Съпруги на военнослужещи - 35

• 4 217
  • 225
  •   2
Отговори
# 195
Редактирам се, че видях, че има споделени мнения преди мен, та не ми е много актуално предложението за включване за Боровец.

Добър ден и от мен,
Днес при мен е лежерно..до колко е възможно?!
Спахме до по-късно, после бях на фризьор, после пазарувах, уж отидох за продукти за бисквитена торта на дребчето, демек мляко банани и бисквити, ама се прибрах с едва мъкнеща 2 големи торби продукти. Приготвих едни хотдог-ове (както ги нарича дребосъка) за обяд, по инфлуенсърска рецепта от тик ток 😂 сега следва тортата, едни картофи с месце за основно и една салата с кус кус, че имам едни продукти за обиране от хладилника 😂
Довечера мисля да си сипя едно вино и да лежа 😂
Е, не напразно има приказка "Мара подробната", та и аз така всичко да си кажа,всичко.
Дафиново листенце, ситуацията е доста неприятна, ама не мога и да разбера как вътре ще им е уж всичко мега якото, скъпото и претендират явно за някакво положение, а отвън такава свинщина (без извинение). Както е казала и Мъничето, аз също мисля така, че отношенията биха се развалили след разговор, пък макар и абсолютно добронамерен от твоя страна.
СГГ, планът за деня ти ми харесва, приятно да си изкараш!
Sturanka, аз не мога да помогна по въпроса с Боровец, не съм била там. Може би Маги ще може да каже или Дунди, те са били, ама дали скоро не знам.

Отивам, че тортичка ме чака за правене. До после! 🍀

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 17:18 от Мис Ю

# 196
Добра вечер!
Вече сме на кино, гледаме филм - "Ян Бибиян", снощи беше "Рататуй".
Лека и спокойна нощ!

# 197
  • София
Привет, момичета!
Днес не съм писала, но в свободното време надничах ту при вас, ту при бабите.
Сутринта бях такси, после - зъбарка. На обяд имах среща с колеги от поликлиниката в един много уютен рАстуран.
Събрахме се половин дузина жени и прекарахме три часа  в смях и спомени. Хубав колектив бяхме! Шефката ни е на 93 - все още с акъла си и с чувството си за хумор. РаботИ до 89. Голям образ е! Завеща ми инструменти, медикаменти и десетина пациенти. Толкова бяха останали живи.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, как ли биха реагирали твоите мили съседи, ако заемеш не половината, а цялото коридорче с всевъзможни боклуци. Само кажи и ще ти изпратим чували със стари обувки и дрипи. Зависи от възпитанието им - може да се разсърдят, а може и да се извинят, и да си приберат боклуците. Мисля си, че ако са много възпитани едва ли биха постъпили така. Стига да е дискретен и съобразителен домоуправителя, би могъл той да говори с тях. Нали не са врата до врата. Идеята с миризмите и алергията също не е лоша.
МИС Ю, редовно правя като теб - отивам за 1 хляб и се връщам финансово олекнала с 50€.
НИА, назначете я тази съседка от първия етаж да разнася по етажите колела и колички. Хем ще изкарва по някое евро, хем ще й върви трудов стаж. А може и да разнася клюките от първия до последния етаж и на обратно - това поне не е тежка работа. Stuck Out Tongue Winking Eye
ДУНДИ, аз при първи симптоми съветвам незабавно лечение с Магнавир - пресича болестта за часове! А сега  за снахата кой се грижи?
МЪНИЧЕ, известно време остави няколко чифта ваши обувки пред вратата. После прибери вашите, вземи един чувал, събери техните и ги метни в контейнера. В един момент ще им свършат наличните обувки. Ако трябва, повтори няколко пъти упражнрнието и даже се оплачи на съседката, че са изчезнали любимите ти обувки. Може пък да ги отучиш. И пак си бъдете приятели.
СГГ, в детска градина ли работеше?
Изоставям ви. Леко съм гладна, но пропуснах да вечерям до 20,00 и сега храна чак утре в 12.00. Да, но за една седмица съм минус 1 кг. Готвя се за лятото. В началото на Юни с бабите от КГБ отиваме във Варна. В Златоград миналото лято по моя идея търкаляхме питка, че няколко дружки все ходеха с обелени колене. Сега им предложих - дефиле в центъра на Варна с дрес код - монокини. По-смелите - дибидюс.
Хайде лека и спокойна вечер, прекрасни!!! Hug
Пак се улях!

# 198
„Понякога спокойствието идва не защото всичко се е наредило, а защото си престанал да се бориш с това, което не можеш да промениш.“

Добро утро!
Дали е вярно посланието? Не знам. Ако пък съвсем спрем да се борим за каквото и да било докъде ще стигнем? Ей, какви размисли в неделя сутрин. Те са предизвикани от моето оплакване за съседите. Момичета, добри идеи давате, вчера говорих с домоуправата и ще се действа по накакъв начин, но първо /ама каква съм лисица/ ще взема един подпис от тях за нещо, което ще предприемем някои от апартаментите и ни трябва съгласието на 50% от собствениците. Освен това във входа има място за тези колички в приземния етаж, асансьора слиза до там - наистина не виждам какъв е проблема там да се оставя. Апартаментът е голям, има място за обувките им вътре и т.н., но явно всичко е манталитет. Представителката на домоуправата ми каза - селяндура си е селяндур - и златна тоалетна да му направиш, той ще ходи на двора да с....е. И е права. Ще видим как ще се развият нещата. Благодаря за коментарите.
Фло, ти ме изуми с твоята шефка Open Mouth. Както е казала Мис Ю - и наполовина на вашата енергия да имаме на тези години голяма работа ще е това. Явно разковничето е в работата - човек се държи във форма, но все пак ти като специалист ни кажи така ли е? Магнавира си го запаметих за спешни случаи. Я кажи какво стана с твоята група Танцьорки, щеше да ни разказваш?
Мъниче, и твоята не е лесна - че и приятели. Не знам какво да те посъветвам. Ти днес пак ли потегляш към моя град?
Дунди - бързо оздравяване на всички, а другите се пазете, особено младата майка.
Мис Ю - ти май си във фаза готвене Wink
Ниа - и ти ми даде интересни идеи, ще видим, може и така да направя.
СГГ - поддържаш огъня в темата, радвам ти се!
Днес се предвижда разкрасяване и слушане на лекции, подготовка на проекта, че изпита наближава.
Хубав, макар и мрачен ден!

# 199
  • Пловдив
Добро утро!
Снощи до малките часове чакай сушилнята, за да мога да си стегна багажа, днес съм станала по тъмно, за да изпълнявам поръчки.

Листче, към обяд смятам да тръгвам, за да може да мина прохода по светло (и топло).
В петък като тръгнах от там, термометърът в колата показваше 8°, грееше едно хубаво слънцето.... Минахме Сливен и насам една мъгла, едно чудо - градусите слязоха до 1,5° Stuck Out Tongue Winking Eye

Усмихнат да ви е деня!

# 200
  • Пловдив
Добро неделно утро и от мен. Тук си е мъгливо.
Допивам си първото кафе с вас и чакам болните да се събудят, за да видя ще имам ли задачи през деня и какви.
Фло, родителите на снахата са тук. Те са покрай нея. Снощи в лазарета пак се вихриха едни температури. Особено при бъдещия татко. Струва ми се, че той е вече за нещо по-сериозно, дано утре намери време да стигне до джи-пи-то. Че няма време да се побутва. Иначе ММ е много по-добре.
А моята девойка е на фаза лятна пограма с концерти из Европа. Имат билети за концерти в Балселона и в Брюксел. Сега остава да си нагласят пътуването. Брюксел ще съчетаят с Париж. Нека се забавляват, сега им е времето.
Приятен ден на всички. Лек път на мъничето към Шумен.

# 201
  • София
Добро утро и от мен.
Ние чаками метро,  прибираме де от зъбар - рано пиле, рано пее.
Много сте писали, но тъкмо чаканито на Малечка пред кабинета мина неусетно.
Болните - бързо оздравявайте.
Ние засега се крепим. Дано го пропуснем това.
Лек път, мъниче!
Много се ядосвам на мъгливи почивни дни. Искахме да отидем на пързалка - ама не бих в това време. Вчера пазарувахме, ходихме на балет, гледахме филми. С ММ бяхме на театър и отбелязахме 29 години заедно. Препорйчвам "Случаят Джем" за харесващите класически театър.
За съседите не ми се отваря дума (нашият на който му пречи шумът от всичко скоро не се е активирал) - иначе ни тропа и прави скандали, дори когато шумът е от ремонта на тротоарите отвън.
Днес сме и на детски театър. Да видим как ще ни представят "Алиса в страната на чудесата".
Та това от мен в това сиво време.
Чао и до скоро.

# 202
Докато стана и вместо добро утро, идвам за добър ден!
Дунди, бързо да се оправят болните, че важни събития ги чакат. Те в Пловдив ли ще са си? Тук ли ще се роди девойката?
Дафинов лист, според мен си го измислила отлично. Ще чакаме да кажеш как се развива казуса.
Мъниче, лек път! Май го дават поне с положителни температури. Хубаво е като се включваш тук! 🥰
Фло, развесели ми за Варна. Особено думата дибидюс е много колоритна.

Казвала ли съм ви за моите любими за произношение думи 😂 най-обичам думата "маркуч"... Който я е измислил, признала съм го, тази сега дибидюс ме впечатли, отдавна не я бях чувала. Знам какво означава, но самата дума е колоритна както казах.
Тъкмо да натисна да публикувам и светна, че Маги е добавила отговор.
Маги, честита годишнина! Още много години в разбирателство и обич ви пожелавам! 🥰
И ние имаме скоро, ама годините заедно са на повече от половината на вашите 🫣

Пожелавам ви хубав ден, ние ще си стоим на топличко, тук една принцеса се преоблича в карнавални рокли, щяла да изнася представления. Цитирам "ще се преобличам в спалнята и после ще идвам тук да ти се представлявам" 😂❤️ отивам да гледам моята Рапунцел! 🫰

# 203
  • София
Привет, прекрасни!
МАГИ, честити да са ви годините, преживяни заедно в обич, сговор, подкрепа! Heart Добре сте си уплътнили времето - радвате се на трите си чудесни деца! Браво на вас!!! Hands Plus1
ДУНДИ, може би трябва да започне АБ, че няма много време за бавене. Щъркелът е на границата...Stuck Out Tongue Winking Eye
МЪНИЧЕ, лек път и бързай бавно! Обади се като стигнеш. Навярно и майка ти така ти казва. Hug
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, известният австрийски психиатър Виктор Франкъл каза: Когато видим, че не можем да променим света, това ни предизвиква да променим себе си! Когата децата ми бяха малки, една възрастна жена ми каза - за да те слушат децата ти, съгласявай се с тях. Grinning А работата наистина крепи човека. Не мога да си представя, че ще навлека пеньоара, ще нахлузя пантофите и ще гледам индийски сериали. Това не е моето!
МИС Ю, стана ли тортичката? Аз направих за децата кроасани с масло с готово бутер тесто Бела. Не съм очарована. На Лидл било по-добро.
Неспоменатите момичета ги гушкам. Е хайде и всички останали. Hug

ПП Пристигам с балетна стъпка и чупка в кръста в блокчето ни. Групата на танцьорките е страхотна! От 12 - половината са електроинженерки. МАни, бЕгай - ток и жици! Питах ги,  да не са се наговорил - всяка втора да е електричарка. Две лесотехнически инженерки - едната сече дърветата, а другата прави мебели от тях. Една зъболекарка, 3 години по-голяма от мен. Преди 6 - 7 години е закачила на пирона бялата престилка, та след това изпаднала в депресия. Посъветва ме да не се отказвам, докато ми се работи. И 3 с икономическо образование. Повечето  са планинарки - катерят се, слизат, и ми увисна ченето, като казаха, че понякога изминават по 15 км. дневно. Е това на мен не може да ми се случи! Останаха много доволни от първата лекция. Предполагам, че следващия път ще имам още една или две групи.
МИС Ю, сега ще прочета твоя пост.

# 204
Пише се ..., вчера само аз ли имах проблем?

# 205
  • София
Всички имахме проблем!
Очаквам включване от CNN. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 206
  • Пловдив
Щъркелът донесе розово вързопче, 3.090 кг, 49 см. ММ е дядо, аз съм баба по заместване.

# 207
dundi73, честитооо... 🤱.

# 208
Честито, Дунди! Да са здрави всички и да ви радва много розовото вързопче! ❤️
Тъкмо честитих и на дядото под неговата публикация!
Много хубави новини! 🍀🌞🥳

# 209
  • София
Честито ви розова радост, Дунди!!! Няма такова баба по заместване, щом си с дядо, значи си баба! И ние си имаме една баба по заместване, ама пусто, децата повече към нея си теглят и така сладко особено малката и вика бабо!

Общи условия

Активация на акаунт