Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 798
  • 558
  •   3
Отговори
# 510
Янтра, предлагам да запазиш всичките си козове за момента, в който мъжете ще могат да кърмят. Ехх, какъв живот ще настане тогава Satisfied

# 511
  • Пловдив
Янтра, предлагам да запазиш всичките си козове за момента, в който мъжете ще могат да кърмят. Ехх, какъв живот ще настане тогава Satisfied
Мъжете по принцип МОГАТ да кърмят. Имат цялото необходимо оборудване. Мъжката лактация е рядко явление, но не е невъзможно.
Цитирам Бу - https://missby.wordpress.com/2008/03/17/fathers-milk/

# 512
  • София
Отсега казвам, че не го искам този кърмещия, ако ще да е Абрамович.

# 513
  • Пловдив
Отсега казвам, че не го искам този кърмещия, ако ще да е Абрамович.
Дай с тебе да обсъдим богомолките и ония, готините дълбоководни риби. Мхм.

# 514
  • До хладилника, който обичам
Мъжете по принцип МОГАТ да кърмят. Имат цялото необходимо оборудване. Мъжката лактация е рядко явление, но не е невъзможно.
Цитирам Бу - https://missby.wordpress.com/2008/03/17/fathers-milk/
Таман щях да кажа Simple Smile))

# 515
  • София
Не е ли показателно, че защитата на патриархата все опира до пещери и животни Wink

# 516
Не е ли показателно, че защитата на патриархата все опира до пещери и животни Wink

Не.
По странното е браненето от страна на жените.

# 517
  • Пловдив
Ъъъъъъъъ, ами то... напоследък има все повече изследвания, че тогава е било матриархат. И изобщо не е било "жените седят в пещерата, мъжете ходят на лов и осигуряват прехраната." Оказва се, че при ловци-събирачи, 80 % от храната е осигурявана от жените. Бонус точки за мъжете за някой и друг протеин. Но това все още са теории и хипотези, поне доколкото знам. Но почваме да излизаме от патриархалната викторианска епоха на доминирани от мъже научни кръгове. И май и за викингите ще се окаже, че 20% от екипажите са били жени. Пак казвам, не е още май доказано, но се появяват такива публикации.

# 518
По-скоро е много интересно как за патриархат се взимат примери от всякакви държави, ама не и от България и аз се чудя кога па е бил тоя момент, в който българската жена е пекла кифли и кръстосвала ръце по цял ден. Grinning

И да припомня на мъжете, че патриархат не означава само да издържаш жена си, ами и цялото женско съсловие от майки и сестри, като си глава на семейството. Grinning

# 519
Наравно, да! Основно, не! 🤣🤣🤣
Ама НАПРОТИВ - примерно с лисиците. Лисицата ражда и си седи в бърлогата, цели седмици и нищо не прави, почива си. Лисугера ловува и изхранва майката, после майката и малките. Основно бащата отнася цялата работа.
Как птиците-носорог  (за да търсиш на английски -  си отглеждат малките hornbill) - когато стане време за размножаване женската влиза в някаква хралупа, зазижда се и мъжкия я храни.

И даже няма да споменавам за морските кончета.... ама съвсем няма. И щраусите ги отглеждат мъжките.

Честно, недей да спориш с мен за биология - специалност и страст ми е била.
Мхм лисицата седи в бърлогата, а мъжкият изхранва. Но тук се шири тезата, че ако бащата работи, а майката е вкъщи с бебето е много неестествено и лошо.

# 520
  • По света и у нас
Ох само да прокърмят, как ще спрат да се правят на женички и ще станат най-големите мъжаги в офиса!!!
Отде тоз късмет обаче.
За тези дето само неглижират женската работа  да им се предписват по 4 седмици задължително кърмене на новородено, на 2 часа денонощно, и през другото време помпане.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 08:37 от PriMadonna

# 521
  • France
Когато бях на 20 имах 14 часов работен ден, 5 дни в седмицата - беше голяма криза, на мен ми трябваха пари.
...
Тогава бях млада и нямах деца, пък и бях гладна.
Сега с 1 дете 9 часов работен ден с отговорности над средното, но не твърде високи, ми се вижда много и едвам смогвам с домакинство, дете, че и да ми остане емоционален и интелектуален капацитет за нещо друго.
Честно, как съм го правела на 20 не знам просто.
Като студентка правех 35те часа на работната седмица (тук е толкова) за един уикенд. Сега всеки ден отсъсвам по 10 часа от вкъщи с пътя (който е 3 пъти по-малко от преди), но се справям без проблем, дори и на спорт ходя, защото ММ си поема половината от задълженията. Че и повече, когато съм в клуба. Но явно той е някакъв рядък и смел екземпляр, защото 2 пъти е присъствал на раждане, без да има агитка от приятели, че даже твърди, че му харесало Stuck Out Tongue Winking Eye

Като и двата примера са грешни Simple Smile особено за преисторията и историята мога да водя разговор с часове. Нали ми е хоби и страст.
Само един научно доказан "детайл": палеолитните жени са имали мускулатура, особено в горната част на тялото, 3 пъти по-развита от тази на съвременните шампионки по гребане. Няма да е било само от кърмене Stuck Out Tongue Winking Eye

# 522
  • София
Само преди 100 години къщната работа е била доста тежка работа. То какви сто, вчера си говорихме с дъщерята за отопление, все още се цепят дърва и се палят печки...

# 523
Само преди 100 години къщната работа е била доста тежка работа. То какви сто, вчера си говорихме с дъщерята за отопление, все още се цепят дърва и се палят печки...

Много ми е тежко на мен в студа. Мъкна поилки, съдове от кокошарника и останалите животни до банята на втория етаж, където ни е бойлера, да размразявам и да слагам топла вода. Консервите на кучето топля в кофа вода че стават на камък. Пералнята ми е в навеса. Снощи пуснах пералня, но ми беше лошо и съм заспала, преди да свърши програмата. Тази сутрин ставам, тя замръзнала, не мога да отворя вратичката да извадя дрехите. Простирам навън, вътре доизсушавам на сушилника, ама не е удобно чаршафи и завивки, че дъщеря ми се изпуска нощем. Преди и печка пслех, пак се замислям, но нямаме дърва купени, че климатикът е на максимална степен, а показва 18 градуса в стаята.

# 524
  • София
Леле, това наистина е тежко. Ние сме в малък, среден апартамент, неделя и понеделник почти не сме мръднали от дивана.

Общи условия

Активация на акаунт