата, значи си готова за Формула 1. Stuck Out Tongue Winking Eye Внимавай все пак. Grinning
НИЯ, оздравяхте ли? А дано!
ЛУННО ЦВЕТЕ, Посвикна ли с новата позиция? Вярвам, че не е лесно, но и в теб вярвам, че ще се справиш!
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, как си, миличка?
RED ROSE, дано ти остава време и за нас.
Момичета, завивайте се през глава и лека нощ! Heart

# 112
# 113
Добро утро! Фло колкото и добър да е човек винаги има едно но.... Старая да карам внимателно,особено ако някое от децата е с мен. Но все по- често баща ми ме моли аз да го закарам някъде. Верно че той си е на години и вече мн.не се наема ама ми има доверие което е важното. При нас е кучи студ,всичко замръзна а снега само леко побеля . От години сме нямали сняг. Децата не знаят какво е да се забавляваш в сняг. Преди мн години с братовчедите и аз като най-голяма се спускахме пред баба и дядо с една метално корито. Е спускахме го ама баба не ни се караше. По цели дни стояхме на снега а после се слушахме на печката. Какви мили спомени...... Усмихнат ден!
П.П Мъниче,скрий им шапката. Знам ,че можеш!

# 114
Чаша с пухкав ❄️.

# 115
  • Пловдив
И отново поздрави от другата България. Положителни температури, слънчо се паказа, сухо. Любимо ми е така.
Да си вали в планината.
Фло, ММ е последни дни в казармата. Чака си заповедта от София, но явно някой по схемата се бави. Както каза той. : Не знам дали се влиза трудно в армията, но със сигурност трудно се излиза. И тяхната там подполковничка ли е, не знам каква е, от човешките ресурси не знае защо точно е на този пост. То е криене, то е заключване на кабинета, отказ да ти даде документ, а е длъжна да го направи ... чудо. Както каза Маги, тази е пример за Нечовешки ресурси. И не знам защо всички си мълчат и я търпят. Явно има здрав гръб.
Тегаво му е, времето си тече, само сменяме схемите за курса. Жената в центъра за професионална квалификация ни чака, за да се оформят документите, но в МО им е през ... Отделно всички в това поделение са прецакани с по два месеца в договорите си. Кой и защо го прави, аз лично нямам обяснение, но е унизително. Влязал е на 15 години в армията, на 55 ще излезе напълно разочарован, да не кажа обиден. 40 години от живота ти и накрая да се гаврят. Всички прецакани с по две заплати. Мизерници ... И изобщо не ми пука кой ще прочете написаното от мен тук.
Ох, не беше това начинът да ми започва денят. Но тази дне ми е напрегнато, имам и доста работа. Лек ден желая на всички.

# 116
Добър ден,
Минавам нагледно да ви покажа днешния ден по описания  от Дунди начин. (Снимка по-долу)
После ще се включа за повече, че съм в движение, днес съм в отпуск заради задачи.

# 117
  • София
Дунди,
Това място ми е първата любов, там започнах реално и изкарах малко над 12 години нам и Нечовешките ресурси са си все така нечовешки и хич не са ресурси. Бавно се превръща във феодално царство и на тях (нечовешките) никой нищо не може да им каже от време оно. В частност колежката е страхлива като мишка, не би нарушила зоната си на комфорт за нищо  - страх лозе пази... що да звънш по Софшя и да пита.  А за ощетяването - не са майстори,  просто грешат безобразно, с убеждението, че са прави, с високомерие и после се замитат по най-лесния начин - за сметка на хората. На мен и ММ изгубиха съответно 19 и 21 дни отпускатл - общо две заплати са... какво да ти кажа. За ТМ - да си запази добрите спомени с колегите и близкия кръг приятели, това ще го "топли" във времето. Ако го успокоява - от там май почти всеки си тръгва неуважен и огорчен.

# 118
  • София
Привет, прекрасни!
ДУНДИ, говори му, успокоявай го, сега има нужда от подкрепа. Парите не са маловажни, но в края на краищата не са всичко. Когато с Ромео обмисляхме да подаде ли рапорта и да приключи, той сподели с мен и аз го подкрепих безрезервно, за което ми благодари. А имаше колеги на които жените им не бяха съгласни да напуснат Армията. Казваха им : ще седиш там, докато те държат... Единия не доседя Направи инфаркт и приключи със земните дела. Права е МАГИ - колкото и да е било трудно, колкото и до последно да има ядове и проблеми, все пак имало е и толкова хубави случки. Създадени приятелства, кодоши, шеги и закачки. имало е и напрегнати моменти, и ядове, и проблеми с висшестоящите, ( къде пък ги няма) и проверки, и безкрайни наряди, а вън животът празнично шуми...Чест му прави, че е издържал на всичко това. Твоята роля в случая е изключително важна! Опитай се да му изтъкваш добрите страни, да се чувства уважен, подкрепен и най-вече обичан! Семейството е от изключителна важност! Важен е той, а не с колко пари в джоба ще се прибере. Аз поне така мисля.
Минахме днес при кардиолога, доволна съм - внимателен, много знаещ, подробен, човек и професионалист с големи букви. Препоръчвам го.
Отивам да си прибера внучето от училище. Приятна вечер! Hug

# 119
Добър вечер!

Реших да надникна, малко да си поразсея тиквата и какво да видя - изписали сте света. Браво! Призована съм и от Фло - няма начин да не се явя Simple Smile
Качвам снимка с две питиета - кой каквото си хареса. Все пак не е време за кафе.
Фло, как да съм - изморена и изнервена. В София са болни от месец и нещо и не минава и не минава - само си предават бацили ли са, вируси ли са, не знам. Че и четиримата. Казах - идвам, отговориха ми - няма да идваш може да се заразиш. И така, слушам и изпълнявам. Ако решат - насреща съм. На работа ми е напрегнато, както ви казах останахме само двама. Колегата е в отпуск /няма да се отпускам да разказвам за какво става дума, но дупе да ми е яко/. Някои хора ходят на работа само за стаж и не им пука. Отделно е курса и за там време не ми остава много, а и от умора не ми се гледа вечер и не ми се мислят дизайни. Ми то в 10,00 ч вечерта каква креативност и творчество да има човек? Ох, помрънках си, но ще се справя и с това.
Нямам сили да пиша за всеки поотделно, радвам се, че сте активни и ви желая хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт