Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 13 130
  • 558
  •   1
Отговори
# 180
  • France
Още един факт е, че за хилиади години човечеството е процъфтяло и е стигнало до момента в който се появяват ... феминисти и някакви там пилове и знаят всичко, и популацията драстично изчезва.
Ох, толкова неграмотност и незнание дори и в този форум са рядкост.
Да вземем за пример Втората вълна на феминизма, която наистина променя света. Тогава популацията е около 3,7-4 милиарда. Днес е повече от 8 милиарда. Егати драстичното изчезване. Joy

# 181
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Още един факт е, че за хилиади години човечеството е процъфтяло и е стигнало до момента в който се появяват ... феминисти и някакви там пилове и знаят всичко, и популацията драстично изчезва.
Ох, толкова неграмотност и незнание дори и в този форум са рядкост.
Да вземем за пример Втората вълна на феминизма, която наистина променя света. Тогава популацията е около 3,7-4 милиарда. Днес е повече от 8 милиарда. Егати драстичното изчезване. Joy

Увеличаването на популацията в света се дължи основно на страни, където феминизма е непознат.

Най-феминизираните общества страдат от сериозно застаряване и демографски спад.

Нищо лично - факти.

# 182
  • France
И пак не позна Simple Smile
От 70 години на миналия век Европа е спечелила 100 милиона жители.

# 183
Имах една колежка от поколението на родителите ми, която режала ноктите на краката на мъжа си - не защото е болен, а защото имал шкембе и не си стигал стъпалата. Като стана въпрос кой мие чинните и че в повечето съвременни семейства и мъжете проявяват желание и инициатива, отсече: "Ха, ама как тъй ТОЙ ще МИ мие чиниите?!" - след това изказване се отказах повече да коментирам.

# 184
Имах една колежка от поколението на родителите ми, която режала ноктите на краката на мъжа си - не защото е болен, а защото имал шкембе и не си стигал стъпалата. Като стана въпрос кой мие чинните и че в повечето съвременни семейства и мъжете проявяват желание и инициатива, отсече: "Ха, ама как тъй ТОЙ ще МИ мие чиниите?!" - след това изказване се отказах повече да коментирам.
Боже като чета това и си викам - Какви жени героини има...Joy

# 185
  • До хладилника, който обичам
Хайде без демагогии. Даже с емигрантите настрана, населението в Европа расте, има статистики, включващи и етнос/раса, не е трудно да се прочетат. Да, населението на кореняците расте сравнително по-малко, ако не се добавят емигрантите, но расте. Доколко се дължи на феминизма конкретно, или на медицина, по-добри условия на труд и т.н., разбира се, е друг въпрос.

# 186
  • France
Всъщност, драги ми РФ, масовата емиграция от Африка към Европа е в периода 45-70 година. След Втората световна поради липса на работна ръка. Във Франция от 74 се спира работната емиграция. А Втората вълна на феминизма е от 65 до 70.
Как го каза Бънди? "Нищо лично - факти"

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 16:41 от Philomena

# 187
Всъщност, драги ми РФ, масовата емиграция от Африка към Европа е в периода 45-70 година. След Втората световна поради липса на работна ръка. Във Франция от 74 се спира работната емиграция. А втората вълна е от 65 до 70.
Как го каза Бънди? "Нищо лично - факти"
Аз вълни на миграция във Франция не знам, голем пропуск от моя страна, но като заговорихме за статистика можеш да видиш каква е тази при новородените и как под 1/3 са етнически французи. Дори като добавим емигрантите от нормални държави като тебе към сметката, положението пак е плачевно. До 2-3 поколения Франция ще е с преобладаващо арабско/ не християнско население както и да го въртите. Последствията можете да си ги представите, няма нужда да ги описвам. То дори сега се вижда, представи си и ние тук ходим по екскурзии из европейските градове и знаем за какво става въпрос

# 188
  • France
Оооох... какво ще рече етнически французин? Защото и ММ не е чист. Дядо му е италианец, натурализиран на 2-3 годишна възраст. Има французи с тъмен цвят на кожата, които от колониите. Но не защото те са отишли във Франция, а защото тя се е настанила у тях. Малко като америндианците  Wink
Но ако гледаме мюсюлманите, да Франция дели първото място по процент на населението... заедно с Русия. Цели (!) 10%. Да се смееш ли, да плачеш ли Rolling Eyes

# 189
Какво значи лека работа? Някой ще даде ли дефиниция? Защото подозирам как ще се чуе за клатенето на крака в офис. Първо, един огромен % от мъжете работят баш работа в офис, а не по строежите. Второ, понякога (често) работата на компютър по цял ден зад бюро с всички отговорности скапва повече - чисто психическото натоварване е по-голямо особено, ако позицията изисква да си редовно на телефона и да си на линия постоянно, и таман си кажеш, че деня приключва, ти звънят с поредния казус.
Независимо от естеството на работата, тая жена не си е чела книжка или списание Х часа, а е била навън да изкарва пари. При това положение е очевидно, че не е адекватно като се прибере, тя да е самостоятелно отговорна за деца и домакинство.
В повечето семейства и мъжа, и жената работят "нещо на компютър" и при това положение е странно единия да се чувства по-заслужил почивка от другия.

# 190
Последният коментар на гугъл казва всичко, просто не се събирайте с мъже, които правят подобни коментари изобщо, ако се преструва ще стане ясно в началото на връзката още преди децата. Но има много жени, които си затварят очите за това, и като родят изведнъж им става 10 пъти по-трудно и го намразват такъв човек.  А други просто са приели ролята на жертва или спасител на семейството, оплакват се, че никой не им помага, но до голяма степен те не си оставят почивка и са се насадили на това.
Аз лично от моето поколение не познавам хора, които да живеят само с домакинстването на жената, просто не е реалистично. Дори да си хоум офис, големият плюс ще бъде да не пътуваш, но понякога нямаш време да си вдигнеш главата от компютъра от работа и напрежение, и стрес, така че няма как и да готвиш и чистиш някак си през това време.
За мен е важно мъжът да те подкрепя, независимо какво работиш, и дали искаш да правиш кариера, понякога харесваш дадена работа, но тя не носи много пари, а това че някой работи по 12 часа също не означава, че е кариерист, а и не всеки има право на хоум офис, вече масово го махат...

# 191
Като стана дума за уважение, защо то върви от жената към мъжа, а не е двустранен процес? Жената трябвало да уважава мъжа си. Ще го, ако и той нея. Просто е.

# 192
Не е феминизъм да се бяга от груби,незряли,алфа,неграмотни и самовлюбени мъже,с пълни джобове и празни глави.Дребнавост и наглост до безкрай.Не е феминизъм да не допускаш да те обезценяват.Това е инстинкт на самосъхранение.Ще отслабна,но може и да напълнея пак-не те привличам вече,тръгвай си!Като си решил,че искаш нещо само за месец,два и парите са ти толкова голям проблем-плати си на професионалистка.Вместо да се правите на много сериозни и отговорни,за да спечелите доверието на жената колкото да си начешете егото,не смейте след това да се изкарвате жертви.Аман от клоуни,които дори не са забавни.И гаслайтването,някъде другаде!

# 193
  • София
Казвала съм, че баща ми беше готованец - в най- чист вид. Толкова, че стоеше по хавлия да чака майка ми, да му извади бельо, чорапи и дрехи.
А тя винаги е била на ръководни длъжности с по 4-5К подчинени, огромен обем работа, изтощение, малко спане, стрес.
И се прибираше когато свари и с цялата си любов му вадеше.
Обаче, после му се паднах аз Mr. Green

Мъжете могат всичко, жените могат всичко.
Жените са от Земята, мъжете са от Земята - оправяйте се.

# 194
Освен да се поклоня на такава жена, няма какво друго да кажа, Горджи.

И какво като му е вадела чорапите, ако той я е уважавал, почитал и вас гледал? Това лош човек ли го прави ?
Баща ми също не участваше в домакинството, но имам спомен за страхотен баща и подкрепа до последно.
Когато те уважават и почитат нещата, които правиш за другите не тежат.
Правят се с любов и лекота.

Общи условия

Активация на акаунт