Следваща стъпка?

• 12 529
  • 382
  •   1
Отговори
# 225
  • SF
Но това са детайли и много характерни за всеки индивид, за всяка двойка, които много трудно ще разплетем.
Знаете ли колко много мъже разполагат с много пари, влюбени са до уши и са сериозни в отношението си към жената, но нямат никаква фантазия и грам усет за креативност и подход. Питат приятели, питат майки, сестри, приятелки на жена си, и купуват на сляпо, без изобщо да влагат усилие да помислят.
Наскоро имаше тема за един ужасен годежен пръстен, купен по предложение на приятел на годеника, а авторката се чудеше как да го заменят, защото въобще не й беше по вкуса. Някои от вас писаха и там и сигурно си спомняте темата.
Затова двойките трябва да са достатъчно интелигентни и да имат подхода спокойно да "си намекват", без усещане за притискане, ако "случайно" се спрат пред някоя витрина и уточнят, че не носят жълто злато, не харесват розовенкяви камъчета и  висулки, крушовидни форми и т.н. Все пак всяка влюбена годеница си представя как ще го носи дълго на ръката си и иска бижуто освен като символ на обвързването да бъде и красиво. Иначе много си предлагат  с пръстени от кенчета, от лъскави опаковки на бонбони и т.н. Малко жалко, ако "жестът" е важен и се изчерпва с тези символики.
Много мъже, включително и моят баща, дават пари и казват на жените "виж, купи там нещо, аз не знам какво и нямам време/не мога да обикалям". Накрая гордо, сякаш президент връчва орден Стара планина, поднасят пакета и дори не знаят какво има вътре. Толкова им е интересен ънбоксингът, колкото и на човека, който го разопакова.

# 226
  • София
Но това са детайли и много характерни за всеки индивид, за всяка двойка, които много трудно ще разплетем.
Знаете ли колко много мъже разполагат с много пари, влюбени са до уши и са сериозни в отношението си към жената, но нямат никаква фантазия и грам усет за креативност и подход. Питат приятели, питат майки, сестри, приятелки на жена си, и купуват на сляпо, без изобщо да влагат усилие да помислят.

Тия с многото пари имат поне една читава секретарка, която избира наистина хубави подаръци.
Тук случаят не е такъв и господинът не е питал никого, минал през супермаркета и взел там нещо, това е липса на култура, освен на отношение към нея. Тия с даването на пари, дори не са толкова зле, из темите за подаръци се оказа, че всички се радват на пари.

# 227
За подаръците аз не бих се раздърдила, на мен също са ми подарявали неща, с които просто да отбият номера. Обаче на мен лошо впечатление за него ми създаде това:

Той купуваше по някой букет от време на време, някой ненужен подарък за празниците, изненади никога не ми е правил с предтекст, че " не знаел как и не му идеали идеи, но се бил грижил до мен когато съм имала здравословни проблеми, тъй като и с това се сблъсках през тази година, а за капак и с това се обосновава, че заради мойте здравословни проблеми ние сме сме могли да имаме "honeymoon" периода от нашата връзка и просто му трябвало още време..

Не стига, че тя се сблъскала с тези проблеми, ами и той й внушава вина. Чувставата му са изстинали понеже не се е веселил по цял ден с нея и му трябва време да види дали ще се подобри здравословно и ще си изживеят "honeymoon" периода. Интересно ми е и в какво са се изразявали грижите му за нея, ако авторката още следи темата, ще ми е интересно да разкаже.

# 228
Таис, и аз не знам защо му подарява нещо за 1000 лв., НО! Както ти казваш  - "ще избягам с писъци, много е ангажиращо". Именно. А нашият ЛГ не само не бяга, ами ПРИЕМА подаръка и всичко останало, ама без той да се ангажира с каквото и да било. Егати и ......(няма да пиша, което мисля за него, че сигурно ще е в разрез с правилата и добрия тон).

# 229
Добре де, мъжът може да е всякакъв, ама лъжец реално не е. Като са го притиснали, не е мотал, а е казал, че иска по-неангажиращо да я карат.  Като че ли не може да се изметне някой и след брак и деца, та голямо чудене и дивене как така...??? Преди искал сериозна връзка и брак, пък сега не щял.

Само една година е "изгубил" на авторката. Понеже тя явно хубавите преживявания с него не ги брои, само "загубата на време, безполезните подаръци и неговите кусури вижда. Е, много мъже са така, ОК са за веселбата, но не тичат към ангажименти. Не я е залъгал с точен срок и да я мотае. Ами голямо оплюване на този мъж, а нито е домашен насилник, нито я обижда горчиво. Да го сменя и готово.

И защо пък да не приеме човека подаръка от 1000 лева? Дават ли ти - взимай, е казал народа Simple Smile

# 230
  • София
Добре де, мъжът може да е всякакъв, ама лъжец реално не е. Като са го притиснали, не е мотал, а е казал, че иска по-неангажиращо да я карат.  Като че ли не може да се изметне някой и след брак и деца, та голямо чудене и дивене как така...??? Преди искал сериозна връзка и брак, пък сега не щял.

Само една година е "изгубил" на авторката. Понеже тя явно хубавите преживявания с него не ги брои, само "загубата на време, безполезните подаръци и неговите кусури вижда. Е, много мъже са така, ОК са за веселбата, но не тичат към ангажименти. Не я е залъгал с точен срок и да я мотае. Ами голямо оплюване на този мъж, а нито е домашен насилник, нито я обижда горчиво. Да го сменя и готово.

И защо пък да не приеме човека подаръка от 1000 лева? Дават ли ти - взимай, е казал народа Simple Smile
Сельо е, голямо оплюване не е. С жена като него ще са си супер. Просто не е тип като за авторката. Казал е, че иска нещо сериозно, тогава така е мислел. Сега не я лъже, откровено не му се жени. Тръгнал си е, всичко е точно, според мен.

# 231
И всички примери за подаръци на света да съберете - не иде реч за това.
Ние я разбрахме, авторката, пробвайте да я разберете и вие - и ще стане ясно защо е права

Това са подаръци, в които ясно се чете НЕ ПОМИСЛИХ ЗА ТЕБЕ. Няма никакво значение от фантастико ли са купени или от къде.

Не е помислил тя какво харесва, на какво ще се зарадва, какво обича, какво предпочита, какво е уместно, какво е неуместно; защо да не помисли и "чакай да видим тя какво ми подари на мене".

1000-та лева съм сигурна че са дадени не защото са доста пари, а защото НЕЩО хубаво е струвало толкова и не по-малко, примерно някакъв специализиран спортен екип или уреди или дреха, бе нещо, което е щяло да зарадва тоя човек - и той явно се е зарадвал.

ММ също не се занимава да избира подарък, дава ми пари и аз си го взимам. Е, интересно му е какво съм си харесала и го координираме. Идеално ни се получава - но и тук е спазено правилото, че този човек се е поинтересувал аз искам ли изненада или предпочитам да си я направя сама

# 232
Таис, и аз не знам защо му подарява нещо за 1000 лв., НО! Както ти казваш  - "ще избягам с писъци, много е ангажиращо". Именно. А нашият ЛГ не само не бяга, ами ПРИЕМА подаръка и всичко останало, ама без той да се ангажира с каквото и да било. Егати и ......(няма да пиша, което мисля за него, че сигурно ще е в разрез с правилата и добрия тон).
Тук е много относително при тях. нали са били във връзка, той може и да е приел, че си го е заслужил, щом му се подарява. Не мога да му направя психопортрет само по оскъдните данни, но чак пък да е  такъв, че да се изкажеш и това да противаречи на правилата, не е, щом автората го иска за съпруг и баща.
Просто тя е готова за това и иска точно с него, сега може да е бясна, че не и се е получило. Не знам, не знам.
За мен е обикновено житейско разминаване, не е била кофти връзката, а времевите очаквания.
На мен, когато ми се прииска брак и дете, ми дойде "сляпата неделя", както се казваше навремето за този порив. Та доста по-рано от нея се омъжих и родих.
Тогава ми падна пердето. Сега хората са по-предпазливи и слава богу!

# 233
Аз чак такава трагедия не виждам в подаръците. Не зная какво е Фантастико, нещо чак толкова долнопробно ли е, че не стават торти те оттам? Все пак, торта, букет и "безполезен подарък", за който въобще не беше написано, че е евтин, дори не се разбра кскъв е.
Може наистина човекът да няма фантазия, а да няма и време. Не всеки обича да се рови до безумие в сайтове и да подбира. За мен торта букет и подарък е предостатъчно. Но явно, друго я гложди авторката, иначе ако той беше мил, внимателен, забавен, нямаше чак толкова да страда от подаръка.
И още за подаръците-ако подаръкът е много скъп, спрямо ситуацията (защото за едни скъпо е 1000лв,за други в пъти повече), но да кажем, ако млад човек, живеещ под наем прави подарък за 1000лв на партньор, за мен това е не по-малко нелепо от "безполезен подарък" (който така и не разбрахме какъв е).

И твърде е възможно да има и друго обяснение ситуацията, може той в началото да е бил наистина убеден, че тя е човекът за него, но в развитието на връзката - цупене за торта, цупене за подаръци(защото още от първия пост става ясно, че и друг път е подаряван"безполезен подарък"), притискане за срокове, е, ами наистина може да ти се отще.

Едно е сигурно, те просто не са един за друг, добре е направила авторката, че го е пратила при брат му. И ако не се върне, по-добре.
А със следващия-малко повече разум в отношенията.

# 234
Е, да може да си е решил, че е много заслужил, чИ как иначе. Само дето той очевидно няма намерение да задълбочи връзката им, а само да заслужава подаръци, да го обгрижват, да си има и жена на разположение....и "не ме търси за повече".

Хубаво, че е го изпроводила, дано не го пусне пак обратно.

# 235
Подаръците му са неангажиращи, точно като връзката, която си представя.

# 236
  • Варна
Липсата на фантазия и време не ги оправдавам, ама хич. Особено във време, когато всичко е постижимо с един клик и ти го доставят на вратата. Ако не се сеща за подарък, да попита Чат ГПТ, със сигурност ще му даде много варианти. Или най-малкото да погледне на тоалетката ѝ, да види точно какъв парфюм или козметика ползва и да го поръча. Поне със сигурност ще ѝ нацели вкуса и ще се види, че наистина е помислил за нея. Този съвсем през просото го е подкарал.

# 237
honeymoon периода е нещо дето се прави след сватба.
Тук няма такова нещо, тъй че няма как да има.
Също  така той я е излъгал. За да заживее при нея  я е излъгал, че има сериозни намерения към нея - брак, дом, деца и такива тинтири минтири.
След година вика неангажираща връзка.
Това си лъжа.

# 238

Разбира се, че може да се изметне. Това което ме учудва е, че авторката в началото попита дали е луда, досадна и обсебваща и доста хора й потвърдиха, че е досадна и обсебваща. За мен изобщо не е луда, че след година отношения да му е поставила въпроса. За нас, отстрани, нещата стоят много просто - разминават се вече във вижданията си и трябва да се разделят. Обаче тя явно наистина се терзае и ми е странно на фона на това колко хора й казаха, че това нейното е притискане, следващия път да не й личало толкова, че чака пръстен, че всеки щял да избяга така...

# 239
Достатъчно е да се прочете темата за "най-тъпия подарък", за да се прецени лесно ли е днес да се правят подаръци. Едно време, особено в детството ми беше лесно, защото дори в условия на дефицит, всеки намираше нещо "интересно" и нямаше два магазина с еднакви стоки. Сега по цял свят едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт