"Сандокан" 2025 нов сериал по БТВ

• 43 364
  • 482
  •   76
Отговори
# 435
  • # супернатурална #
И аз се разочаровам като свършва.
Много хубаво играят и двамата, но гадно се развиват нещата. Обективно погледнато, всеки е прав за себе си, освен Султана-той е гад и психопат. Но даже бащата на Мариан няма друг ход-те затова са там, да колонизират, да подчиняват....такива са били времената. То не, че и сега е различно.
Обаче Мариан наужким се присъедини към англичаните, ще пробва да го спасява.
Героят на Хана ми е много симпатичен, съхранил е човешкото в себе си, въпреки особеностите на епохата. И много обича Мариан.

# 436
  • Street of Dreams
Това племе много диво. Сори, ама Сандокан късмет е извадил - живял е в град и е ходил на училище,чел е Шекспир. Вместо да тича гол и полугладен в тая джунгла.
Tи тук задаваш екзистенциален въпрос - за и против колонизацията. Simple Smile

Филмът наистина е лек и детски, ненатоварващ и приятен.
Много й е слаба любовта на Мариан - за три секунди от "не ме оставяй" до хоп, как гушна другия.
Във финалния епизод Сандокан и лордове обединени срещу султана.

# 437
Аз едвам се сдържам да не изгледам и следващия епизод, толкова съм зарибена😄
Спира ме само, че утре трябва да ставам рано.

# 438
Въобще не мога да го възприема Сандокан като член на това племе,  та той е от друга раса Simple Smile

Малкото е много сладко, същински Маугли.

# 439
  • Враца
Сандокан според мен, има еректилна дисфункция. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Толкова мъжкарски изглежда и се движи, а колко немъжкарски се държи.. Simple Smile Смешно ми е.

Tess d`Urberville и аз забелязах ноктите.

# 440
  • Down south
Серията, спред мен, беше много докосваща, визирайки минало и настояще, легенди и предсказания.
Химията между главните герои, ако въобще има такава, все повече ми убягва? Далечна и неубедителна.
Сега, около сериала, четох за Джан Яман, успешните му роли и превъплъщения.
До тук "дуета" между двамата актьори не е никак въздействащ.
Да не избързвам, все пак има още две серии.

Съкратените фрази, интонациите, заедно със забележителната накъсаност, са пълна подигривка с дублажа Close

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 06:09 от Daylily

# 441
И на мен много ми хареса снощния епизод! Толкова красиво беше около водопада, както и целувката между Сандокан и Мариан, която му върна зрението. Според мен Мариан иска да потърси отговори от баща си и затова тръгна с Брук. Не че имаше и особен избор. И на мен ми е голям симпатяга героят на Хана. Човекът не може да посегне на жени и деца.

# 442
Странно ми е, че се търси такава дълбочина в сериал, който е само 8 серии и действието се развива супер бързо и в един епизод се случат много неща. Отделно е приключенски, а не любовен или екшъм филм, че да се търсят епични сцени и битки. Между другото наистина Джан е известен с химията с партньорките си, но говорим за турски сериали, в които се гледат и се срещат съдбовно около 3-4 серии и се целуват в 10тата (а една турска серия е около 2 часа). Та като за 8 серииен филм от по 1 час си мисля, че нещата са си ок. А и то каква химия да се очаква с бледа и бозава девойка (по тукашните определения) Grinning

# 443
Според мен не е до броя епизоди. Осем за сезон с времетраене по 1 час си е класика за силните сериали на Нетфликс и ХБО. Например в "Бриджъртън" химията е осезаема, особено в сезон 1 и се усеща и за първите 3 епизода. Там обаче се набляга почти изцяло на романса.
Тук фокусът е върху историята на Сандокан и племената, преплетено с невъзможната им любов с Мариана. И действително не се получава много засега между тях, да те стисне за гърлото и да си кажеш - "Каква любов!" На мен Сани и Емилио са ми по-интересни като двойка.
И в "Елиза", където играе младия Прециози и също имаше друга сюжетна нишка, беше толкова силна химията между актьорите, че още от втория епизод тръпнеш в очакване кога ще се случат нещата.
Както и да е - добро е сериалчето като леко и разтоварващо. Аз лично обаче имах по-високи очаквания към него.

# 444
Даже не коментирам липсващата химия между главните герои, като цяло - начин на разказване на историята, диалози (може би най-слабото звено), съспенс, актьорска игра - много слабо, за съжаление. И аз имах по-високи очаквания, тия ни върнаха в детската градина. Красотата на природата и доброто операторско майсторство с така коментираната игра със светлината, не могат да спасят положението. Както и да е, продължавам да гледам, заради Джан Яман, признавам, и дано нещата се оправят. Но до тук - юношески сериал.

# 445
На мен и други неща са ми странни в сериала, извън любовната нишка. Кой точно е Сандокан за пиратите? Уж им е капитан и лидер и той командва. Реално обаче корабът и екипажа са на Янис, който е харесал Сандокан като силна фигура и лидер. И в последните епизоди излиза, че Яниш движи парада, а Сандокан е нещо като легендарен пиратски воин. Колко силен точно е султана и защо върши всички мръсотии? Ако не е подвластен на англичаните, за какво му е ръката на Мариан? После пък защо реши да я убива?
Почвам да си мисля, че творческия елемент с племената е объркал сценария и оттук тръгват всички проблеми. Дори за кобрата, където всички ме убеждаваха, че Сандокан не е ухапан и няма как да има имунитет, се оказа, че е. Също така се оказа, че бащата на Ламай е бил от племето на Сандокан, пък сега е вожда на Мурут?
Изобщо - истината е, че трябва да гледаш без да се замисляш и да се наслаждаваш на приказните гледки и режисура и тогава сериалчето е много приятно и разтоварващо. Иначе има доста какво да се желае.

# 446
Бащата на Ламай е вожд на племето даяк, а бащата на Сандокан на племето каян. Аз никога не съм оставала с впечатление, че бащата на Ламай е бил от племето на Сандокан.

# 447
И защо тогава той заведе Сандокан, където е било някога неговото племе и му призна, че е мислел, че е единствения оцелял?
Като ги даваха как са се събрали и обсъждат действията срещу насилниците и аз мислех, че са вождовете на различните племена. После обаче нападението си беше нощем и над племето на Сандокан. Какво ще търси там вожд на друго племе, че и да се нарече единствения оцелял от тях?

# 448
Заведе го, където е било някога племето на Сандокан, а не неговото. Иначе може бащата на Сандокан да е бил като вожд на всички племена, обединител един вид. Аз така го разбирам. Не се сещам в кой момент бащата на Ламай казва, че е единствения оцелял. Единствения оцелял от каян е Сандокан реално. Нека  да кажат и другите какво са разбрали Grinning

# 449
Майката на Сандокан, на видима възраст 13 годишна, също беше един вид войн, като че ли, беше въоръжена, и с вождовска украса на главата?

Общи условия

Активация на акаунт