Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 912
  • 558
  •   0
Отговори
# 375
  • София
Saule, ако не бъркам ника, си написа книга, базирана на постове на бг мама, но и свои лични преживявания. Биваше горе-долу. Но тя, доколкото зная, е писателка, не е станала такава оттук.
Чела  съм въпросната книга  и това е любовна история на млада майка. Може да има два-три поста от тук, но те не са основата на книгата, нито издадени постовете и от тук. Вероятно рекламата, в която се споменава форума е оставила грешни впечатления.

# 376
  • София
Мен това ме ядосваше /а може би и аз си бях виновна/ - че гледах първо на цялото семейство всичко да им е добре и аз се поставях на последно място. Примерно, цяло лято гледам децата, бащата работи или почива /аз се намествам спрямо него/, чакам септември да се наместят с техните графици и накрая аз си намирам някаква заетост, така че на ТЯХ да им е удобно.
Мама винаги ще е на линия ....
И все още получавам мрънкане понякога, когато кажа, че съм на работа или по любов. Ама все повече свиквам да си гледам първо моите неща.

# 377
  • Обран бостан ;)
На Евгени е яко заглавието, ама да напишеш книга "Идиот" е все едно да снимаш филм "Междузвездни войни", който е за други герои, а ти не си Джордж Лукас

Е, това е работно заглавие. Може да стане "Пълен идиот", "Баш-идиот", "Професионален идиот: и т.н. Sunglasses

Ако тябва да съм сериозен, едно от заниманията ми в свободното време е да пиша къси разкази.
Не са кой знае какво, но пък нямам намерние да ги издавам.

Преди 10-тина години с един мой познат почти написахме роман в 3 части .
Даже имахме намерение да го пуснем в WORD формат за да може всеки читател да си го променя както му харесва, но загубих връзка с него и така си седи в архивите недовършен.

Толкова по темата с книгите.

# 378
Мен това ме ядосваше /а може би и аз си бях виновна/ - че гледах първо на цялото семейство всичко да им е добре и аз се поставях на последно място. Примерно, цяло лято гледам децата, бащата работи или почива /аз се намествам спрямо него/, чакам септември да се наместят с техните графици и накрая аз си намирам някаква заетост, така че на ТЯХ да им е удобно.
Мама винаги ще е на линия ....
И все още получавам мрънкане понякога, когато кажа, че съм на работа или по любов. Ама все повече свиквам да си гледам първо моите неща.
Роки, ама бащата не е чакал на твоите пари, предполагам? Описаното от теб е частична заетост, популярна в чужбина, за България  - не. Моя приятелка в Англия, докато децата й бяха малки, работеше пон-четв, по 6 часа.

# 379
В България не е прието така е, а и няма предлагане на работа почасово или с намален работен ден. И майките сме принудени, хем да работим на пълен работен ден, хем и деца и домакинство да гледаме!

# 380
В България не е прието така е, а и няма предлагане на работа почасово или с намален работен ден. И майките сме принудени, хем да работим на пълен работен ден, хем и деца и домакинство да гледаме!

Това изобщо не е вярно.
Пълно е с работа по часове, на смени, хоум и какво ли не. Море от възможности.
А и тези деца имат и бащи, които също могат да водят и вземат, да пазаруват и готвят.
Въпрос на избор.

Ако сте решили да живеете като мъченица и товарно магаре, това не означава, че и да другите е така.

# 381

Това изобщо не е вярно.
Темата за вицове е в раздел Развлечение.

# 382
Аз винаги съм била на принципа, че семейството е хубаво нещо, и трябва децата да растат в една добра и спокойна среда ,но никога една жена не трябва да се обезличи дотам, че да е подръка и винаги да се жертва за тях. Няма да го оценят. Дори децата.
Затова още от началото си запазих моята свобода, моето време и работа.
Съобразяват се с мен за отпуски, графици. Когато съм на работа, дори извънредно, не мрънкат.

Бяха още малки, искам да замина с колежки на екскурзия. Ама как така ще ги оставиш, мъжа ти как ще се оправи ( това собствената ми майка)
Той е страхотен в това отношение и никога от нищо не ме е спрял, нито ми е отказал.
Оправи се с двете деца чудесно. Нищо че не домакинства през останалото време. Това ми е достатъчно.

Та искам да кажа, че жените трябва да си запазят позицията, отношението на мъжа до себе си, та да няма такива теми. Но, това зависи много и  от самите тях.

# 383
  • Somewhere far away

.
Май скоро не си влизала в jobs.bg

# 384

Това изобщо не е вярно.
Темата за вицове е в раздел Развлечение.
Точно, говоря за провинцията, за моята професия, за моите условия...и да, ще кажат смени професията...е няма как да стане, не съм вложила толкова много, че да я сменя! Blush
Просто търсиш вариант да се уредят максимално комфортно нещата, то е ясно, че пълно щастие няма, но поне да сме максимално близко! Blush

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 13:39 от mimi.7299

# 385
  • София
И море от възможности кой да гледа децата през лятото! Платена занималня, платен лагер, платена гледачка, баби, които също работят... Imp
Аз вече почти го минах, ама някак се надявах нещо да се промени за майките на ученици през тези 20 години... Ама не би.

# 386

.
Май скоро не си влизала в jobs.bg

Не ми се налага.
Правя интервюта и наемам майки с деца.
От опит говоря. Малки, болни деца.
Ще закъснея и т.н.
Но в голяма част от тези семейства мъжът се включва по-равно. Не тегли само жената, както дамите, които пишат по-горе.

Не знам защо се очаква фирма с цел печалба да проявява разбиране спрямо майка с дете, а мъжът и не и да я оставя да се оправя сама.
Фирмите трябва да улеснят жените за да не се натоварват бащите ли?

# 387
  • София
Ние избираме да имаме деца и това е отговорност. Нищо, което правим, за да си изпълняваме най-добре задълженията на родители не е жертва. Не се сещам за нещо по-важно от това как ще е детето ми, за да намирам отказ от едно или друго за саможертва, просто приоритети.
И въобще не съм привили нищо в тази посока с идеята детето ми да го оцени, важното е да е добре и тогава и аз ще съм добре.

# 388
  • София
Поне това е добре при по-младите двойки - че бащите са по-склонни да се включват в гледането на децата, логистика, разпределяне на времето и т.н.

# 389
Никой не е казал, че всичко сме натрупали на главите си. Казах, че в Бя просто няма гъвката система на работа, както в чужбина. Всака една уважаваща себе си жена и достатъчно интелигентна е намерила начин да работи на пълен работен ден/смени и т.н., да си гледа децата и да поддържа домакинство! Не сама, а с активна помощ от баби, дядовци, бащи...бавачки, ако може да си ги позволи Просто на запад  като гледаш деца е прието да си освободен от работа, или да работиш 2 пъти седмично!😄

Общи условия

Активация на акаунт