Професия учител - 24

• 6 881
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Аз бях по същия начин - два дни преди ваканцията ходех с температура на работа, но нали не трябва да товарим и колегите, и бюджета...  И то защото предната седмица целия клас беше в пълен състав, болни, здрави, всякакви си идваха на училище, заради празненства, подаръци и пр. Говоря за начален етап.
Аз два дни преди ваканцията се разболях, стисках зъби на тържеството, на Коледа едвам дишах от ларингоспазми, на НГ вече можех да дишам, ала още не съм се изчистила напълно... То нашата ваканция - една седмица... Колкото един болничен...

# 16
Аз ходих на лекар, с АБ съм, ЛЛ ми даде болничен до края на седмицата, даже каза, че съм се “изтървала” и да не си помислям да ходя на работа. Обадих се на работа и като казах, че е до края на седмицата ме насметоха - ощетявала съм колегите, толкова ли е зле. А разбирайте, аз рядко ходя на лекар, минава ми за 2-3 дни, но този път ме повали. Та, замислих се къде е човешкото отношение, винаги когато става въпрос за здравето на някой изобщо не се замислям. В тази среда уж трябва да са възпитани и ерудирани хора, уви…

# 17
Така е.
А майките ги питат "Тези болни деца бащи нямат ли?!"
Честита Нова година, колеги! Желая ви най-вече здраве и нека мечтите ви се сбъднат! 😇

# 18
Дори в частния сектор е по-лесно с болничните. Разбирам бюджет, колеги и т.н, но не трябва ли здравето да е на първо място. И с пневмония съм ходила на работа и сякаш се считаше, че това е в реда на нещата.

# 19
Честита Нова година на всички! Да е здрава и успешна!
Защо ходите болни на работа? Никой няма да ви даде тиквен медал. Аз не спекулирам с болничните, но когато съм болна си взимам. Представям болничния и не ме интересува кой какво приказва. Пускайте си покрай ушите приказките на "доброжелателите" и хич да не ви пука. Здравето е най-важно. Сами ,ако не се жалим, няма друг да ни жали.

# 20
Не, аз наистина недоумявам... Що за глупости са упреците във връзка с взет болничен? Ще кажеш, че правим животоспасяващи операции и от нашето отсъствие зависят животи.

# 21
  • При елфите ...
Нас днес директорът ни помоли, който не се чувства добре, със симптоми и т.н. да не идва на работа... за учениците същото се отнася. Но като знам какво мърморене се мърмори от страна на колегите, които трябва да заместват отсъстващите учители. Има колеги, които отсъстват по цял месец заради хронични или други заболявания... и това са само вътрешни замествания, за повече се взема заместващ учител на титуляра. Може би заради това липсват телерантност и колегиалност...

# 22
  • Пловдив
И това стана с пустата програма "без свободен час".
Не мога да разбера какво толкова ще стане, ако първи и последен час се дават свободни?
Или на по-големите - и два часа на ден да са им свободни. Какво толкова...
Влизала съм в клас, 7ми час, който им е 5ти пореден ГО. Загуба на време и за деца, и за учители.

# 23
  • European Union
Нашето училище не работи по "Без свободен час", но ми се е случвало да замествам девети!!! час по учебна практика. Абсолютно ненужно.

# 24
  • Върху лъчите на Слънцето.
Нищо не ме учудва в нашите колективи. Аз наистина съм с рискова бременност, но още ме говорят, че можело да изкарам първи срок, а съм се възползвала...
Не живея за хорското мнение. Вредно е.
Лека и спокойна бременност! Kissing Heart

# 25
Когато бях бременна преди около 3,5г. колегите ми масово ми се чудеха на акъла защо все още си го причинявам,  а не съм си взела болнични да си почивам и бременея спокойно. А от ръководството ме притискаха да изляза болнични преди началото на уч.година(тогава се падах около 4,5м.), пак в тяхна полза, за да не плащат лекторски, когато почна да отсъствам и такива простотии. Но аз си бях решила да си започна годината, исках да си кажа чао с децата и да разберат защо ги оставям, а те толкова искрено се радваха. Изкарах си месец и половина с тях и тогава излязох болнични. Така че не трябва да ни притеснява много кой и какво иска, защото всеки си гледа неговата полза,  в това се убедих. Особено ръководството на училището, почти никакъв шанс да ти влезе в положение.

# 26
  • у дома
Преди повече 25 год загубих бебе в края на 6тия месец точно за да си доизкарам срока и защото няма кой да ме замества...После и двете бременности бях болничен от началото до края...
А въпроса Докога смятам да ми боледуват децата /зададен след като и двамата изкараха през две седмици варицела и се наложи да съм болничен цял месец почти/ ме накара да напусна системата...

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 11:29 от svetlaem

# 27
Аз май пак съм с въшки. Joy Да видим сега какво ще ми кажат... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 28
Е, въшките не са причина за отсъствие от работа. Мажеш със шампоан за въшки и си готова. Казвам го от личен опит.

# 29
Да, те сами са дошли тези въшки. Точно, че някой родител е мазал с шампоан и обратно на училище, затова сега са и по учителя. Миналата година го играхме този кошмар до степен, че в момента в Правилника на училището е записано, че за въшки/гниди сестрата връща от училище и до пълното им изчистване не се посещават учебни занятия (няма значение дали са живи или са мъртви, иначе се въртим в омагьосан кръг, особено пък началните класове). ЛЛ дават болнични за това.

Общи условия

Активация на акаунт