Следваща стъпка?

• 11 779
  • 380
  •   3
Отговори
# 345
Хубави съвети се дадоха, но аз искам да се включи Тъга и в крайна сметка да разясни какво е решила да прави с тоя момък.
Такова даване назад от негова страна не те ли отблъсна ? Не изтрезня ли ?
Не проумяваш ли, че ако не получаваш нещо, което искаш от даден човек, ще го получиш от друг, стига да си последователна и целеустремена.
Както и ,че с един мъж не свършва света.

Със сигурност не мога да кажа, че ми е все тая или че не изпитвам нищо, но наистина поведението му ме отблъсна и някак си ми отвори очите. Дори да искам, не мисля, че мога да продължа с този човек след нещата, които чух.
Усещам, че дори да продължа с него, с това отношение към мен аз ще изгубя себе си и поне за момента...не мисля да продължавам.
Наистина не е лош човек, не мога и да го съдя или обиждам, явно просто не е моя човек и ми е тъжно, че трябваше да го разбера така, но вярвам и че всяко нещо е тук за да ни научи на друго, добро или лошо.
Вземам си урока на рамо и продължавам напред пък каквото дойде в бъдеще.
Благодаря на всички ви! ❤

# 346
Тъга, няма какво да тъгуваш. Една година не е чак толова много време, отървала си се навреме. Можеше да те залъгва с десетилетия. Слагай му хикса и продължавай напред.
Успех ти желая и дано бързо намериш твоя човек!

# 347
Bea, за мен мъжът не е негодник и злодей, но е използвач. И то доста отракан такъв. Перфектно ми се вписва в профила, който вече виждам при две мои близки приятелки, при едната още тече историята.

- Мъж, който на приказки е много отговорен, иска семейство, иска да гради, но дефакто с абсолютно нищо не се вижда като действие.

- Винаги има някакъв сериозен, уважителен проект, заради който се отлагат каквито и да е крачки към сериозни отношения - може да е градене на кариера, може да е старт на собствен бизнес или ремонт на апартамента/къщата на село. Всичко уж е "за нас", но дефакто това "нас" е част от някакво далечно, неясно бъдеще.

- Въпросният проект постоянно се протака поради възникнали обстоятелства - за ремонта няма читав майстор, сега зимата е лош момент да се ремонтира, после лятото материалите са по-скъпи и тн; за кариерата трябва да се минат курсове, които да дадат квалификация, но те все се отлагат уж има друго по-важно на линия да се решава.

- Докато тече безкрайната подготовка за развитие, се изисква подкрепа и търпение от жената - да не го притиска за важни за нея неща, защото той е в период, когато му е нужно да се фокусира над проекта и не иска да бъде смущаван.

- Той разчита винаги минимум на 50:50 финансово участие от жената като постепенно то се измества така, че тя започва да поема повече.

- Липсваща или изключително рядко случваща се интимност, кажи речи като приятелчета, които спорадично стигат до секс веднъж на месец-2.

- Когато на жената й скисне и повдигне някоя от темите табу - сексуален живот, брак, деца, общ дом и тн - бързо й се обяснява, че на мъжа не му е спокойно и мрази да го притискат, така никога няма да се навие понеже се чувства тормозен.

- Ако съвсем се усети, че жената й е дошло до гуша тук таме започват да се подмятат разни сладки приказки ала "Ау какво е сладко бебето на Панайот, нашето дали също ще гука така?", "Ти ще си по-красива булка от Петрана, а и нашата сватба искам да е по-голяма", "Аз искам да го възпитаме нашето дете така че да познава история и география" --- все едно човекът наистина ги мисли, чака и планира тия неща та жабата да поседи да се вари още малко в тенджерата.

- Никога няма някакъв ясен план. Не е като да каже: "Добре, хванал съм се с нещото Х и планът е до края на годината да стигнем до еди какво си и се надявам след това да се пренесеш при мен." - примерно. В случая на моята приятелка липсва: "ОК, ще завърша този и този курс и после пускам CV-та в големи фирми и можем лека полека да започваме опити за дете." И да, това има значение, защото на 27 авторката е млада, но моята приятелка беше на 26, когато се събираха, сега става на 30 и няма никаква светлина през близките години да се правят опити за бебе, а тя си мечтаеше да бъде млада майка поне под 30 да роди. Та едно е да почакаш 1 г, друго 2, съвсем друго 3 и докато се усетиш стават и повече.

# 348
Гугълче, много добре си го описала и сигурно има доста жени в такава ситуация, но аз никога не съм била.
По простата причина, че съм нетърпелива, темпераментна  и искам всичко веднага и сега. И съм живяла с един човек преди мъжа ми, а съм имала доста други гаджета и връзки, но никога не съм търпяла нещо много дълго, което не съответства на моя мироглед  ценност и виждане за живота.
Тоест няма как да търпя и да ме залъгва някой със сладки приказки, ако няма действия. Случвало се е, но не за дълго.
Това съм аз и моят опит, та не знам как някоя ще се залъгва,  ако не го иска, или просто  не иска да види реалността.

# 349
Как тогава ще обясните факта, че хора се женят след 2, 5 или 8 години? Тоест явно тогава мъжът е заявил сериозни намерения, преди това на първата година кой го знае как е бил Simple Smile

# 350
Как тогава ще обясните факта, че хора се женят след 2, 5 или 8 години? Тоест явно тогава мъжът е заявил сериозни намерения, преди това на първата година кой го знае как е бил Simple Smile

Ние няма как тук да познаваме спецификите на всяка интимна връзка по света и у нас Joy
Нито характерите, нито намеренията на участващите.
Можем да предполагаме примерно, че и жената е била ок да не се жени. Нали разбираш, че всякакви хора. Една иска брак, друга не държи.
Това че някои са се оженили на петата година няма общо с темата.

# 351

Е той може и след 30 години да й предложи тя като вече е в менопауза кел файда.
Да го чака... нали?

# 352
Те ако щат и след 38 години да се женят – щом това устройва и двамата, какъв е проблемът?
Но тук имаме един, който иска развитие, и втори, който само тупка топката. Без значение за какъв срок става въпрос, просто не гледат в една посока, нито имат конкретни планове. Отделно, че от негова страна е съвсем умишлено използвачество.

# 353
  • SF
Ами точно това прави двойката хармонична - ако и двамата имат сходни, ако не еднакви очаквания по много сфери в живота, в това число брак, деца...
В много двойки и двамата са в настроение "както и когато дойде, Шефът горе си знае работата, нямало нищо случайно", други двойки са фенове на стриктното планиране.
Колата скърца, когато единият натиска газ, а другият спирачка.
Но често се случва така в двойките и не е задължително топката да се тупка от мъжа. Много жени искат първо да се утвърдят в работата, след това да стават майки, въпреки желанието на мъжа да правят бебета и да се задомяват.
В много двойки с възрастова разлика също има разминаване в намеренията. По-възрастният иска да става родител, по-младият иска първо да попътува, да придобие квалификация, да се забавлява...

# 354
С това, че жената също не е търсила  мъж за брак.

# 355
Bea, за мен мъжът не е негодник и злодей, но е използвач. И то доста отракан такъв. Перфектно ми се вписва в профила, който вече виждам при две мои близки приятелки, при едната още тече историята.

И аз виждам мъже с този профил постоянно наоколо. Според мен ако Bea се сблъска пряко с такъв мъж, коренно ще промени мнението си. На този етап обаче й се вижда, че авторката сама си е изпросила такова отношение, затова и го защитава. Не виждам смисъл да й привеждам примери защо той е използвач, понеже ако някой не е препатил от такова поведение по един или друг начин, няма как да го разбере и винаги ще му изглежда, че момичето си е виновно (или пък че виновни няма и всичко си е в реда на нещата). Това е една от ситуациите, в които, ако някой има такова мнение, не виждам как само с примери от теорията може то да бъде променено. Ситият на гладния не вярва.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 13:59 от Delta_12

# 356
Може и така да е. На възрастта на авторката изобщо не съм си и помисляла да правяя скъпи подаръци на мъж или да плащам аз сметките сама. Но все пак да уточним, и други времена си бяха.

# 357
На възрастта на авторката изобщо не съм си и помисляла да правяя скъпи подаръци на мъж или да плащам аз сметките сама.

Надявам се и на авторката да не й хрумва повече, защото с такива действия на жените се заформя една притеснителна тенденция в обществото. Само не знам дали вече не е твърде късно, по познатите си съдя, че мъжете вече са отработили стратегията и тя се разкрива и доказва мноооого трудно (както се вижда и от темата).

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 14:00 от Delta_12

# 358
Тъга, ако бях доктор, щях да ти предпиша сутрин и вечер да си препрочиташ на Гугъл76 поста за срок от 2 месеца Grinning

Към него бих допълнила само, в частта, в която използвачът винаги обяснява, че бил притискан и това го тормозело и времето не било подходящо - когато един използвач почне с подобна реч, винаги разчита на вроденото ти чувство за достойнство и срам и те кара да се засрамиш/срамуваш от това, че искаш тези всичките неща (ангажимент, ексклузивност, дом, деца, брак, семейство).

Никога не позволявай измекярската му стратегия да прави пробойни в решението какво искаш. Това искаш. Точка. На който му пречи - да се отмести.

Това твое решение не се вменява на човека отсреща. Ако ще. Но е твоето си кредо и от него не отстъпваш. И следващия път, като се харесате с някой, да знаеш, че първите 2 месеца проличава дали човека е на същия акъл. И съответно тия 2 месеца се наслаждавай на секса САМО такъв, какъвто НА ТЕБ ти харесва, с нулево угаждане или компромис към човека отсреща. Тези глупости, че тая и оная практики били задължителни - не са. Твоя кеф на първо място.
Работи в твоя полза перфектно.

# 359
Гугълче, чудесно описание.
САмо да допълня – виждала съм подобни мъже точно след брака. И така, докато "смъртта ги раздели".
Демек – много семейства си живеят точно така. И това не ги спира да са в брак или да имат деца ама грам.
Мъжете или хайде много от тях са склонни точно на такова поведение (да, да, сега всички бг-мами ще кажат, че техните мъже не са такива и не го понасят това), но си е точно средностатистическо мъжко поведение описаното от теб – склонност към инерция, отлагане, мързел. За всичко. Рахат обичат мъжете и да не си дават зор особено. Психологически предимно.

Общи условия

Активация на акаунт