Съпруги на военнослужещи - 35

• 4 436
  • 234
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Добър ден и от мен. Допивам си кафето с вас и се потапям в бумагите.
При нас снегът е малко. Тази сутрин беше пухкав и бързо падна от колата. Малко фитнес преди работа.
Ниа, тайната на крем супата от тиква е в подправките. А и, разбира се, не е само от тиква. У нас е на уважение особено през зимата, с къри, индийско орехче. А и трябва да е леко люта, т.е. няма да е подходяща за твоя малък злоядко.
Синът на братовчедка ми не сядаше на масата без салам. Все искаше "люто кани" т.и. лют салам, разбирай с черен пипер. Дано се вредите за Боровец.
Аз правих резервация и през нощта, за потвърждението се чака да е в работно време. Защото резервация се прави онлайн, но пак трябва да я види и потвърди човек, което е най-тъпото в случая. Но в хотела я видяха още на сутринта, преди клубовете в София да заработят. И по-лесно става от компютър.
Радинка, аз пък вчера откарах час и нещо в банката, за да внеса едни не много пари по фирмената сметка. Ми то става много бавно заради не знам си колко документа, които се попълват. И като се падне някой пред теб с неподредени пари или да не знае какви суми къде трябва да внесе, и става опашка. Абе голямо писане пада. Но и това ще мине.
Не успявам да спомена всички, това само Фло го може.
Прекрасен и усмихнат ден от мен.

# 181
  • София
Ох, пак ви изтървах. Уж нямам нови непрочетени, а като видях Дунди да пише "Добър ден и от мен." и си викам - тука има нещо...
И вярно има.
Ния, не знам дали и какво е в работно време на онлайн резервациите, но аз вчера в работно време го гледах сайта и дава В момента няма активни онлайн продажби! За допълнителна информация и резервации, моля да се свържете със сектор „Почивки в страната“ на тел. 02/9221577 или сименс 21577
Та според мен, когато е за резервация извън смените - пак ще е по телефона.
По места са пратени картите за чужбина, а тук няма нищо написано - те са на жребии... ама кои минават към системата и кои през поделенията - кой знае.
Мъниче, къде е това? Много ми прилича на Св. Константин - ние там обичайно бедстваме.
Тук докато се наканя да пиша и сняг вече няма. Иска ми се в събота да заведем Малечка на Витоша да се попързаля, дано да е хубаво времето.
Оставям ви, че нещо всичко живо се е разработило твърде много.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 15:12 от magi_sveta

# 182
  • София
Привет, прекрасни.
Изпращам ви за настроение една песен. Докато карах внучката към училище всички светофари светеха в зелено, а по радиото звучеше Зелени сигнали на група Сигнал. Песен отпреди 40 години.

Пред училището пълно с млади хора. Шумни, весели, смеят се, бутат се, закачат се, пушат електронни цигари. Момчетата с разтворени якета, без шалове, момичетата с разпилени коси, без шапки. Млади - не им е студено. Прекрасни!!!
По пътя към дома пак си тананиках тази зареждаща песен.

# 183
  • Пловдив
Маги, малко в страни е от Св. Константин - Атолука (или лет. Васил Петлешков) се казва местността.
Взе да ми дотяга на мен вече, а съм едва на средата на семестъра (и образованието) Rolling Eyes Да идва вече утре и да си се прибирам, макар и само за 2 дни

# 184
  • София
Стискай зъби, МЪНИЧЕ, но не много силно, че ще създадеш работа на колегата. Grinning
От утре започвам лекции с нова група. "Танцьорки" в клуб за латино танци. Възраст 55+. Да видим как ще бъде. После ще ви кажа. Радвам се на желанието им да научат още нещо.  Дали пък аз да не се запиша в клуба?
Сега лека и спокойна нощ!

# 185
"Съдбата познава много начини да провери нечия воля. Понякога - когато не се случва нищо, понякога - когато всичко се случва накуп..!"
Паулу Коелю
Добро утро!
Пожелавам ви усмихнат Петък! 💓🌷✨

Мъниче, не един път си ни показвала и доказвала, че се справяш с няколко неща на един път! Ще се справиш, ще мине и това, с усмивка ще си спомниш пак един ден! ❤️
Фло, неуморима си! Радвам ти се много, аз сигурно макар да съм ти дете на години, нямам сигурно и на 1/100 от твоята енергия! Прегръдки!
Маги, точно се зачудих защо те няма така, а то известия си нямала... Давай завръщай се!
Дунди, радвам се, че и ти се включи! Напрегнато и при теб, ама явно началото на годината не е много леко за всички!

Все си повтарям и това ще мине, вярвам, че след месец ще се успокоят горе долу нещата и с еврото и с всичко.

Прегръщам ви, днес ми е накакво такова емоционално! Раздавам прегръдки и усмивки наред! ❤️

# 186
  • София
Привет!
Отново е хубаво при нас.
МИС Ю, усеща се ентусиазма ти и хубавото настроение. Нека такъв да ти е този ден, а и идните. Grinning
От сутринта сварих за децата една тенджера кус кус, сготвих постен бял ориз - и това по заявка. Сега ще си прегледам лекцията, ще се направя на красива и отивам на среща с танцьорките. После ще споделя впечатления.
Все пак стиснете палчета - да се харесаме взаимно. Мисля, че ще се получи. Отивам позитивно заредена.
Хубав ден, прекрасни! Hug

# 187
# 188
Момичета, някоя от вас скоро да е посещавала хотел Олимп в Боровец? Как е хотелът в момента, много ли е препълнено? Също ми е интересно да знам дали е топло както преди в базата. Благодаря!

# 189
Кафето
няма никакво значение.
Въпросът
е да дойдеш.
/Оля Стоянова/

Добро утро!
Колко силни думи, хем простичко казано, хем имат голямо значение.
Наистина е страхотно да има с кого да си пиеш кафето, което е само повод.
Много сте писали момичета, скоро май ще завършим темата. Разсмивате ме, научавам нови неща от вас - с две думи - чудесно е тук!
Много ми е мързеливо днес, но това не означава, че няма да стана по първи петли. Въртях се, въртях се и станах. То като си свикнал да ставаш по тъмно, що да си поспиш в събота. Днес ще чистя, пазарувам и т.н. и ще се опитам да наваксам с курса, че много изостанах. Ходя да ми правят изследвания, едните резултати ще ги чакам най-малко седмица, че е по-специфично изслеването и така.
Появи се един "проблем" - пиша го в кавички, защото генерално погледнато е бял кахър, но ме дразни много и не знам как да постъпя. Имам съседи с/у мен /след 2 години и половина почна да се понапълва блока/. Младо семейство с две малки деца, всичко им е направено като от списание в апартамента и т.н. Дълго ремонтираха и накрая миналата седмица се нанесоха. Какво беше учудването ми, когато се прибирам след работа и гледам на площадката /която е много малка/ оставена детска количка, някакви неща за котка, няколко чифта маратонки, боклук и още неща. Мирише на площадката, която е с врата /затворена/ и е малка. Реших, че тъкмо се нанасят и са ги оставили тези неща. Е да, ама не - това си продължава - сутрин излизам - заринато с обувки и т.н., вечер се прибирам - още повече неща. И смърди - на мръсни обувки, на котка и какво ли още не. Сега съм в размисъл как да постъпя. Едно, че ми пречат, че е смрадливо и влиза в апартамента тази миризма, друго, че е грозно, трето няма къде да стъпиш и дори чистачите не могат да си свършат работата. Ако кажа направо, може да имам неприятности за в бъдеще, а не искам това. Как хем да съм тактична, хем да не си разваляме отношенията /все пак се предполага, че ще живеем дълго време врата срещу врата/ и т.н. Този грозен манталитет да се оставят неща по стълбищата мислех, че е изчезнал, все пак сме в нов блок, млади хора и т.н. Да, ама не. Ей такива мисли ме владеят. Вие как бихте постъпили?
След дългото оплакване спирам. Няма да ви споменавам поименно, радвам ви се и желая хубав ден!

# 190
Привет!
Пералня, сушилня, прахосмукачка ..., време е за разходка и среща с приятелки.
dafinov list, много неприятно, лоша миризма 🤮, разговаряй с тях.

# 191
  • Пловдив
Дафиново листче, в същото положение сме и ние Cry
Скрит текст:
Разликата е, че със съседите до нас сме в приятелски отношения, още преди да купим апартамента.
Коридорът при нас не е малък даже напротив, но постоянно е него има оставени колички/тротинетки/ролери/колелета... Не е проблемът в тях, но обувките и миризмата Triumph Ужасно е! Отварям вратата на етажа постоянно, за да се проветрява (на стълбищата държим поне един прозорец отворен), но на етажа сме 4 апартамента и постоянно някой я затваря. Миризмата е отвратителна - на моменти дори ми се повдига, когато вратата към стълбищата е била затворена повече време Sob
Честно, не знам как да постъпиш/и как да постъпя аз, съответно. Със сигурност отношенията биха се развалили, а целта далеч не е това

# 192
Сър беше командировка с една нощувка там миналата седмица. Каза, че абсолютно целият Олимп е пълен. Било топло и храната била вкусна. Беше питал за места да ходим с децата казали му, че няма до средата на март и да сме проверели в системата за впд-то. За системата си споделих мъката... Ще ходи тази седмица в агенцията да пита на място.
Момичета, някоя от вас скоро да е посещавала хотел Олимп в Боровец? Как е хотелът в момента, много ли е препълнено? Също ми е интересно да знам дали е топло както преди в базата. Благодаря!

# 193
  • Пловдив
При нас дойде грипът. Бъдещият татко и бъдещият дядо са изолирани. Имаме си лазарет 🤣 И двамата са с висока температура и течащи носове. Получават храна, сокове и лимони през вратата. Илачите ги получиха вчера. Проверка и инструкции - по телефона.
И аз оставям изчистеното от тоалетната на котката пред вратата, но е в поне два добре завързани найлона и това се случва много рядко. В нашия вход е чисто, добре се поддържа, блокът е саниран. Само пред една врата има разни натурии, но те са с 3 деца. Но боклуци и обувки няма. Не знам как да се постъпи освен да се говори с домоуправителя и той да им каже.
Ние бяхме на олимп през есента. Беше непоносимо топло, както обикновено.
Приятен ден на всички. Аз ще си полегна малко.

# 194
Дафинов лист, моето предложение е да изкараш на площадката нещо бои, разредител и, нещо такова смърдящо - хеля се усетят. Ако не стане... Не виждам полезен ход. Или да им кажеш, че си алергична към котки и от тази миризма се задушаваш. Пак с цел пък да се усетят... Това ми хрумва.
Иначе във входа имаме обратния проблем. Ние живеем в панелен блок. На партера има широко място, което по принцип е предвидено за детски колички (сериозно по типов проект са си така). Ние живеем на втория и преди нямаше асансьор. Оставях там количката, защото не можех да я замъкна. Съседката от първи етаж ме уби от мрънкане, че е грозно. Уж да не си разваляме отношенията се принудихме да пуснем асансьора да я качвам.
Сега е блока има доста малки деца. Та на това място се оставят всякакви буталки, тротинетки, колела (само такива неща, не боклуци). Съседката от първи етаж ги разнася по етажите пред вратите на семейства с малки деца...

Общи условия

Активация на акаунт