Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 834
  • 558
  •   1
Отговори
# 60
  • Далечният изток
Да. И след него пак да го свърши жена му... Двойна работа.

# 61
Да, ама да го прави както трябва. Защото голям келепир, че е свършил нещо, като го е свършил през пръсти.

Ами да обясни тая перфектната жена как да го прави.Но по правилния начин, без унижения.
Нали ти казах, нямат подход доста жени.
После си продължават всичко да правят сами и да мрънкат как мъжа нищо не прави.
Жените от малки се занимаваме с битовизми.
Но много мъже не го правят и нямат навици. При достатъчно търпение и разбиране стават нещата.
Виждала съм ги как смешно държат лъжица и как смешно бъркат манджата.
Моя брат е такъв типаж и като е живял с мен се е научил и да си готви и да си чисти и да си пере. Няма избор.
Те дори трохите по масата им е проблем да си забършат.
Една приятелка премина през такова обучение и си го научи. Ама такъв си го хареса, но пък успя.
И вместо мълчаливо и примирено да отиде и да забърше, просто му казва - да си доизбърше масата и да няма трохи. Няколко пъти и след време просто нещата заспиват.
Единствено с простирането не се справял. Отказва да простира като по конец по някакви цветове, големини и тертипи. Хващала го нервата. Май само за това върви след него примирено.

# 62
  • Пловдив
Но много мъже не го правят и нямат навици. При достатъчно търпение и разбиране стават нещата.
Сексистко. Ами да се научат. Аз да не съм се родила научена да готвя, чистя и да знам, че прането се разпределя по цветове и материи и поне на новите дрехи се гледат етикетите?

# 63
Защо да е сексистко мнението ми?
Това са фактите. Аз каква вина имам? Joy
Майка го е раждала и възпитавала.
Момчето по един начин, момичето по друг.
Възпитание му се вика.
Научен никой не се ражда.

# 64
  • Пловдив
Сексистко е да възпитаваме момичетата да могат да готвят, чистят и перат, а момчетата не.

# 65
Сега виждам темата, по принцип съм доста еманципирана и не търпя някакви мъже тип деспот, бай ганя и т.н да ми дават тон в живота. С мъжа ми сме равноправни във връзката ни, работата ми е свързана с пътувания през месец-два, той готви, води детето на училище и т.н. Мъжете много лесно се ориентират коя жена може да бъде потискана, манипулирана, както усещат коя не може, като цяло имам късмет с моя, не ме приема за даденост, щото бързо ще му покажа вратата:)

# 66
  • София
Приносът в едно семейство не е необходимо да е еднакъв, за да е равен.
Мъжете каквото и да правят, няма как да родят наследниците, но в последните постижения в репродукцията, може и някоя украинка да достави бебетата, докато съпругата отдъхва на Малдивите.

На мен не ми е нужнен мъж, който може да разделя правилно прането, важните качества са ми съвсем други.

# 67
Сексистко е да възпитаваме момичетата да могат да готвят, чистят и перат, а момчетата не.

Разбира се.
Но много майки така правят. Страшно много.
Така са научени те самите. Иначе мрънкат, но предават модела.

# 68
  • Пловдив
С две думи - и аз смятам, че в някои случаи има изразни средства и описания, насочващи към мисълта, че пО на място е другата страна да се оплаче от оплакващия се, НО все пак - особено ако липсват такива ярки знаци - обикновено няма начин, ако не си им в къщата, да прецениш правилно само по оплакването той ли е глезльо, тя ли е истеричка, изтормозена и преуморена ли е, мързелива ли е...
Има случаи, приблизително еднакво описвани от оплакващия се (или от ищеца по дело за развод, или от молителя по дело за домашно насилие...), ама едно към едно звучат, ще речеш, а впоследствие посоката на доказателствата е напълно различна и крайният извод също е различен. И дори може да няма отявлени лъжи, само субективно, ама много субективно виждане на заинтересования, нещо в разказа поскрито или пораздуто, не повече.
И това последното също е условно, доколкото двама различни човека пак ще гледат едни и същи разкази, данни, каквото, и ще ги преценяват различно - във всяка тема може да се види това разминаване в преценките и пристрастията, но все е повече от просто гледната точка на единия.
Няма как да знаем. Увереността, че си преценил ситуацията, в тези случаи говори повече за уверения според мен. И тук всяка показва своя поглед, но малко ни казват нашите погледи за истинската ситуация в семейството на обсъждания. Видях я заключената тема, пак нищо не мога да добавя, освен че бързичко е заключена.

Жалко само за жената, ако тя не иска развод - но и това минава.

# 69
Знам, че мнението ми е непопулярно, но нека не се лъжем - има жени, които освен домашен уют, манджи и грижа, няма какво друго да предложат. Обикновено за такива жени сексът е разменна монета, докато "вържат" мъжа и се случат децата. И после - цял живот мъченица. Това са жени-капани, от които е много трудно да се измъкнеш - та тя е светица, а ти сигурно си някакъв тежък неблагодарник, за да не я искаш Rolling Eyes

Много е важно да възпитаваме синовете си, на първо място - да умеят да се обгрижват битово сами, за да не могат да бъдат съблазнени с една мусака и пускане на пералня, и второ - да търсят интересни жени - със социален живот, с професия, с амбиции, с хобита и интереси. По-добре жена-стихия, която да те вдъхновява и с която да има за какво да си говориш, отколкото добра готвачка и радетелка на "домашния уют".
А колко мъже са мъже със хобита и интереси? Колко мъже предлагат нещо повече?

А де. Ще кажеш, че всички мъже са супер интересни, разностранни развити и с интензивен социален живот, а няма такива, които се радват вечер на дивана и пред телевизора, да хапват мусаката на жената и да се почесват по мадурите. Само някоя стихия им липса на такива.

# 70
След това като станах проклета и нетърпяща изведнъж ми се смени ролята. .... но и при най-малкия знак на липса на респект ще си хвана чантичката и ще си тръгна. С изграждането на самочувствие ми се вдигна и нетърпимостта.
С колко деца и на каква възраст си тръгнахте ?

# 71

А не е ли обратно? Ако, един мъж не ви е угоден,  то той е аут ?
Поне аз, така съм живяла винаги.
Значи за вас може да е така, ама за мъжа не може.
Аз пък това (като жена!), не го разбирам и приемам.
Като не искам да съм "сгодна", тогава няма да го искам и от него.

Ооо, ама разбира се, че и за мъжа мога да не съм сгодна, ама нека не е след като съм му родила 2 деца, отгледала съм ги до 10 години , барабар с къщата му, майка му, родата и него.
Айде, ако не съм му сгодна, да не е след години инвестиция, защото, жените които  влагат много, и душа и сърце и време и пари и всичко в  семейството не заслужават, такава оценка.
И след 10 или 20 години да ти кажат, че вече не си угодна е най- малкото обидно.

# 72
Аз се чудя това мрънкало от темата дали някога е предложил на жена си - Жена, днес аз ще почистя, ще сготвя, ще гледам двете деца, а ти иди някъде, на фитнес, йога, пилатес, разходка, кино.  Та като иска жена му тяло да има, той осигури ли и време е спокойствие. Щото тия работи минимум 3 пъти в седмицата се правят Grinning
Съмнявам се.
То като трябва да гледаш три деца /три, щото и мъжа го слагам в това число/ последното нещо, което ще мисли една жена е да ходи на някакъв спорт. Особено като знае, че всичко е на нейния гръб.

# 73
Не ми харесва израза "родила съм му деца". Защото следва той да е доживотно задължен за тази чест. Всичко трябва да е взаимно и споделено, и обгрижването, и грижите, и радостта. Всичко е любов. Брак без любов за мен е неморален.

# 74
Момчетата се възпитават най-вече от примера, който им дава баща им, а не от майка им.
Не си представям мама да извика синчето си да правят заедно манджичка или кекс или да простира.
И аз не съм го правила, но сега когато е самостоятелен си плаща на жена да му чисти и си поръчва храна.

Общи условия

Активация на акаунт