"Сандокан" 2025 нов сериал по БТВ

• 73 906
  • 601
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Джан Яман е перфектният Сандокан.
Точно такъв момък би отвял съзнанието на някоя образована и дръзка 'милейди' Simple Smile
Дивото с примес на интелект и лична трагедия.

# 106
Къде го видя дивото, Дяволче? Но, хайде, някой каза че още го гледаме като Исмаил, може да ни изненада по-нататък.
Не разбирам какво скочихте да го браните Яман, като никой не твърди че е грозен или неуспешен. Просто на другите ни е префинен за пират, още повече за Сандокан. Но му давам шанс, аз не съм гледала нищо с него.

# 107
И на мен ми харесва как изглежда Алесандро Прециози. Не смятам, че изглежда зле, защото е на 50 и няколко, нормално е да изглежда на възрастта си.
Направих някаква асоциация с Нестор Карбонел в Шогун (за който също мисля, че изглежда добре, не че си приличат).

# 108
Lotus, щом на теб не ти е направил впечатление го отписваме Къванч . JoyНай-красив модел в света за 2002г.
Ето, значи не можете да ме обвините в пристрастност и завист(неприятно чувство) явно и други имат мнение за Сандокан. Може пък наистина да се разгърне занапред. Каквото и да е аз ще си гледам,прекалено хубава ми е историята.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 18:13 от *Амбър*

# 109
  • Варна и...духом на Босфора
Днес честитих на колегите руснаци,с които работя в ТунисРождество,нали празнуват днес.
Някои от тях сега работят в Индия,в Гоа.

И разправям аз,как Кабир Беди отново е на екран,заместен от по - младият му наследник
Джан бей 😁
И Светочка,ми пише ей сега се видяхме с дъщерята на Кабир❤️
Тя е дъщеря от втория му брак,сегашната му съпруга е по - млада от него.
Първата загива трагично в планината мисля,а синът му се самоубива...

# 110
Сетих се за клипчето, което бях гледала. Джан хваща телефона на фен и го тряска в земята, ами..Спирам 😁
Не мога да си спомня как беше в книгата или старата екранизация, Сандокан не беше ли от богато семейство и се случила някаква трагедия и става пират..? Някой ако се сеща?
Прециози и сега ми харесва. Просто всички трябва да изглеждат малко опърпани и мърлявки. И си изглеждат, де.

Принц е. Освен това е мега експанзивен, към лека нерастения, Ако се направи буквална екранизация по книгите, поведението му може да се заснеме най-добре от Боливуд.  Постоянно се подчертава физическата му красота, както и буйния характер, той един нормален разговор не може да проведе, без да изпадне в пристъп на гняв, или плач, според ситуацията. Приятелството му с Яниш е истинско Мъжко Приятелство, а трагичната му любов с Марияна  започва, ако добре си спомням, след като я беше сънувал като разбрал, че във въпросния Лабуан има чудно красива русокоса девойка, демек харесва блондинки. Не е женкар обаче и има само Една  Единствена Истинска Любов.

Аз линчо най-много харесвам една от книгите, в която Марияна я няма, а отиват да стасяват една девойка от тхугите - тия, дето тормозеха Индиана Джоунс.

Филмите са много променени спрямо книгите, и с право. Simple Smile

ПП. Не сте прави за Къванч, него дори аз го знам, той е още по-хубав. Някакво съперничество ли има между двамата, или между феновете им?

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 17:49 от Iris04

# 111
  • София
За тези които помнят книгите, така ли е? (да проверим дали паметта не ме лъже, все пак съм ги чел отдавна, макар и 2 пъти):

Скрит текст:
Има само една любов: Сандокан и Мариан.
Брук няма нищо общо като намерения спрямо Мариан, както и тя към него
Мариан е отгледана от чичо си, който е много зла гадина - този чичо е консула и изпитваше и плътски помисли спрямо Мариан, бляк. Тук в сериала чичо няма, а баща и е жив и я е отгледал. В книгите тя е отгледана от чичо си.

Тремал-Наик - верният другар на Сандокан от Индия. В сериала не се появява, но може да се появи в сезон 2.
Той имаше бенгалски тигър. Дарма ли беше?
Бяха големи приятели със Сандокан.
Той е индиец и неговата история е описана в Тайните на черната джунгла.

# 112
  • Варна
Аз май само една от книгите съм чела за Сандокан, на Салгари повече харесвах поредицата за  корсарите.
Бегли спомени имам и не знам дали не бъркам и със стария сериал, че и едно анимационно филмче за Сандокан.

Така че не съм толкова обременена да сравнявам новата продукция с предшествениците й.
Спомням си че в книгите Сандокан беше много пищно облечен..

# 113
Да, това с Брук си е някаква измишльотина. И аз имам спомен за чичо, не за баща, но това не е от кой знае какво значение за сериала, нали?

Нали е много модерно да се пита чатчо за всичко, та реших да го питам, кой актьор би бил най подходящ за ролята на Сандокан, базирано на описанието в книгите. Нахвърля ми някои имена, даже и една жена Simple Smile, но Сендхил Рамамурти много ми допадна като предложение.

# 114
Тези актьори са ми много модерни. И Яман може да е супер манекен, ама е някак твърде метросексуален, все едно Дейвид Бекъм да играе свиреп викингски войн... Просто не ми се връзва с оглед на образа, а не на красотата.
А и няма погледа и леката усмивка на Кабир Беди.

# 115
  • София
Аз не съм гледал сериала от 1976 г. както знаете и съм изложил причините за което, но все пак мисля да му дам шанс ама по-нататък, че сега имам много неща просто.
НО, знам от обща култура как завършва този сериал (а този сериал е белязал две поколения поне и е бил много популярен в Европа, включително и в България) и че той има фрапантна разлика спрямо книгите на Салгари.
Няма да казвам какво, за да не спойлирам, но е кардинална/значима разлика от много тежък характер. Simple Smile

# 116
То май самия сериал като идея и настроение не е ориентиран към свирепия Сандокан и тежки битки. Не знам как е в оригинала, ето казвате, че имало кървави и тежки бойни сцени, а хумор има ли? Защото в новия сериал има хумор, по-приключенски е, по-лежерен сякаш.

Отделно си пише, че е по мотиви от книгите, демек взели са идеята, героите и каквото им харесва и са свободни да си измислят още какви ли не неща. Аз отдавна съм спряла да сравнявам книги с филми, защото няма смисъл. Никъде не твърдят, че е дусловна интерпретация.

# 117
  • София
Точно така, по мотиви е. А щом е по мотиви, а не екранизация, значи става страшно, хаха.
Има огромни разлики спряко книгите, но пък е много добър и ме грабна истински Simple Smile
Аз съм описал всичко в ревюто си. Сега като го гледам за 2 пъти по биТиВи откривам още много нови неща и още повече ми харесва. Simple Smile

Книгите са леки, юношески. Има много екшън, много сражения, но за сериала това изискава чудовищен бюджет, което е абсурдно просто.
Морските битки специално са изключително трудни за възпроизвеждане и за това и няма много бюджетни филми за пирати.
Карибски пирати е ясен.
Но за драматичен филм се сещам само за Господар и командир с Ръсел Кроу.
В книгите има много приключения, романс, има и хумор. Абе страхотни са.

Сериалът се доближава много до духа на книгите, защото в него има от всичко това. Има приключения, има романс, има екшън, има обрати и неочаквани разкрития.
Сериалът е лека, приключенска романтична история с драматични моменти. Simple Smile
Перфектният сериал за семейство, за празници, за зима, за лято, за разтуха и за мечти.
В никакъв случай не очаквайте пищни сражения и батални сцени тип Смело сърце или Гладиатор.

# 118
Аз не помня почти нищо от сюжета, въпреки че съм чела и гледала. Ама Тремал Наик не е ли от друга книга - Тайните на черната джунгла?

# 119
Ех, и аз не знам колко хляб има да изяде Джан Яман, но човека снима главни роли на 4 различни езика. Тц, как можа... изобщо не е патриот (но пък е полиглот) Grinning жив предател!
Между другото той отслабна около 20 кг. (в кратък срок) за ролята, беше над 100кг. Изискването беше да свали до 85кг. По-едричките актьори, които предлагате като по-подходящи, едва ли биха се вписали.

Една красива снимка на Сандокан да донеса, за да разкрася малко темата Simple Smile
Това е снимка от сцена (ретроспекция) поглед към миналото на Сандокан
преди да стане пират, която ще покажат в следващите епизоди.

Общи условия

Активация на акаунт