Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 870
  • 558
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Ако нямаш финансова свобода, нямаш никаква свобода.

# 541
Това не е вярно.

# 542
  • София
Може да излезеш с чаветата навън, на студа и да просиш...
Или да си тръгнеш без децата и да работиш.
Абе - имаш някакви опции за избор, не много привлекателни, повечето от типа "сам ще си го отрежеш".

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 20:14 от Rockstar

# 543
Ако си жена с образование и не си във война, можеш винаги да имаш финансова свобода.
Даже и жените без образование могат да се хванат касиерки в Била и пак да имат свобода. Финансовата свобода не означава да имаш милиарди, а да разполагаш с живота си.

# 544
  • София
Ако си жена с образование и не си във война, можеш винаги да имаш финансова свобода.
Даже и жените без образование могат да се хванат касиерки в Била и пак да имат свобода. Финансовата свобода не означава да имаш милиарди, а да разполагаш с живота си.
Да, да, за едно и също говорим.

Особено в София и големите градове е доста по-лесно да се намери работа, за да се покриват базисни нужди на едно малко семейство- майка и дете или две, както са повечето случаи.

По-сложно е, ако няма жилище, но пак се получава.

# 545
Наравно, да! Основно, не! 🤣🤣🤣
Ама НАПРОТИВ - примерно с лисиците. Лисицата ражда и си седи в бърлогата, цели седмици и нищо не прави, почива си. Лисугера ловува и изхранва майката, после майката и малките. Основно бащата отнася цялата работа.
Как птиците-носорог  (за да търсиш на английски -  си отглеждат малките hornbill) - когато стане време за размножаване женската влиза в някаква хралупа, зазижда се и мъжкия я храни.

И даже няма да споменавам за морските кончета.... ама съвсем няма. И щраусите ги отглеждат мъжките.

Честно, недей да спориш с мен за биология - специалност и страст ми е била.
Мхм лисицата седи в бърлогата, а мъжкият изхранва. Но тук се шири тезата, че ако бащата работи, а майката е вкъщи с бебето е много неестествено и лошо.
Щото лисицата си лежи и ниииищо не прави. А жената вършее в къщата. Готвене, чистене, пране и прочие.
Защо жената да трябва да вършее, нормално е като е майчинстство гледането на детето да се пада повече на нея, самото дете също има нужда. Но домакинските нужди участва и мъжа, както преди детето.

Може хората да се гушкат и без да спят заедно, ако си пречат, докато спят повечето хара нищо не правят, а като се събудят да се събират и гушкат. Не знам и аз съм за спането заедно, но и тук във форума има двойки казват, че са влюбени, въпреки че спят отделно за удобство, така че след време знам ли какво ще стане. Има хора спят заедно, защото няма място, но нямат интимност.

# 546
Млади хора да не спят заедно - не го виждам за себе си. В същото време, нашите не спят заедно от доста време, баща ми обича да спи на кучи студ и хърка. Баба и дядо последните 10 години не спяха заедно по обясними причини - тежки операции и обездвижване на баба, което го прави практически невъзможно. Така че, ситуации всякакви. Аз предпочитам да спя с мъжа ми.

# 547
  • По света и у нас
Гушкането се приучва  и отучва, но ако мъжа хърка, глей кво става

# 548
  • София
За мен спането в едно легло е интимност отвъд секса, защото за секса не е нужно легло. На мен ми е важно, за да се чувствам близка с човека до мен. Определено ще се отдалеча емоционално, ако спим разделени. Но хора всякакви, приемам, че не за всеки е проблем. А хъркането не ми пречи, спя много дълбоко и във всякакви условия Joy

# 549
Хъркането е симптом за здравословен проблем, и вместо да се изолира мъжа и да се подхожда към темата със шеги и закачки, може да се вземат мерки за здравето му.

И не ми излизайте с примери на дядовци, хъркали като дъскорезница, и доживели до 98 години. Има достатъчно информация на какво е симптом хъркането, така че ако обичате мъжете си, и искате да са до вас дълго, заведете ги на лекар, а не в друга стая.

# 550
Можеш да заведеш само този, който иска да бъде заведен. Друго решение?

# 551
  • Обран бостан ;)

Финансова свобода с МРЗ ?

Бази, явно не си живяла с МРЗ на квартира.

Относно интимността:

Няма значение дали двама души спят в отдели стаи или в отделни жилища, ако искат да са интимни, ще го правят.

Лошото е, когато спят заедно , з не искат.

# 552
Абе спането заедно си е още една интимност кой каквото ще да ми говори...! Wink

# 553
Абсолютно, Мими.
Също за мен е е особена интимност и създаване на емоционална връзка с човека. Видно е хората сме с различни емоционални прагове и нужди.
//
БъндЕ, как да не съм живяла, че и с малко дете преди години като се разделих с БД. Тъй като тогава се занимавах още с бюджети, бях все още дисциплинирана с парите – та не можеш да си представиш какви чудеса от героизъм и вълшебства правех. Но пък ми беше едно леко и хубаво на душата. Свобода по всички параграфи.
Та, моето д знае 2 и 200, може би затова съм толкова уверена, не може ме изплаши нищо.

# 554
  • До хладилника, който обичам
Много ми е харесвало винаги във форума с каква лека ръка се раздават присъди на хора и връзки, и вие и вашите, разбира се, най-добри Grinning Чуждото мнение е мооооже бииии окей, ама така казано, че да е ясно, че реално не е, ма нали сме толерантни.
Оставете всеки да си спи където си иска с по-малко осъждане и мнителност, нали никой не е въвел закон всички да следват еднакъв модел.

Общи условия

Активация на акаунт